Wkunl

Hoe de C schijf te formatteren met Windows 7

In Windows 7, kunt u uw C-schijf te formatteren zonder tot alle andere schijfstations of partities formatteren, op uw computer. De Windows 7-installatieschijf die is meegeleverd met uw computer op het moment van aankoop zal u toelaten om de C schijf te formatteren en wissen van alle instellingen, bestanden en programma's op die partitie. Om uw C-schijf te formatteren, kunt u opslaan en back-up van uw bestanden en programma's op een externe schijf voordat u de installatie van Windows 7 schijven om de opmaak procedure te voltooien.

Stappen

Hoe de C schijf te formatteren met Windows 7. Back-ups maken van uw bestanden op te slaan.
Hoe de C schijf te formatteren met Windows 7. Back-ups maken van uw bestanden op te slaan.
 1. 1
  Back-ups maken van uw bestanden op te slaan. Formatteren van de C-schijf worden alle bestanden, programma's en gegevens die zijn opgeslagen op de C-schijf te wissen, zodat u wilt back-up van alle bestanden die u wilt opslaan.
  • Sla uw bestanden op een externe harde schijf of disk, of uw bestanden op te slaan in een andere map op het netwerk, indien van toepassing.
 2. 2
  Verkrijgen van de naam van uw computer als deze is aangesloten op een netwerk. Nadat uw C-schijf is geformatteerd, wordt u mogelijk gevraagd om de naam van uw computer tijdens het installatieproces om opnieuw verbinding met het netwerk.
  • Ga naar het menu 'Start' van uw computer, klik met de rechtermuisknop op "Computer", selecteer "Eigenschappen" uit het menu dat verschijnt. Uw computernaam hierna zal worden aangetoond "computernaam, domein en werkgroep."
 3. 3
  Plaats de Windows 7-installatieschijf. In sommige gevallen kan u de Windows 7 installatie-programma opgeslagen op een Universal Serial Bus (USB) flash drive, die ook kan worden gestoken.
 4. 4
  Computer uit te schakelen. Uw computer moet opnieuw opstarten om de installatie van Windows 7 schijf te lezen.
  • Open het menu 'Start', klik vervolgens op "Afsluiten".
 5. 5
  Zet uw computer aan. Wanneer uw computer krachten weer aan, het zal de installatie schijf te lezen en beginnen met het formatteren.
 6. 6
  Formatteren van uw C-schijf. Nadat de computer de installatieschijf heeft herkend, wordt u gevraagd om op een toets drukt op het toetsenbord om verder te gaan. De installatiewizard verschijnt dan op uw scherm.
  • Kies uw taal uit de "Windows installeren" pagina, klik dan op 'Volgende' om door te gaan.
  • Lees en bekijk de Windows 7 licentievoorwaarden. Om over te gaan naar het volgende scherm, zal u gevraagd worden om een ​​vinkje te plaatsen in het vakje naast "Ik ga akkoord met de licentievoorwaarden."
  • Selecteer 'Aangepast' wanneer u gevraagd wordt aangegeven het type installatie dat u wilt uitvoeren.
  • Selecteer "Drive (geavanceerd)" wanneer gevraagd waar u Windows geïnstalleerd. Het kiezen van deze optie zal u toelaten om de C-schijf als de enige schijf die u wilt formatteren te selecteren.
  • Klik op je "C" schijf wanneer Windows vraagt ​​welke partitie u wilt "veranderen", of te installeren. Uw computer zal dan beginnen formatteren of wissen, alle data die momenteel op uw C-schijf bestaan. Windows geeft aan wanneer het formatteren procedure is voltooid.
 7. 7
  Re-install windows 7 op uw C-schijf. Nadat uw C-schijf is geformatteerd, zal u gevraagd worden om opnieuw installeren van Windows 7 op die partitie. Klik op "Next" nadat Windows u heeft meegedeeld dat het formatteren procedure is afgerond. De Windows-installatie-wizard zal blijven om u door het installatieproces. U wordt gevraagd om de naam van uw computer als u bent aangesloten op een netwerk, en voor informatie zoals uw gebruikersnaam.
 8. 8
  Herstel uw opgeslagen bestanden. Nadat Windows de installatie is voltooid, kunt u uw externe harde schijf of CD in de computer om uw bestanden terug naar de C-schijf.

Tips

 • Misschien wilt u verbinding met het internet voordat u uw back-up bestanden te herstellen naar de C-schijf. Verbinding met het internet kan u vragen om bij of download nieuwe drivers voor de applicaties en programma's die u opnieuw installeert.