Wkunl

Hoe maak je draadloos een printer te maken met een draadloze router

U kunt eenvoudig een draadloos oudere printer met behulp van een draadloze router of een draadloze printserver. Deze lijst zal u tonen hoe u draadloos een printer te maken met een draadloze router, zodat iedereen op uw netwerk kunnen afdrukken.

Stappen

Hoe maak je draadloos een printer te maken met een draadloze router. Sluit uw toegewijde drukwerk computer aan uw draadloze router met een Ethernet-kabel.
Hoe maak je draadloos een printer te maken met een draadloze router. Sluit uw toegewijde drukwerk computer aan uw draadloze router met een Ethernet-kabel.

Sluit een speciale draadloze hostcomputer

 1. 1
  Sluit uw toegewijde drukwerk computer aan uw draadloze router met een Ethernet-kabel.
  • Als je al een draadloos netwerk opzetten, zorg ervoor dat uw draadloze router detecteert dat het netwerk en de computer aansluiten. Als deze computer ook uw netwerk zal hosten, zorg ervoor dat uw draadloze router is aangesloten op uw breedband internet modem.
 2. 2
  Sluit de printer aan uw print host-computer met een USB-kabel. Zorg ervoor dat de printer correct is geconfigureerd en de drivers zijn op de hostcomputer geïnstalleerd.
 3. 3
  Schakel bestands-en printerdeling op de host computer van uw printer. Dit is gelegen in het Netwerk en deel Sharing in het Configuratiescherm. U kunt dit vinden in de sectie Netwerk van het Configuratiescherm of door het doen van een systeem zoeken.
 4. 4
  Zoek uw printer in de printers en raam apparaten die u kunt openen vanuit het startmenu.
 5. 5
  Klik met de rechtermuisknop op de printer die u wilt printereigenschappen te delen en te selecteren.
 6. 6
  Klik op het tabblad delen aan de bovenkant van het venster met de printereigenschappen. Klik op vinkje het vakje "Deze printer delen." De fabriek naam van de printer wordt automatisch ingevuld in het tekst gebied direct onder het vinkje.
  • Klik op de knop Extra stuurprogramma's in de sectie Extra stuurprogramma's aan de onderkant van het tabblad Delen als u verbinding computers die gebruikmaken van verschillende soorten besturingssystemen. Dit zal u toelaten om andere bestuurders die op de andere computers kan worden geïnstalleerd.
 7. 7
  Laat uw afdruk hostcomputer op zodat de andere computers kunnen afdrukken naar de gedeelde printer.
 8. 8
  Sluit andere computers of apparaten op de hostcomputer.
  • Navigeer naar Apparaten en printers in het menu Start.
  • Klik op Een printer toevoegen in het menu direct boven de pictogrammen en onder de Verkenner adresbalk. Selecteer Voeg een netwerk of Bluetooth-printer vanuit het dialoogvenster dat verschijnt.
  • Selecteer de netwerkprinter in de lijst met apparaten die komen door te dubbelklikken. De printer en de stuurprogramma's worden geconfigureerd op uw nieuwe apparaten en u kunt beginnen met afdrukken naar het.

Aansluiten via een draadloze printserver

 1. 1
  Raadpleeg de handleiding van uw draadloze printserver te verzekeren dat het goed zal werken met uw printer is geleverd.
 2. 2
  Sluit uw printer aan op de printserver met behulp van een USB-kabel.
 3. 3
  Sluit de printserver aan op uw computer met behulp van een Ethernet-kabel voor de eerste installatie. In tegenstelling tot het gebruik van uw computer als een print server, zal deze Ethernet-aansluiting worden net voor de installatie en kan daarna worden losgekoppeld.
 4. 4
  Gebruik maken van alle software die bij de afdrukserver is geleverd. Deze software moet u door de stappen van het aansluiten van de printserver op uw bestaande netwerk, configureren van een IP-adres, het installeren van benodigde stuurprogramma's en het instellen van alle benodigde wachtwoorden en toegang kwesties.
 5. 5
  Controleer of uw draadloze printserver kunt aansluiten op je netwerk en beschikt over alle benodigde drivers voor de printer uitvoeren.
 6. 6
  Koppel de Ethernet-kabel van uw computer.
 7. 7
  Sluit een ander apparaat aan op uw draadloze netwerk en voeg de gedeelde printer via apparaten en printers. U kunt ook het uitvoeren van software gebundeld met de printserver, afhankelijk van uw merk en model.

Dingen die je nodig hebt

 • Draadloze router
 • Ethernet-kabel
 • Gewijd printer hostcomputer
 • Wireless Print Server