Wkunl

Hoe kunt u uw docent vragen om een aanbevelingsbrief via e-mail

Dus, je een aanbeveling van een hoogleraar voor een beurs nodig? Grad school? Een baan? Als je het maken van uw verzoek via e-mail, volg dan deze stappen om zo beleefd en effectief te doen en krijgt de best mogelijke referentie.

Stappen

Hoe kunt u uw docent vragen om een aanbevelingsbrief via e-mail. Bereid om uw e-mail te versturen tenminste 5-6 weken voor de datum waarop de aanbeveling moet worden ontvangen.
Hoe kunt u uw docent vragen om een aanbevelingsbrief via e-mail. Bereid om uw e-mail te versturen tenminste 5-6 weken voor de datum waarop de aanbeveling moet worden ontvangen.

Het schrijven van uw e-mail

 1. 1
  Bereid om uw e-mail te versturen tenminste 5-6 weken voor de datum waarop de aanbeveling moet worden ontvangen. Wacht niet tot de laatste minuut om hen te vragen. Ze leiden een druk leven, en u niet wilt dat ze snel door uw aanbeveling, als ze de tijd om het te schrijven, zelfs kan maken.
 2. 2
  Kies een geschikte docent. Voordat u kiezen welke professor te vragen voor een aanbeveling, vraag jezelf af:
  • Heeft deze professor kent mijn naam?
  • Heb ik ooit gesproken bij deze professor buiten de klas?
  • Heeft deze professor me een graad van "B" of hoger in de cursus?
  • Heb ik meer dan een cursus met deze professor genomen?
  U wilt een professor die een brief die bijzonderheden over uw persoonlijke kenmerken of prestaties eerder dan voorzien kunnen schrijven kiezen "glinsterende algemeenheden." Hoe meer je kunt "ja" antwoordt op de bovenstaande vragen, hoe groter de kans dat je het maken van een verstandige keuze.
 3. 3
  De brief goed aan te pakken. Ook al is dit een e-mail, je wilt dat het er leuk uitzien. Als je op een voornaam basis (wat betekent dat ze specifiek gevraagd om hen bij hun voornaam en je zo constant deed) pakken het bij de voornaam. Anders gebruiken hun toepasselijke titel. Laten we doen alsof we een brief aan Dr Jones wie was je docent voor Archeologie schrijven. Dr Jones was niet op een voornaam basis met u, zodat u de brief beginnen met, "Beste Dr Jones ', gevolgd door een komma of een dubbele punt.
 4. 4
  Zet "aanbeveling voor [uw naam]?" als de onderwerpregel.
 5. 5
  Start de eerste paragraaf door te stellen wat u wilt: ". Ik schrijf om te vragen of u bereid bent om een aanbevelingsbrief schrijven voor mij zou zijn" Hem of haar gissen niet te houden. In de volgende paar zinnen, lay-out van de feiten:
  • Uw naam
  • Jaar op school
  • Groot
  • Welke cursus of cursussen die je nam met deze professor, wanneer, en welke graad je verdiend
  • Waarom moet je een aanbeveling [dat is, wat je solliciteert]
  • Wanneer de aanbevelingsbrief is te wijten
 6. 6
  Schets uw relatie met de professor in de volgende paragraaf en wijzen waarom je hem of haar specifiek hebben gevraagd. Vertel iets over jezelf en waarom je geïnteresseerd bent in de beurs, graduate programma, of een baan waarvoor u de verwijzing nodig.
  • Je wilt niet alledaagse redenen, zoals "Ik wil daar werken omdat ze boden het meeste geld" gebruik "Ik wil naar deze school omdat de mate ziet er echt goed op een CV."
  • Wees professioneel en zeg iets als: "Ik koos ervoor om gelden voor dit museum, want ik was zeer enthousiast over hun tribale artefacten afdeling."
  • Heeft deze professor nog speciale aansluiting dat u zich bewust bent van deze vennootschap of plaats van tewerkstelling? Of als het een school, is hij / zij een alumnus? Zo ja, zijn het. "Ik weet dat een aantal stukken momenteel tentoongesteld door u verworven tijdens uw reis naar de Amazone. Ik ben zeer hoopvol dat ik een positie in een afdeling met zo'n een goed afgeronde collectie om mee te werken zou winnen."
  • Als uw ervaring met deze professor had geen invloed op uw keuze, zegt: "Ik had niet overwogen in te gaan op onderzoek totdat ik nam je mobiele biologieles Dat motiveerde me om een ​​part-time baan in Dr Jin's lab en nu ik. ben enthousiast over de mogelijkheid van het doen van onderzoek naar stamcellen na grad school. " Echter, forceer dit als het niet waar is.
 7. 7
  Gebruik de derde paragraaf als een kans om te wijzen op wat u wilt dat de professor te zeggen over u: U wilt alle informatie over uzelf die zij misschien niet bewust van zijn. Enkele subtiele manieren laten weten zijn:
