Wkunl

Hoe een auto motor te reinigen

Net iets anders, motoren werken beter als ze schoon. Maar het schoonmaken van een motor is niet hetzelfde als het schoonmaken van de rest van je auto. Hier is hoe u uw motor te krijgen in tip-top conditie.

Stappen

Hoe een auto motor te reinigen. Laat de motor lichtjes.
Hoe een auto motor te reinigen. Laat de motor lichtjes.
 1. 1
  Laat de motor lichtjes. Laat de motor niet op bedrijfstemperatuur, maar laat het lopen voor een minuut of zo als het is zwaar vervuild.
 2. 2
  Verplaats de auto naar een gebied waar de af schoongemaakt zeep en materiële schade niet veroorzaakt of voer een storm drain. Als u geen toegang hebt tot een geschikte locatie te hebben, neem de auto naar een wasstraat met een industriële afvalwaterzuivering. Dit is vooral belangrijk als er veel olie en slib residu op de motor.
 3. 3
  Verwijder de minpool-kabel op de accu dan de positieve.
 4. 4
  Bedek elke blootgestelde elektrische componenten met een plastic zak of plastic wrap. Dit voorkomt dat de elektrische onderdelen van de auto wordt blootgesteld aan water die nodig zal zijn.
 5. 5
  Bedek de adempauze of de luchtinlaat en de carburateur op oudere motoren van zware aluminiumfolie of plastic. U kunt ervoor kiezen om tape of bind deze op zijn plaats, omdat het water ernstige problemen kan veroorzaken als toegestaan ​​in dit gebied.
 6. 6
  Borstel alle losse vuil of puin van de motor oppervlakken, hetzij met behulp van een stijve borstel kwast of een plastic haren borstel.
 7. 7
  Meng een oplossing van "vet snijden" afwasmiddel en water, die ongeveer 2 kopjes detergent tot een liter water.
 8. 8
  Borstel je oplossing op de motor, het werken het in de vuilste gebieden, ze grondig nat.
 9. 9
  Hier krijg je een tuinslang. De motor grondig uitspoelen.
 10. 10
  Raadpleeg de handleiding van de auto en kijk omhoog materiaal die nodig zullen zijn om het motorblok en andere metalen onderdelen te reinigen. Voor zware vet, moet u wellicht een oplosmiddel, zoals terpentine gebruiken, maar de motor ontvetter, verkrijgbaar bij de vakhandel beter zou zijn. Een huishouden ontvetter zoals Simple Green kan ook effectief zijn. Zorg ervoor dat u de instructies te volgen op de container.
 11. 11
  Verwijder de plastic na het spoelen de motor en het schoonmaken weg resten van welke chemische stof die u gebruikt om de metalen onderdelen te reinigen.
 12. 12
  Laat de motor droog. De meeste motoren met een hoge energie ontstekingen zal lopen met de stekker draden (en distributeur) nat, maar kan mislukken of run "ruw" totdat deze componenten volledig uitdrogen.
 13. 13
  Verwijder alle materialen die u gebruikt om elektrische en onderdelen van het brandstofsysteem te dekken.

Tips

 • Met behulp van warm water zal veel efficiënter reinigen. Voor zeer vuile motoren neemt het voertuig naar de winkel van een monteur en hebben de motor stoom gereinigd.
 • Het slib, olie of vet niet wassen in een storm drain of riolering.

Waarschuwingen

 • Bepaal de juiste procedure voor het loskoppelen van de accu. Er zijn gevoelige computercomponenten in moderne auto's die moeten worden beschermd. Zonder het volgen van de procedure, kan een dienst codes activeren of beschadig de boordcomputer.

Dingen die je nodig hebt

 • Oogbescherming, zoals een veiligheidsbril
 • Vetafsnijdende afwasmiddel, zoals Dawn.
 • Stijve kunststof borstel.
 • Tuinslang
 • Plastic zakken
 • Accupoolklemtrekker
 • Vod