Wkunl

Hoe om te zitten op een computer

Zitten op een computer voor langere tijd kan een tol te eisen op je lichaam. Door niet zitten met de juiste houding, is het gemakkelijk om te eindigen met rugpijn, nekpijn, knie pijnen en een tintelende handen en vingers. Hier zijn enkele tips over het onderhouden van goede ergonomie en het verblijf comfortabel op uw bureau tijdens de dag.

Stappen

Hoe om te zitten op een computer. Zitten dicht bij je toetsenbord.
Hoe om te zitten op een computer. Zitten dicht bij je toetsenbord.
 1. 1
  Zitten hoog. Duw je heupen zo ver terug als ze kunnen gaan in de stoel. Stel de zithoogte, zodat uw voeten plat op de grond en je knieën gelijk aan of iets lager dan, je heupen. Pas de rug van de stoel een 100 ° -110 ° achterover hoek. Zorg ervoor dat de bovenste en onderste je rug ondersteund worden. Gebruik indien nodig opblaasbare kussens of kleine kussens. Wanneer uw stoel heeft een actieve back mechanisme gebruiken om veelvuldig positie veranderingen aan te brengen. Stel de armleuningen zodat uw schouders ontspannen, en verwijder ze volledig als u vindt dat ze je in de weg.
 2. 2
  Zitten dicht bij je toetsenbord. Plaats het zodanig dat het direct voor je lichaam. Zorg ervoor dat de toetsen worden gecentreerd met je lichaam.
 3. 3
  Stel de toetsenbordhoogte. Zorg ervoor dat uw schouders ontspannen, je ellebogen zijn in een enigszins open positie, en uw polsen en handen zijn recht.
 4. 4
  Pas de hoek van je toetsenbord op basis van uw zitpositie. Gebruik de lade mechanisme toetsenbord of toetsenbord voeten, om de kanteling te passen. Als je gaat zitten in een voorwaartse of rechtop, probeer het kantelen van je toetsenbord van je af, maar als je een beetje achterover, daarna een lichte voorwaartse kanteling zal helpen om een ​​rechte pols positie te behouden.
 5. 5
  Gebruik polssteunen. Zij zullen helpen handhaven neutrale houdingen en pad harde oppervlakken. De polssteun mag alleen worden gebruikt om de palmen van de handen rusten tussen toetsaanslagen en niet tijdens het typen. Plaats de muis of trackball zo dicht mogelijk bij het toetsenbord.
 6. 6
  Plaats de monitor goed. Stel de monitor en elke bron of verwijzing documenten zodat je nek in een neutrale, ontspannen positie. Midden van de monitor direct voor je, boven je toetsenbord. Plaats de bovenkant van de monitor ongeveer 2-3 "boven je zittend ooghoogte. Als u bifocale, lager de monitor op een comfortabele leesniveau te dragen.
  • Zit op minstens een armlengte afstand van het scherm en stel de afstand voor uw visie. Verminderen eventuele verblinding door het zorgvuldig positioneren van het scherm, dat je bijna recht naar moet kijken, maar gedeeltelijk naar beneden te kijken. Pas enige gordijnen of jaloezieën als dat nodig is. Stel de verticale scherm hoek en scherm controles om reflecties te minimaliseren van lampen.
 7. 7
  Plaats de brondocumenten direct voor u, en het gebruik van een in-line copy stand. Als er onvoldoende ruimte is voor die, plaatst u de stukken op een document houder grenzend aan de monitor geplaatst. Plaats uw telefoon binnen handbereik. Gebruik headsets of een luidspreker te elimineren wiegt de handset.
 8. 8
  Een articuleren toetsenbord lade kan zorgen voor een optimale positionering van invoerapparaten. Er moet echter geschikt voor de muis, zodat been klaring, en hebben een verstelbare hoogte en kantelmechanisme. De lade moet niet duw je te ver van het andere werkmateriaal, zoals uw telefoon
  • Als u niet beschikt over een volledig instelbare toetsenbord lade hebt, moet u mogelijk uw werkstation lengte en de hoogte van uw stoel aan te passen, of gebruik een zitkussen in een comfortabele positie te krijgen. Vergeet niet om een ​​voetsteun te gebruiken als je voeten bungelen.
 9. 9
  Neem kleine pauzes tijdens uw werkdag om enkele van die spierspanning los. Studies hebben aangetoond dat constant zitten is zeer schadelijk voor uw gezondheid. Probeer rond te lopen voor een paar minuten, staan ​​en doen strekt-iets te breken van een volledige dag van de vergadering op uw bodem is goed voor u!
  • Neem korte 1-2 minuten breekt elke 20-30 minuten. Na elk uur van het werk, neem dan een pauze of een verandering taken voor ten minste 5-10 minuten. Altijd proberen om weg te komen van de computer tijdens de lunchpauze.
  • Vermijd vermoeidheid van de ogen door te rusten en te heroriënteren uw ogen. Weg te kijken van de monitor en de focus op iets in de verte. Ontspan uw ogen door ze te bedekken met je handpalmen voor 10-15 seconden. Gebruik bij het werken. Blijven bewegen zo veel mogelijk.
 10. 10
  Oefening je hand door te drukken op de top van je vingers, en het gebruik van achterwaartse verzetsbewegingen. Doe een minimum van vijftien herhalingen voor elke hand minstens zes keer per dag. Deze eenvoudige oefening zal voorkomen dat u het ontwikkelen van carpaal tunnel vinger problemen in de toekomst. Zelfs als je geen problemen hebt op dit moment, kunt u pijn op latere leeftijd te voorkomen door het doen van een paar goede oefeningen.

Tips

 • Vermijd het gebruik van buitensporig brede polssteunen, of polssteunen die hoger zijn dan de spatiebalk van het toetsenbord zijn.
 • Andere technieken om verblinding te verminderen zijn onder andere het gebruik van optisch glas schittering filters, licht filters, of secundaire taak lichten
 • Als je pols doet pijn vaak tijdens het typen probeer het Dvorak-toetsenbord setup.
 • Hier krijg je een timer applicatie om u eraan te herinneren wanneer een pauze te nemen. Neem de pauze wanneer de timer afgaat of onmiddellijk na de huidige taak. Als de taak duurt lang dan 10 minuten te voltooien, neem het 1-2 minuten pauze.
 • Het is heel belangrijk om op te staan ​​en rond te lopen tijdens de vergadering voor 30 minuten, omdat langdurig zitten kan bekkenzenuwstimulatie pijn veroorzaken. Ook kan jaren van langdurig zitten leiden tot andere gezondheidsproblemen. Die 1-2 minuten pauze na 30 minuten is niet zo slecht als het helpt om andere pijn en mogelijke ernstige problemen te voorkomen.
 • Drink veel vocht, bij voorkeur water om jezelf gehydrateerd te houden en daarmee de kans op hoofdpijn te verminderen.
 • Zorg ervoor dat uw stoel op de juiste positie om te voorkomen rugklachten in de toekomst.

Waarschuwingen

 • Gebruik goede werkgewoonten als je eenmaal correct hebt ingesteld uw computer workstation. Maakt niet uit hoe perfect het milieu, zullen langdurige, statische houdingen bloedsomloop remmen en een tol op je lichaam.
 • Je mag stijve spieren krijgen als je zit in de voorkant van een computer te lang.

Dingen die je nodig hebt

 • Computer
 • Computer stoel
 • Toetsenbord
 • Muis
 • Voeding
 • Desk