Wkunl

Hoe om een ​​gebruikte auto te kopen van een private partij


Dit is een samenvatting van hoe je een gebruikte auto van een particulier of particuliere verkoper (in tegenstelling tot een autohandelaar) te kopen. Veel van deze tips zijn nuttig bij een dealer ook.

Stappen

Hoe om een ​​gebruikte auto te kopen van een private partij. Zorg ervoor dat u een duidelijk budget en vernietiging van het nodige geld.
Hoe om een ​​gebruikte auto te kopen van een private partij. Zorg ervoor dat u een duidelijk budget en vernietiging van het nodige geld.
 1. 1
  Zorg ervoor dat u een duidelijk budget en vernietiging van het nodige geld. In tegenstelling tot een dealer die kan helpen met de financiering, zal een particuliere verkoper verwachten te worden betaald met contant geld of een cheque. Idealiter moet je minder dan 30% van uw spaargeld te besteden aan een auto. Als u niet beschikt over het geld, van toepassing voor de financiering en krijgen goedgekeurd voordat het naderen van een verkoper.
 2. 2
  Selectie auto's. Kijk door auto classifieds, waaronder Craigslist, AutoTrader, en Cars.com. Deze moet u toestaan ​​om te filteren op particuliere verkopers.
 3. 3
  Kijk door een aantal advertenties van particuliere verkopers en analyseren van de informatie. De advertentie zal u vertellen veel over de auto als de persoon die de verkoop ervan (zowel in wat ze zeggen en wat ze doen niet). Een beschrijvende en gedetailleerde advertentie suggereert dat een auto-eigenaar is serieus over de verkoop van de auto en begrijpt hoe het proces uit te voeren. Bovendien, door het bestuderen van de auto informatie in detail, kunt u gemakkelijker bepalen of de auto is een potentieel goede deal en de moeite waard een in-persoon vergadering met de verkoper.
 4. 4
  Contact opnemen met de verkopers per e-mail of telefoon op een redelijk uur in de middag of avond. Probeer het te laat in de avond of te vroeg in de ochtend niet te bellen - zij mogelijk niet in staat om te praten voor de lange en u vertellen over de auto.
  • Bij het aanroepen van de verkoper, hebben een lijst met vragen klaar. Controleer het merk, model, jaar, kilometerstand en de algemene staat van het voertuig. Vraag waarom het voertuig wordt verkocht. Als de antwoorden op deze vragen bevredigend zijn, een afspraak. Probeer te ontmoeten in een veilige en redelijk openbaar gebied.
 5. 5
  Wees op tijd voor uw afspraak. Als je moet verzetten, bel meteen te laten de verkoper weten.
  • In persoon, doe een walk-around van de auto en vragen te stellen. Peilen om te begrijpen wat problemen kan de verkoper hebben ervaren met de auto. Noteer schade in het lichaam en vloeistof lekken, indien aanwezig.
 6. 6
  Onderzoekt de pedalen en de bestuurders stoel 'op slijtage. Terwijl de kilometerteller geknoeid is minder vaak voor dan het was, zal dit geeft je een goede schatting van hoeveel de auto werd gereden.
 7. 7
  Controleer de banden, in het bijzonder de voorzijde op slijtage. Als ze ongelijk versleten zijn, kan de auto nodig voorkant reparaties aan de uitlijning, schokken, banden of trekstangen.
  • Met de auto uit, schudden het stuur heen en weer. Er moet minder dan een centimeter van het spel, en geen grappige clunking geluiden zijn. Als er zijn, kan de auto een stuurhuis of stuurhuis nodig.
  • Voor een voorwielaangedreven auto, check de homokineten (en laarzen). Als ze worden gescheurd en lekt vet, zou de boot of half-as moeten worden vervangen. Dit kan de bron van geluiden. Het zal ook op bij het uitvoeren van een bocht naar de andere kant. Niet te duur een reparatie.
 8. 8
  Controleer de schokken door op de auto neer drie keer en loslaten op elk wiel. De auto moet optrekken, naar beneden, en stop. Herhaal dit voor alle wielen.
 9. 9
  Onderzoeken onder de rocker panelen aan de zijkant van de auto voor roest. Eenmaal roest begint, is het uiterst moeilijk en kostbaar om het te stoppen.
 10. 10
  Controleer de koelvloeistof voor de proefrit,. Het moet niet bruin. De koelvloeistof tank moet ook niet leeg zijn en / of een bruine resten of slib bevatten. Een lege tank met bruine slib is waarschijnlijk een koelvloeistof lek in de motor (misschien van een gesprongen pakking of gebarsten hoofd) te hebben. Dat zou een zeer dure reparatie.
 11. 11
  Controleer de vloer van de passagiersruimte voor zachte plekken (roest), en de binnenkant van de kofferbak voor de gaten.
  • Bij het starten, moet de motor snel te schakelen en de auto moet eenvoudig beginnen.
  • Een ruwe running auto kan een aantal dingen betekenen, uit lekkende luchtslangen om aangesloten brandstoffilter om oude bougies. Niet een auto korting alleen omdat het draait ruw.
  • Bij het besturen van de auto, moet de remmen niet schudden, slijpen of piepen luid. Sommige gepiep is normaal voor schijfremmen. Het rempedaal moet voelen stevig maar niet hard.
  • Een automatische transmissie moet stevig verschuiven. Als u twijfelt over de auto trans, verschuiven deze handmatig. Er zou weinig vertraging tussen het bewegen van de versnellingspook en schakelen zijn, en de motortoerentallen moet snel veranderen.
  • Een handgeschakelde versnellingsbak moet gemakkelijk in de versnelling te zetten zijn, en de koppeling moet vangen dicht bij de grond.
 12. 12
  Zorg ervoor dat u de achteruitversnelling te proberen zo goed!
 13. 13
  Zorg ervoor dat alle elektrische accessoires werken: ramen, sloten, audiosysteem, stoelen, keyless entry en alarm (indien aanwezig).
 14. 14