  • "Ik geloof dat je op de hoogte via onze gesprekken en mijn deelname aan de cursus die ik gewijd aan de archeologie bent. Ik heb mijn diploma in Archeologie afgerond met ingang van juni van dit jaar. Ik was ook in staat om stage bij het museum onder leiding van Dr Marcus Brody, die ik geloof dat je weet. Ik heb ook ruime ervaring in het catalogiseren items opgedaan tijdens mijn stage. "
  • "Mijn andere verwijzingen in staat zal zijn om te praten over mijn academische bekwaamheid, maar jij bent de enige die echt weet hoe hard ik gewerkt aan mijn afstudeerscriptie en enkele van de obstakels die ik tegenkwam. Ik hoopte misschien kan je praten over hoe ik omgaan stress en omgaan met tegenslag, want dat zijn de kwaliteiten van de selectiecommissie wil zien. "
 8. 8
  Geef ze de details. Waar komt de brief moeten gaan? En wanneer heb je het nodig hebt? Je ze al te vragen om zich uit te zetten en de brief voor u schrijven. Vraag hen niet om het aan te pakken en zet porto op het voor jou ook. U wilt de minste problemen zijn, zodat de professor is niet geïrriteerd door het hebben om werk te doen je zou kunnen hebben gedaan voor hen (en moeten). Plus, op deze manier kun je jezelf verzekeren dat het is verzonden. Of ze bieden om het e-mail voor u, laat ze. Als ze altijd vergeet om dingen te doen zoals zet items in de e-mail of graad examens, dan zeggen ze dat je nodig hebt of wilt presenteren in persoon met andere letters, of andere materialen. Op die manier kunt u er zeker je hebt het. Maar zijn deze in de e-mail, zodat ze weten het tijdsbestek.
 9. 9
  Sluit af met informatie over hoe je zal follow-up:.. "Ik zal drop off de vorm en een gefrankeerde, geadresseerde envelop in uw faculteit mailbox deze week zal ik ook stuur je een e-mail reminder een week voordat de aanbeveling is te wijten Thanks opnieuw. " Of: "Ik moet de brief van aanbeveling van 3 augustus indienen. Als je bereid bent om mij een aanbevelingsbrief schrijven bent, laat het me weten en ik zou blij zijn met uw kantoor te komen elk moment om het op te rapen."
 10. 10
  Dank hen, ongeacht of ze de brief schrijven. "Dank u bij voorbaat voor uw tijd en aandacht. Ik wilde ook verlengen een extra bedankt voor de tijd die ik besteed onder uw instructie. Ik heb echt genoten van je cursus, en ik kan niet uitdrukken hoeveel ik heb weggehaald archeologie 101. " Als ze echt die speciale leraar, kunt u er meer uitbundig in uw lof. 'Ik weet dat ik de dingen die ik heb geleerd in die cursus te nemen en toe te passen in mijn levenswerk. Uw mentoring een positieve invloed gehad in mijn leven echt, en ik kan nooit genoeg bedanken. " Bieden aan de aanbeveling brief zelf te schrijven en hebben ze ondertekenen. Op deze manier, het bespaart hen tijd en moeite, zodat ze zullen eerder bereid zijn om het te doen, en je in staat om alle inhoud die u wilt opnemen zal zijn.
 11. 11
  Volgen door zoals beloofd door het leveren van benodigde materialen en het verzenden van een herinnering. Follow-up van de e-mail met een telefoontje als je niets in een week, twee op het meest hebben gehoord. Als u nodig hebt om te bellen, doe niets aannemen. Eerst zien of ze ook hebben gezien uw e-mail. Zo niet, wees bereid om mondeling uw verzoek doen.
 12. 12
  Voor de deadline, de verantwoordelijkheid nemen voor de controle met het beursprogramma, graduate school, of toekomstige werkgever om te controleren of de aanbeveling werd ontvangen. Zo niet, stuur dan een korte, beleefde e-mail naar de professor en aanbod om te betalen voor overnachting levering.
 13. 13
  Bedank ze weer. Nadat u uw brief van aanbeveling te krijgen, sturen een bedankbriefje naar de professor. Als de aanbeveling is in de juiste handen, stuur de professor een handgeschreven bedankbriefje via US mail, niet via e-mail. Het is niet alleen beleefd en het juiste ding om te doen, maar je weet nooit wanneer dat voordelen op de weg zal betalen. U kan een andere letter op een ander tijdstip moeten, of als je in een soortgelijke gebied, kunnen zij in staat om u te helpen op een ander moment. Als de brief doet de truc en krijgt u de positie, bellen met de professor om het goede nieuws te delen!

