Wkunl

Hoe maak je een oude PC herleven met linux

Hebt u een oude computer te verstoffen op de zolder? Wist u dat u kunt doen herleven met een moderne Linux-besturingssysteem? Het kan een nuttig router / firewall, server of zelfs desktop computer weer geworden. Dit alles zonder het kopen van dure Windows-licenties die zelfs niet meer ondersteund. Oude beperkingen op bestandsnamen, schijfgrootte, USB-ondersteuning in de vroege versies van Windows kan zelfs worden overwonnen. U kunt een 21e eeuwse besturingssysteem op een 20e eeuwse computer.

Stappen

Hoe maak je een oude PC herleven met linux. Bedenk wat je wilt, een desktop computer, een server of een router / firewall.
Hoe maak je een oude PC herleven met linux. Bedenk wat je wilt, een desktop computer, een server of een router / firewall.
 1. 1
  Bedenk wat je wilt, een desktop computer, een server of een router / firewall.
 2. 2
  Schoon met perslucht.
 3. 3
  Testen of uw pc wordt ingeschakeld veilig.
 4. 4
  Bepalen wat uw pc zal opstarten vanaf (in de BIOS of handmatig), wellicht oude niet booten van usb, echt oude misschien niet eens opstarten vanaf cd.
 5. 5
  Als het niet zal opstarten vanaf cd, downloaden floppy boot images van verdomd kleine linux en puppy linux ( wakepup voor puppy linux 1 en 2 series) en een keer gewonnen op een diskette, plaatst u ze in uw oude pc. Alternatief downloaden smatbootmanager, installeer op een diskette en start de computer - Je moet nu in staat zijn om op te starten vanaf het cd-station.
  • Als je op dial-up en willen niet Damn Small Linux (50Mb) of Puppy Linux (100Mb) downloaden, koop dan een cd online.
 6. 6
  Download SliTaz, verdomd klein linux, puppy linux en wat ooit distro u wilt testen en branden op cd's of maak een bootable flash drive. Start de Windows 9x computer met elke versie van Linux en laat de computer vanaf de cd of stick. Zien welke versie het beste werkt op uw computer. Men kan niet een driver bevatten voor uw harde schijf dat een ander kan omvatten. Bepaal welke versie u gaat perminately installeren op uw oude Windows 9x computer.
 7. 7
  Zet uw oude pc op als je nog niet hebt en steek de cd's zo snel als je kunt, indien succesvol, wordt u begroet door een ADSL-of puppy linux boot scherm gedurende enkele seconden (druk op een toets snel om het aftellen te onderbreken als je wilt)
 8. 8
  Tenzij je waardevolle gegevens op de oude pc, kunt u een swap-partitie (met gparted of Ultimate Boot CD ) als je te weinig ram (minder dan 64mb) te lopen de distro's "live".
 9. 9
  Lezen en overwegen voorzichtig met cheat codes tijdens het opstarten (ook wel boot parameters) om meer uitvoeren vanaf cd en gebruik minder RAM bijzonder met puppy
 10. 10
  Kies xvesa plaats van X. Org framebuffer als je display problemen hebt
 11. 11
  Schakel ACPI of APM als je problemen hebt.
 12. 12
  Als je van puppy linux, maar 3-serie is te traag, overweeg dan 2 series (of), of zelfs 1-serie ( meanpup of).
 13. 13
  Als je van verdomd klein linux, ook overwegen verdomd kleine linux-niet (met abiword en gnumeric) of feather linux (ook afgeleid van knoppix).
 14. 14
  Als u een seriële muis, testen of het wordt ontdekt en werkt. Als dit niet gebeurt, dan is aanvullende configuratie kan worden gemaakt met de boot parameters / cheat codes.
 15. 15
  Voor dial-up modems, overweeg dan een hardware inbelmodem voor maximale compatibiliteit.
 16. 16
  Sommige winsten in de prestaties kunnen worden gemaakt, eenmaal geïnstalleerd op de harde schijf in plaats van lopen levend.
 17. 17
  Kijk ook eens naar een "zuinige installatie" voor prestatieverbeteringen.
 18. 18
  Als u het woord te verspreiden, vertel uw vrienden en delen verdomd kleine linux en puppy linux cd's, kunt u uw eigen lokale steungroep te bouwen om te helpen herleven oude pcs.

Tips

 • Als u het toevoegen van toepassingen, kiest lichtgewicht degenen zoals SIAG Office in plaats van OpenOffice.org.
 • U kunt de computer vanaf de cd of stick te draaien zonder ooit het installeren van het besturingssysteem op de harde schijf. Dit kan een goede optie voor de kinderen, school computers en openbare computers waardoor het onmogelijk voor hackers om schade te doen zijn. Gebruikers zouden documenten om persoonlijke flash drives te slaan of in de cloud, zoals Google Docs.
 • Kies lichtgewicht window managers zoals JWM, IceWM of Fluxbox plaats van GNOME, Xfce (als uw computer is oud genoeg is) of KDE.
 • Kies lichtgewicht browsers zoals Opera of Dillo eerder dan Konqueror of.
 • Als je iets anders en ongewoon met eye-candy willen, overwegen window manager die wordt geleverd met eLive.
 • DeLi is goed met oudere computers dan SliTaz, Damn Small Linux en Puppy, maar is niet leven en is moeilijker te installeren als het vereist handmatige tekst gebaseerd partitioneren.
 • Deze oude pc kan gebruikt worden als een file server, router, en meer.
 • Als u bekend bent met jumper pluggen zijn; sommige CD-spelers kunnen zo worden veranderd bent u in staat dan te starten vanaf cd. Wijzig de jumperplug van slaaf tot meester. Het zal dan te zien in uw BIOS (of boot-opties) als opstartapparaat. Deze optie is gebouwd op veel spelers. Het kan worden gevonden op de achterkant van de stekkers

Dan kunt u live-installeren of booten. Had veel geluk om dit te doen om oude IBM kantoor XP-installatie. Werkt ook op sommige dvd-eenheden niet ingesteld om te schrijven.

Waarschuwingen

 • Als voedingsdraden gebroken hebben geen gebruik van de pc.
 • Puppy Linux draait als root.