  Controleer alle deuren voor vergrendeling (handmatig en automatisch), ramen, ze open van binnen, buiten, en sluiten.
 15. 15
  Schakel de verwarming (zelfs als het zomer) binnen momenten van de auto inschakelt. Hoe lang duurt het om warmte te bieden?
 16. 16
  Test de airconditioning. Als je een vleesthermometer, breng het en zet het in het midden vent om de temperatuur te controleren. 50 graden Fahrenheit is behoorlijk koud.
 17. 17
  Proefrit de auto als je normaal zou gebruiken. Dit omvat snelweg en rijden in de stad. Houd een oogje op de temp.
  • Terwijl geparkeerd met draaiende motor, draai het stuur volledig in beide richtingen. Een piepende geluid geeft een uitglijden stuurbekrachtigingspomp aandrijfriem. Hoewel dit door een aanpassing kan worden vastgesteld, kan oververhitting van de wrijving van de band hebben beschadigd en aan vervanging toe. Er mag geen grommend geluid zijn, zo'n geluid geeft lage stuurbekrachtigingsvloeistof, eenvoudig bevestigd door de inspectie van het reservoir. Low stuurbekrachtiging vloeistof waarschijnlijk veroorzaakt door een lekkende stuurbekrachtigingssysteem, dat een eenvoudige slang of klem, een gemakkelijk toegankelijke afdichting (in een ouder voertuig) of een beschadigde stuurhuis, die vrij duur om te vervangen kan kan zijn.
 18. 18
  Controleer de automatische trans vloeistof met draaiende motor. Het moet ruiken zoet en hebben weinig fijnstof. Gebrande oranje of bruine vloeistof betekent dat het niet is veranderd in een lange tijd. Een verbrande geur geeft een slipkoppeling band, waarvoor mogelijk een transmissie te herbouwen te corrigeren.
  • Met de kap omhoog, laat de auto stationair met de AC running. Luister en kijk of de werking van de ventilator bij de radiator. Als er geen oververhitting, dient deze boete te werken. Houd je handen vrij, omdat de ventilator kan starten en stoppen zonder waarschuwing (zelfs als de auto is uitgeschakeld voor een korte periode na het warm is).
 19. 19
  Controleer de olie met de motor uit na de proefrit,. Zwarte olie is niet per se slecht, maar het mag niet het gevoel zanderig. Controleer onder de olie dop, het moet schoon zijn. Wit schuim onder de olie dop geeft koelvloeistof in de olie, en dure motor reparaties.
 20. 20
  Onderzoek de batterij. Als het lijkt oud, is het waarschijnlijk, maar batterijen zijn goedkoop en gemakkelijk te vervangen. Als de klemmen zijn gecorrodeerd het kan een indicatie van slecht onderhoud zijn.
 21. 21
  Controleer het luchtfilter. Vuil of schoon maakt niet uit, maar als erg vuil is, kan negatieve gevolgen hebben voor zowel de prestaties en zuinigheid. Voor een papieren filter zorg ervoor dat er geen olie in zit. Controleer ook de luchtinlaat van de motor van het filter voor olie. Olie in de luchtinlaat kan een teken van versleten zuigerveren die veel mijlen of veel van misbruik betekent te zijn.
 22. 22
  Onderzoekt de kloof tussen carrosseriedelen. Ongelijke hiaten aangeven slordige ongeval reparatie.
 23. 23
  Overwegen om een kleine magneet met u. Als het lichaam van de auto is van staal (sommige zijn glasvezel, zoals de Corvette, en anderen zoals de Saturn zijn warmte gegoten plastic), dan is een falen van de magneet vast te houden kan het uitgebreide gebruik van het lichaam verbinding aan te geven voor reparaties. Hoge kwaliteit reparaties, zelfs als carrosserie van een beschadigd paneel, over het algemeen niet veel vulmiddel vereisen. Het geluid van het panel als er licht tikte met een knokkel kan ook onthullend, evenals een waarneming op een lage hoek die zal onthullen rimpelingen als de lak is glanzend. Indien omvangrijke reparaties of schade is beperkt tot een gemakkelijk te verwijderen paneel, kunnen uw kosten van reparatie zijn aanzienlijk lager dan wanneer innerlijke ondersteunende panelen of primaire carrosserie is beschadigd. Juiste schilderij kan duur zijn, echter, maar misschien wel de moeite voor een speciale interesse voertuig waard. (Zoals hierboven vermeld, pas roest, vooral die die komt van binnen naar buiten van het paneel.)
 24. 24
  Aanbieding te maken als de auto bij u past. Als je ontmoeten in een veilige omgeving, hebben het geld in je hand, indien mogelijk. Als je geld te bieden hebben, krijgt u vaak een betere deal dan wanneer je nodig hebt om terug te komen met contant geld later, want het bespaart verkopers de moeite van het weerzien. Een andere optie is om te rijden naar uw bank en krijgen een kassierscontrole, maar dit vereist dat in de buurt van uw bank en vergadering op bepaalde uren.
 25. 25
  Verkrijg de ondertekende titel van de verkoper als je concluderen de aankoop,. Ook hebben de verkoper invullen van een factuur van de verkoop, zegt dat partij A (adres, telefoon) verkocht de auto aan partij B (adres, telefoon). Als je wordt tegengehouden door de politie op weg naar huis, zal dit papierwerk de weg effenen voor u.
  • De persoon die de verkoop van de auto is de beste indicatie dat je kunt hebben in hoe de auto, onderhouden gerepareerd in het verleden werd gedreven en. Sinds de kilometerteller, die vertelt u de kilometerstand, kan je niet vertellen hoe hard een auto was gereden of hoe ontoereikend de service geschiedenis is geweest, moet u deze gegevens extrapoleren voor jezelf. Een ideale verkoper is een persoon die regelmatig onderhoud heeft gedaan naar de auto en kan dit bewijzen met kwitanties en service geschiedenis. Daarnaast zullen ze ontvankelijk voor uw vragen en zal waarheidsgetrouw en eerlijk worden weergegeven in de beschrijving van zowel de positieve en de negatieve over de auto.

