Wkunl

Hoe maak je een computer wachtwoord met opdrachtprompt wijzigen

Een opdrachtprompt is een opdracht die u af te geven aan uw computer met een ingebouwd programma. Om een ​​computer wachtwoord met behulp van Microsoft Command Prompt te wijzigen, volgt u deze instructies.

Stappen

Hoe maak je een computer wachtwoord met opdrachtprompt wijzigen. Direct na de bios klaar is, drukt u op F8 (of f2, f10, f12).
Hoe maak je een computer wachtwoord met opdrachtprompt wijzigen. Direct na de bios klaar is, drukt u op F8 (of f2, f10, f12).
 1. 1
  Herstart de computer
 2. 2
  Direct na de bios klaar is, drukt u op F8 (of f2, f10, f12)
 3. 3
  Selecteer 'veilige modus' of 'veilige modus met netwerkondersteuning'
 4. 4
  Windows zal opstarten naar het aanmeldscherm. Klik administrator, 9/10 is er geen wachtwoord.
 5. 5
  Open command prompt. U kunt naar Start> Uitvoeren en typ cmd.exe of gewoon zoeken naar cmd via de zoekfunctie van Windows.
 6. 6
  Typ net gebruiker en druk op enter. Dit zal een lijst met gebruikersaccounts. Kijk hier voor de naam en de exacte spelling van het account waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen.
 7. 7
  Typ net gebruikersnaam gaat hier *. Vergeet niet, een van de ruimten (met name de ene vóór de *) of het commando zal niet werken.
 8. 8
  Druk op enter. Eenmaal ingediend, zal de opdracht die u de mogelijkheid van het typen van een nieuw wachtwoord voor de gebruiker te geven.
 9. 9
  Typ zorgvuldig het gewenste wachtwoord in en druk op enter. De tekens worden niet weergegeven terwijl u typt, dus zorg ervoor dat de Caps Lock is niet op en zijn zeer grondig met de spelling en interpunctie.
 10. 10
  Typ het wachtwoord te bevestigen. Dit onkruid uit typefouten.
 11. 11
  Druk op enter. Het nieuwe wachtwoord moet onmiddellijk in werking treden. Als je een foutmelding krijgt of je de toegang wordt geweigerd, wordt het account waaraan u werkt niet hoog genoeg machtiging om de wachtwoorden te veranderen. Zie tips voor mogelijke oplossingen.

Tips

 • Als uw account niet bevoegd is om wachtwoorden te wijzigen, zou je succes hebt met het inschakelen van geheime beheerdersaccount van de computer. (Typ net user in Command Prompt weer. Zie een account daar de naam "Administrator", dat meestal niet wordt weergegeven wanneer u start de computer op?) Het geheim administrator account is meestal inactief, maar actieve en inactieve accounts kunnen ook worden gewijzigd met behulp van Command prompt.
  • Om een account inactief merk, type: net user naam gaat hier ingesteld / INACTIVE
  • Om een account te activeren, typt u: net user naam gaat hier ingesteld / ACTIVE
 • Op een Windows XP en onder computer, kunt u het geheim administrator openen door op F5 te drukken tijdens het opstarten (de timing kan lastig zijn en je kan hebben om meer dan een keer proberen) te krijgen in de Veilige modus (de geheime Administrator-account die alleen opduikt in Veilige modus). Vanaf hier kunt u de bovenstaande stappen.

Waarschuwingen

 • Als je niet een administratieve account hebt, wordt u de toegang geweigerd.
 • Wees voorzichtig bij het gebruik van command prompt - het heeft meer macht dan je denkt. Een verkeerde beweging kan serieus verknoeien van een computer.
 • Doe dit niet op een computer die niet de jouwe is, vooral als het behoort tot een school of bedrijf dat u bij te wonen of werken. Als je betrapt wordt, zult u waarschijnlijk worden opgeschort / uitgezet of ontslagen.