Wkunl

Hoe te knoppix linux installeren

Knoppix is ​​een "live-distributie" van Linux, die vereist geen installatie. Geen wijzigingen worden aangebracht aan de harde schijf en zijn daarom heel goed voor het uitproberen van Linux. Maar zelfs dat verontrustend kan zijn om te werken zonder enige aanwijzingen! Ja, hoe?

Stappen

Hoe te knoppix linux installeren. Klik op een locatie (bij voorkeur degene die het dichtst bij u) van deze (maak je geen zorgen over de FTP of HTTP).
Hoe te knoppix linux installeren. Klik op een locatie (bij voorkeur degene die het dichtst bij u) van deze (maak je geen zorgen over de FTP of HTTP).
 1. 1
  Voordat u Knoppix downloaden, neem een kijkje op wat meer informatie op de website van Knoppix. Als u liever (of zijn op dial-up), kunt u een schijf uit of andere leveranciers te kopen en ga naar stap 5.
 2. 2
  Klik op een locatie (bij voorkeur degene die het dichtst bij u) van deze (maak je geen zorgen over de FTP of HTTP). Klik op een image-bestand (met de extensie. Iso) om het te downloaden.
 3. 3
  Nadat het downloaden is voltooid, en als je weet wat een checksum (md5) is, wilt u misschien om het te controleren op fouten. Anders maak je geen zorgen.
 4. 4
  Brand het beeldbestand "als een beeld" (die veel bestanden zal bevatten op een disc), in plaats van "een data disc" (die gewoon een. Iso-bestand op een schijf zal bevatten). Windows XP-gebruikers in staat stelt om direct bestanden te branden via Windows Verkenner, maar biedt geen ondersteuning voor het branden als afbeeldingen. Gebruik iets als Infrarecorder of ImgBurn plaats.
 5. 5
  Wanneer de disc wordt gedaan, herstart uw computer met de schijf links in.
 6. 6
  Als alles goed gaat, wordt u gevraagd of u wilt knoppix te laden. Druk op terug om te beginnen en het zal zich laden in het geheugen van uw systeem. Wees geduldig, het kan 5 minuten duren.
 7. 7
  Nadat het klaar is, klik dan op de K-knop onderaan links om een menu, zoals het startmenu van Windows. Kies een toepassing en klik erop om te beginnen met het gebruik ervan.
 8. 8
  Daadwerkelijk installeren van knoppix op uw harde schijf wordt niet aanbevolen, maar om dat te doen, lees de instructies van de officiële website of probeer kanotix.

Tips

 • Als je niet een fatsoenlijke verbinding hebt, kunt u een download manager gebruiken om afgebroken downloads te hervatten.
 • Als je een BitTorrent-client kunt u Knoppix downloaden als torrent.
 • PC nog steeds laarzen naar Windows? Reboot en druk dan op F10 of F12 zodra de eerste berichten verschijnen op het scherm om je BIOS in te voeren. Verander de primaire boot locatie om uw optische schijf (CD / DVD) station, de instellingen opslaan en opnieuw opstarten.
 • Te installeren op de harde schijf waarop Windows en al uw gegevens, geopend konsole en typ sudo knoppix-installateur kan vegen
 • Als Knoppix is ​​dicht, maar niet helemaal precies wat je zoekt in een live-distributie, check out de andere aanbiedingen op - er zijn een enorme verscheidenheid daar vermeld, sommige met specifieke specialisaties.
 • Als je kijkt naar de Knoppix website, moeten ze informatie hebben over "Knoppix versnelling". U kunt delen van Knoppix te installeren op een harde schijf om het te versnellen.
 • Als u wilt proberen of zelfs het installeren van een versie van Linux binnen Windows en zonder te herstarten, downloaden en installeren van een virtuele machine programma.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat je videokaart wordt ondersteund voordat u deze installeert (dit geldt voor vrijwel alle kaarten die in de afgelopen 6 of 7 jaar).