Tips

 • Niet verstrikt raken in het enthousiasme van een verkoper. Rationeel zijn en rekening houden met de auto in zijn eigen verdienste.
 • Een afspraak met een professionele monteur om de auto te inspecteren. Zelfs als je goed geïnformeerd over auto's zijn, is het een goed idee om een ​​second opinion te krijgen. Als de verkoper neemt aanstoot aan deze, dat is een waarschuwing. Als de verkoper heeft niets te verbergen, moeten ze geen probleem met een inspectie te hebben.
 • Draag een zonnebril, klinkt goofy maar een paar tinten geven je een steviger kijkje bij de onderhandelingen. Psychologie zegt dat wanneer je iemands ogen hebben ze meer gezag en de persoon die niet kan zien hun ogen zijn meer gebogen in hun voordeel niet kan zien.
 • Krijg een Carfax of Autocheck rapport voertuig indien mogelijk. Deze dagen, kan een verkoper er een hebt voor u beschikbaar om te lezen. U kunt betalen voor uw eigen ook. Alles wat je nodig hebt is het VIN (Voertuig Identificatie Nummer) voor de auto.
 • Gebruik een onafhankelijke bron voor de retail-waarden van uw doelgroep voertuig te bepalen. Vergeet niet te controleren voor "Private party" prijs gezien de juiste kilometerstand, conditie en locatie. De meest gebruikte bronnen hiervoor zijn,,, en Kelly blauwe boek. Is de verkoper de prijs zeer vergelijkbaar zijn, of is er een onverklaarbare verschil in prijs?
 • Zorg ervoor dat u stevig maar eerlijk onderhandelen. Beide en Hoe auto's te kopen hebben middelen die specifieke onderhandeling tactiek te bieden.

Waarschuwingen

 • Als u niet vertrouwd bent met de verkoper, de auto, de buurt of iets anders te voelen, lopen - u bent niet verplicht om te zien, rijden of koop de auto.
 • Als je leeft in gebieden die een smog of emissietest op de meeste voertuigen (zoals de staat Californië) vereist, moet u krijgen van de auto getest voordat je koopt. Reparaties aan de emissie-regelsysteem kan erg duur zijn en elke auto die inspectie niet lukt zal meestal moeten worden vastgesteld voordat het kan worden geregistreerd. Ook kunnen auto's met ernstige slijtage aan inwendige motor onderdelen zoals zuigerveren of klepzittingen niet door een emissietest, een smog cheque kan een goede manier om ervoor te zorgen dat een auto is zowel goed werkt nu en heeft geen grote mechanische defecten zijn dat zal ertoe leiden dat u problemen op de weg. Deze test kan gemakkelijk worden gecombineerd met een voertuig inspectie door een gekwalificeerde monteur. Voor plaatsen waar een smog controle niet nodig is, er zeker van zijn dat een monteur controleert de compressie van de motor, die ook zal helpen aangeven of er interne slijtage van de motor problemen (dit is een bijzondere zorg voor voertuigen met meer dan 50.000 mijl).

Dingen die je nodig hebt

 • Analoge vleesthermometer
 • Winkel vod voor het controleren van vloeistoffen
 • Contant of kassierscontrole