Wkunl

Hoe maak je een foto met GIMP retone

Heb je ooit gekeken naar oude, zeer subtiel sepia-getinte zwart-wit foto's en vroeg zich af hoe je hetzelfde effect met je eigen foto's kan krijgen? Het is makkelijk en leuk om zwarte en witte tinten van de ene foto naar de andere met GIMP, de vermaarde vrije en open source beeldredacteur kopiëren. Hier is hoe.

Stappen

Hoe maak je een foto met GIMP retone. Vind een oude foto te tonen van kopiëren.
Hoe maak je een foto met GIMP retone. Vind een oude foto te tonen van kopiëren.
 1. 1
  Vind een oude foto te tonen van kopiëren. Sites zoals de Wikimedia commons hebben talloze duizenden oude foto's die zich in het publieke domein, blader het en vind iets wat je wilt. Sla het op. Hierna zullen we verwijzen naar dit als "uw oude foto".
 2. 2
  Zoek een u wilt re-tone
 3. 3
  Open beide foto's in GIMP (file -> open).
 4. 4
  Zet uw digitale foto naar zwart-wit. De luie manier om dit te doen is door te gaan naar Colors -> Minder verzadiging, maar ziet er niet erg overtuigend (maar, als dit leidt tot een resultaat dat je voelt is aanvaardbaar, dan met alle middelen doen dat). In plaats daarvan, ga naar Colors -> Componenten -> Channel mixer. Vink het vakje "Monochrome". Beweeg de rode, groene en blauwe schuiven totdat u tevreden bent met het. Hit "OK".
 5. 5
  Maak een nieuwe afbeelding (Bestand -> Nieuw), die binnenkort zal worden een chromatische microkosmos van uw oude foto (we zullen om die te krijgen in een tweede). Stel "Breedte" 256, en "Hoogte" om enkele willekeurige werkbare waarde (50 of 100 is prima). Hit "OK". Hierna zullen we verwijzen naar de afbeelding die u zojuist hebt gemaakt als afbeelding je verloop.
 6. 6
  Kies de lichtste en donkerste kleuren uit je oude foto. Om dit te doen, brengen de kleurkiezer gereedschap (uit de toolbox, Extra -> Color Picker, of gewoon je O-toets in te drukken). Klik op de helderste deel van je oude foto. Dan vinden het donkerste deel van de foto, en houdt u controle tijdens het klikken dat. Controleer uw belangrijkste GIMP venster om te controleren of de kleuren met succes zijn geplukt.
 7. 7
  Ga terug naar je verloop afbeelding (de 256-pixels-breed een eerder hebt gemaakt).
 8. 8
  Selecteer het hulpmiddel blend van ofwel de toolbox, of door op L. Maak een verloop op de afbeelding om het verloop van het ingedrukt houden van controle (dit zorgt ervoor dat de lijn is recht) en de muis te slepen uit het verre linkerkant van de afbeelding om de ver rechts, terwijl de linker muisknop ingedrukt te houden de hele tijd. Je hebt nu, hopelijk, creëerde een mooie gladde helling, met alles van de donkerste tot de lichtste toon in je oude foto. Sla deze afbeelding gradiënt, je zou willen om het later opnieuw te gebruiken.
 9. 9
  Ga terug naar de foto die u wilt retone (degene die je zwart en wit eerder gemaakt).
 10. 10
  Inkleuren van de foto. Ga naar Kleuren -> Map -> Steekproef inkleuren. Uit de keuzelijst in de rechterbovenhoek, gemarkeerd "Voorbeeld", controleer of je verloop is geselecteerd. Hit "Get Sample Kleuren". Spelen met de schuifregelaars totdat de afbeelding aan de linkerkant (de foto) ziet er goed uit voor u. Hit "Apply", en wacht een paar seconden. Druk dan op 'Sluiten'. Je hebt nu retoned uw afbeelding.
 11. 11
  Beslis of je het leuk vindt of niet. Misschien vindt u dat het effect van dit is ofwel te subtiel of niet subtiel genoeg voor uw smaak. Dus...
 12. 12
  Verzadigen of desaturate je nieuwe afbeelding ingekleurd naar smaak. Ga naar Kleuren -> Hue / Saturation. Pas de "Verzadiging" schuif op en neer totdat je denkt dat het er goed uitziet.
 13. 13
  Bewonder uw afgewerkte foto. Of niet, en experimenteren met klanken van zo veel oude foto's als je kunt vinden.

Dingen die je nodig hebt

 • De gratis-en-open-source beeldbewerkingsprogramma.
 • Twee foto's, een oude waaruit naar sepia (of andere) tonen, en een andere waarop u wilt deze tonen kopiëren kopiëren.