Wkunl

Hoe de linux kernel te compileren

De Linux kernel is het hart van elk Linux systeem. Het behandelt de gebruiker input / output, hardware, en het controleren van de macht in de computer. Terwijl de kernel die bij uw Linux distributie is meestal voldoende, deze kunt u uw bezit gespecialiseerde kernel!

Stappen

Hoe de linux kernel te compileren. Zorg ervoor dat u de volledige broncode downloaden door te klikken op de "f" waar het zegt "de laatste stabiele versie is.
Hoe de linux kernel te compileren. Zorg ervoor dat u de volledige broncode downloaden door te klikken op de "f" waar het zegt "de laatste stabiele versie is.
 1. 1
  Download de nieuwste versie van de Linux kernel van http:/ / www.kernel.org.
 2. 2
  Zorg ervoor dat u de volledige broncode downloaden door te klikken op de "f" waar het zegt "de laatste stabiele versie is..." anders youll gewoon downloaden van de patch, die wordt gebruikt wanneer uw huidige kernel is een Patch nummer lager. Een voorbeeld hiervan zou 3.4.4.1 >> 3.4.4.2 zijn
 3. 3
  Zorg ervoor dat u de volledige broncode van een patch of change log gedownload, en niet.
 4. 4
  Eenmaal gedownload, open een terminal.
 5. 5
  Nu moeten we de kernel uit te pakken. Gebruik deze opdrachten.
  • tar xjvf kernel (hier-j optie is voor bz2 compressie)
 6. 6
  Eenmaal uitgepakt, te verplaatsen naar de directory (in de terminal) die is gemaakt.
 7. 7
  De kernel configureert. Er zijn 3 voorkomende manieren om dit te doen.
  • maken oldconfig - stelt je vragen over wat de kernel moet steunen op een rijtje, zeer tijdrovend.
  • make menuconfig - maakt een menu waarin u opties voor wat de kernel ondersteunt kunt bladeren. Vraagt ​​ncurses bibliotheek, maar dat is waarschijnlijk al op uw computer.
  • maken qconfig / xconfig / gconfig - hetzelfde als menuconfig, behalve dat nu het configuratie menu is grafisch gebaseerd "qconfig" Vereist de QT bibliotheek..
 8. 8
  Zodra de configuratie venster is geopend, ziet u dat een specifiek type van configuratie reeds als ondersteuning voor chauffeurs van essentieel belang, zoals Broadcom draadloze support/ext4 bestandssysteem etc wordt geselecteerd. Verder kan u de opties aanpassen, zoals het toevoegen van ondersteuning voor uw specifieke type apparaat / controller / driver zoals je kunt ondersteuning voor NTFS-bestandssysteem toevoegen van "bestandssysteem >> DOS / FAT / NT / >> select NTFS file system support, waardoor het optimaal gebruik maken van de aangepaste kernel.
 9. 9
  OPMERKING: Terwijl de kernel configuratie, zal u een sectie bekend als kernelhacking zien (door het kraken bedoelen we verkennen erin), waar verschillende soorten opties worden gegeven voor het hacken van kernel en leren. Als je het wilt gebruiken dan kan je verder opties toe te voegen, anders kan je de optie 'kernel debuggen "uitschakelen, aangezien het de kernel maakt een stuk zwaarder en en oneigenlijk gebruik in de productie-omgeving kan zijn.
 10. 10
  Eenmaal geconfigureerd, is het tijd om de kernel te compileren en te installeren. U moet deze opdrachten uit te voeren in orde. Dit kan een lange tijd duren.
  • merk (j-optie kan worden toegevoegd extra bewerkingen vork voor compileren kernel zou syntax "make-j 3" 3 vertegenwoordigt hier het aantal processen worden geschapen)
  • maken modules_install
  • make install
 11. 11
  nu gaan grijpen sommige koffie oorzaak dit gaat een tijdje duren. een modern (-5 jaar) computer dit tenminste 20 minuten. u kunt uw leven makkelijker te maken door het invoeren van uw commando's in een keer. Dit wordt gedaan met behulp van de ampersand (&) symnbol
  • make && make modules_install && make install
 12. 12
  Zodat de kernel is geïnstalleerd, maar je moet het bootable maken.
 13. 13
  Ga naar / boot
 14. 14
  Voer de volgende opdracht "mkinitrd-o initrd. Img-<kernelversion> <kernelversion>" (Voor Redhat gebaseerde distributies, moet je niet maken initrd, want het is gemaakt door standaard) herinneren aan <kernelverison> te vervangen door het versienummer van de kernel je bouwt.
 15. 15
  Richt de bootloader op de nieuwe kernel zodat het kan worden gestart. Gebruik het hulpprogramma dat bij uw distro om je bootloader configureren kwam. Voeg een nieuwe vermelding voor de nieuwe kernel.
 16. 16
  Reboot en geniet van uw aangepaste kernel!

Tips

 • menuconfig is meestal de beste optie wanneer de kernel configuratie.
 • niet alle computers vereisen een initrd worden gemaakt, maar het is veilig om dit te doen voor het geval de jouwe doet.

Waarschuwingen

 • Als de nieuwe kernel niet goed is geconfigureerd, kunt u niet alle hardware en de kernel kan crashen.