Wkunl

Hoe maak je firefox in debian linux installeren

Debian GNU Linux omvat Iceweasel als een van de ondersteunde browsers. Iceweasel werd van Firefox gebouwd en het is volledig compatibel met Debian. Toch zijn er belangrijke verschillen die maken sommige gebruikers verkiezen Firefox voorbij Iceweasel.

Naast de voor de hand liggende verschil in naam en logo, een aantal websites zoals CNN onlangs begonnen met Iceweasel ontkennen van de toegang tot video's. Ook Iceweasel neiging te worden achterhaald in vergelijking met Firefox als het is maintenanced door Debian-project leden die in principe volgen lood in de browser ontwikkeling van Firefox. Dit zorgt ervoor dat situaties zoals nieuwe functies van Google mail wordt ondersteund door Firefox en nog niet door Iceweasel.

Om deze redenen, kunnen sommige gebruikers vinden het handig om de originele versie branded Firefox op hun Debian platformen te installeren, hetzij ter aanvulling Iceweasel, of in zijn vervanging.

Stappen

Hoe maak je firefox in debian linux installeren. Download firefox als de verpakte archief van mozilla website.
Hoe maak je firefox in debian linux installeren. Download firefox als de verpakte archief van mozilla website.
 1. 1
  Download firefox als de verpakte archief van mozilla website. Pak het archief uit in bepaalde map waar u het wilt bewaren.
  • De inhoud bevat bestanden zoals firefox, firefox-bin en anderen die de browser moet starten. Probeer ze. Als dit werkt, bent u klaar. Maar geen paniek als dit niet lukt.
  • Als de Firefox klaagt over de ontbrekende bibliotheek die u ziet in de map, probeer exporteren LD_LIBRARY_PATH = <Map waar u firefox> hebt geplaatst. Later kunt u het script schrijven, waar de eerste regel deze export verklaring en de tweede zal zijn - de eigenlijke opdracht om de Firefox te lanceren.
  • Firefox kan ook klagen over enkele andere ontbrekende bibliotheken. Dit is omdat we omzeilen de Debian package manager dat deze ontbrekende afhankelijkheden zou oplossen.
  • Naar andere ontbrekende bibliotheken krijgen, probeer hulpmiddel lopen als "Synaptic package manager" die een gebruiksvriendelijk zoeken op naam geeft. Als u niet de gebruiker vriendelijke manager hebt, installeer deze met apt-get install synaptische (als root).
  • Firefox moet starten nadat u de benodigde bibliotheken op die manier te installeren.
 2. 2
  Maak de shell script om de firefox te starten. Het kan de eenvoudige script zoals #! / Bin / sh zijn
  / Opt / firefox / firefox / firefox-bin
 3. 3
  U kunt een snelkoppeling maken naar de shell script schreef je en gebruik het zonder problemen. Op hetzelfde moment, je de mogelijkheid om IceWeasel starten, indien nodig te behouden.

Waarschuwingen

 • Bij het handmatig oplossen van ontbrekende afhankelijkheden, aandacht besteden aan de versienummers (vaak Debian heeft gewoon een andere versie van dezelfde bibliotheek ge├»nstalleerd). Verschillende versies moeten naast elkaar bestaan.