Wkunl

Hoe om te verhuizen van Windows naar Linux


Een suggestieve handleiding over hoe om te verhuizen van Windows naar Linux. Hier krijg je een voorproefje van Linux zonder verstoring van uw Windows-installatie.

Stappen

Hoe om te verhuizen van Windows naar Linux. Kies een Linux distro.
Hoe om te verhuizen van Windows naar Linux. Kies een Linux distro.
 1. 1
  Kies een Linux distro. Onderzoek is de sleutel. Kijken naar wat de distributie van GNU / Linux het beste zou zijn voor jou. Iedereen is anders, en alle Linux distributies zijn verschillend, maar er zal waarschijnlijk een (of twee) dat een beroep op de meest. Als je nieuw bent in het besturingssysteem bent, is het waarschijnlijk het beste om te gaan voor iets als Ubuntu, Debian, Fedora,, Mandriva, of - deze distributies van Linux zijn gericht op onervaren gebruikers en zal u helpen langs de weg. De Ubuntu distributie zal u een cd gratis niet meer te sturen, maar er zijn sites op het internet die een kleine vergoeding voor de verzendkosten. De snelste en waarschijnlijk goedkoopste manier om Linux te krijgen is om een ​​beeld. Iso downloaden van de distributie-website en branden op een cd of maak een bootable flash drive met behulp van een tool als. Ubuntu is momenteel de meest populaire distributie voor nieuwe gebruikers van Linux en heeft actieve support forums.
 2. 2
  Probeer de "live-cd" versies eerst, uitgaande van uw computer zal opstarten vanaf de cd-station, de meeste wil. De meeste distributies bieden Live CD ISO's op hun website, die u kunt branden op CD. Een Live CD betekent dat Linux volledig zal lopen van een CD en zal uw Windows-installatie niet aanraken - dit stelt u in staat om te testen deel van de functionaliteit Linux biedt zonder af te vegen uw bestaande Windows-installatie. Als uw computer niet zal starten vanaf een Live CD bij de eerste poging, probeer te kijken naar de Boot Order in de BIOS van uw computer, en het instellen van cd-rom naar een hogere prioriteit dan uw Master Drive.
 3. 3
  Gebruik linux toepassingen die zijn overgezet naar Windows of cross-platform applicaties. Goede voorbeelden zijn, Audacity,, Inkscape en. Met behulp van deze zal je gebruikt om de aard van de applicaties op Linux. Het gebruik van open source toepassingen zal een opsteker zijn als je daadwerkelijk omschakelen, want het relatief pijnloos voor, zeg, een zal zijn Xchat gebruiker om XChat gebruiken op zijn nieuwe systeem, in plaats van een (of andere Windows-only IRC client) gebruiker met om een ​​geheel nieuw programma te leren.
 4. 4
  Back-up van uw belangrijke gegevens voordat je iets anders doet. Als u een fout maakt tijdens het installeren van Linux, is het mogelijk je zult moeten uw harde schijf formatteren om dingen recht te zetten. In dat geval krijgt u alle gegevens over het te verliezen. Het is zeer belangrijk dat u een back-up als je nodig hebt om.
 5. 5
  Het bezit komen van een linux installatie cd - Als je opstart van deze, zal het u door de stappen die nodig zijn om Linux te installeren. Sommige distributies, zoals Ubuntu, eigenlijk installeren vanaf de Live CD, zodat u niet hoeft te een beeld extra CD downloaden.
 6. 6
  Kiezen welk besturingssysteem op te starten in wanneer eenmaal de Linux installatie is voltooid. Dit is de zogenaamde dual-booting. Het is verstandig om dit te doen voordat hij volledig omzetten naar Linux je iets om op terug te vallen als er iets misgaat te geven.
 7. 7
  Get comfortabel met linux. Naarmate de tijd verstrijkt u vindt wat u hoeft te starten in Windows minder en minder. Linux is een leerervaring, zorg ervoor dat je de meeste van de "gemeenschap" hulp die verkrijgbaar zijn bij de meeste distributies van Linux is te maken. Er is meestal een breed community waar u vragen kunt stellen en zullen er mensen zijn meer dan bereid om u te helpen met eventuele problemen die u hebt. Zorg ervoor dat u Google en de "search"-functies op community websites te gebruiken, omdat mensen kunnen woedende krijgen bij het beantwoorden van dezelfde vragen de hele tijd in forums en op irc. Bezoek van je distributie support pagina of FAQ.
 8. 8
  Veeg je windows partitie (wijden uw hele harde schijf om Linux) als je eenmaal vertrouwd bent met linux bent. U zult waarschijnlijk nooit meer terug te kijken!

Tips

 • Experiment. versies van Linux, zoals 'Puppy Linux' & 'Damn Small Linux' run van CD of memory sticks (Puppy Linux past gemakkelijk op een 128 MB memory stick, terwijl DSL alleen neemt 50 MB) en niet de harde schijf van het niet gebruiken computer helemaal (tenzij je ze vertelt aan). Download een gecomprimeerd 'iso' file en gebruik 'unetbootin' over te dragen aan een USB-geheugenstick of een programma zoals 'Nero' om the.iso image-bestand branden op een CD (niet alleen kopiëren).
 • Als je games wilt spelen, proberen, installateurs, Cedega of Windows in een VM met of. Er zijn ook verschillende spelletjes gebouwd met linux in het achterhoofd, zoals of De strijd om wesnoth. Afhankelijk van uw smaak in games, kan je in staat om iets dat je geniet van die native draait vinden.
 • Linux is heel anders vensters in de zin dat elk individu een andere verdeling de voorkeur aan wat wordt aanbevolen. Een bekend voorbeeld hiervan is tussen Ubuntu en Kubuntu. Beide zijn hetzelfde in de kern, maar ze hebben verschillende desktop managers. Dus als je het gevoel dat je wilt een andere verdeling (zolang je er vertrouwen in en hebben een behoorlijke kennis van hoe om hem te bedienen) proberen, het downloaden en branden van een LiveCD is altijd het proberen waard.
 • Als u op zoek bent om te schakelen naar een andere verdeling, het helpt om een ​​dat die gerelateerd is aan uw huidige verdeling, zijn vooral nuttig wanneer een deel van de repositories worden gedeeld vinden. Deze foto geeft een vrij goede "stamboom" van de distro's: http://en.citizendium.org/images/a/a1/Linux_distro_timeline.png

Waarschuwingen

 • Laat Linux doen het werk, voor het grootste deel, zal het vinden en laden van de drivers die nodig zijn voor al uw apparaten, en het zal zelfs mounten uw Windows-partitie.
 • Vanwege wettelijke beperkingen vele versies van Linux niet dragen extra software (bekend als 'codecs') om mediaspelers te spelen (bijvoorbeeld) commerciële dvd's. Te weten waar / hoe je houd van deze codecs kunnen krijgen en gebruik maken van uw Linux-versie's package manager om ze te installeren. Bijvoorbeeld Ubuntu (of een van zijn varianten) gebruikers zouden deze krijgen van de 'Medibuntu' website - je instructies over wat te doen daar vinden.
 • Kies uw distributie zorgvuldig. Ubuntu kan een goede start voor Windows-gebruikers zijn, terwijl distributies zoals Gentoo of Slackware vereisen een grondige kennis en niveau van comfort met Linux.
 • Zorg ervoor dat u weet wat video chip die u gebruikt. Alle video chips moeten worden ondersteund voor tekst-modus, en de meeste worden ondersteund in X Windows voor hun mogelijke resolutie. Echter, velen worden niet ondersteund voor 2D-en 3D-hardwareversnelling. Er zijn instructies voor het laden zowel ATI en nVidia hardwareversnelling drivers voor de meeste Linux-distributies op verschillende plaatsen op het internet.
 • Alleen installeren op een externe harde schijf als je 100% zeker van zijn dat je BIOS je zal laten. Zo niet, kunt u niet in staat om Windows of Linux op te starten en je zal worden geplakt met de live-cd als je er een hebt.
 • Gebruik je distro! Veel mensen zullen proberen te gebruiken Linux als ze gebruik maken van Windows, het downloaden van programma's van willekeurige sites en proberen om ze te installeren. Doe dat niet, tenzij je iemand die je helpt te hebben. De meeste van de tijd, uw distro heeft al het gewenste programma, gebruikt u de distro package manager om het te installeren. Als het er niet is, zoeken op het web voor dat programma en versie van je distro. Download en installeer nooit een programma gebouwd voor andere distro's, de meeste van de tijd zal het niet werken of op zijn minst zal u verwarren en pijn aan de distro op de lange termijn. Installeren van de bron (* src * packages) is niet moeilijk, maar je waarschijnlijk niet nog genoeg kennis om dat te doen toch. Niet eens proberen als je niet beschikt over een hoe of wat hulp.
 • Spelen met Linux, hoe meer je het gebruikt, hoe meer je zal het begrijpen. Probeer niet om al uw ramen programma's in Linux via wijn, de meeste hebben dan vergelijkbare programma's in Linux. Veranderen is altijd moeilijk, zelfs bij het schakelen apps in vensters die u zou missen je oude apps en functies, het is normaal. Verschillende apps werken op verschillende manieren, het is allemaal een kwestie van smaak wat beter is.
 • De Linux wereld is (meestal) meer vriendelijk voor nieuwkomers dan gebruikers van andere systemen, en nieuwkomers zijn over het algemeen verwelkomd en aangemoedigd op de forums van de verschillende 'distro'. MAAR voordat een vraag ervoor zorgen dat het niet is 1.000 keer heeft gevraagd voordat - ze hebben allemaal een zoekfunctie en niet het gebruik ervan is een gegarandeerde manier om de rug mensen 'op te staan!