Tips

 • Lees hem voordat u het verzendt. Zorg ervoor dat u geen spelling of grammaticale fouten. Laat iemand anders het nalezen voor je als je niet een sterke schrijver.
 • Om te voorkomen verschijnen opdringerig, sturen een bedankbriefje naar de professoren een week of twee vóór de vervaldatum, dat de datum vermeldt terloops, als een herinnering.
 • Uw CV of CV om de e-mail, en wijzen in de email die is bevestigd voor verwijzing van de professor.
 • Gebruik een pen of balpen in het zwart te vullen het gedeelte van de formulieren die je zou willen je docent te gebruiken als je die hebt.
 • Vergeet niet wie je te helpen, en altijd bereid zijn om de gunst terug te betalen. Een voorbeeld zou zijn krijg je dat museum baan en een zomer stage opent voor studenten. Je zou kunnen noemen Dr Jones en laat hem weten dat hij zijn leerlingen op de hoogte van de opening kan maken.
 • Als u een aanbeveling op korte termijn nodig hebben, schrijf dan een korte e-mail vragen of hij of zij de tijd om een ​​eenmalig voordeel voor u doen en uitleg over de omstandigheden heeft. Als je een positief antwoord, schrijf een tweede, meer gedetailleerde e-mail.

Waarschuwingen

 • Sommige professoren zullen inbreuk aan wordt gevraagd om een ​​aanbevelingsbrief via e-mail. Een bezoek aan de professor in kantooruren, plannen van een afspraak, of het maken van een telefoontje laat zien dat je bereid bent te doen van uw tijd en energie in plaats van simpelweg het schrijven van een e-mail zijn.
 • Vergeet niet dat zij niet verplicht zijn om aanbevelingen te schrijven. Uw docenten zijn over het algemeen besteed tientallen jaren heel hard gewerkt om hun reputatie op te bouwen. Wanneer ze schrijven een aanbeveling, zetten ze die reputatie op het spel. In het algemeen worden ze alleen maar om dat te doen voor studenten wie ze echt geloven inch
 • NIET vragen om een ​​kopie van de brief te lezen voordat het wordt verzonden. Het is niet gepast om dit te doen, omdat het idee is dat de professor stuurt een eerlijke evaluatie zonder hem / haarzelf uit te leggen aan de student. Als u denkt dat de professor niet kan hebben de grootste dingen te zeggen, dan vragen of ze geloven dat ze de indrukken en materialen die ze nodig hebben om een ​​aanbeveling te schrijven dat u profiteert van uw doel van...
 • Als de professor geeft een aanwijzing (bijvoorbeeld een e-mail naar u gestuurd voorafgaand aan een voltooide brief van aanbeveling) die zijn / haar aanbeveling zal niet zo gunstig is als je zou willen, bedank hem / haar voor zijn rekening en vertel hem / haar dat u hebt zich een andere scheidsrechter.
 • Nooit lijst mensen "die kun je positief aanraden" zonder voorafgaande overeenkomst met hen. Dit geldt zelfs als je veel hebt gewerkt met deze mensen en denken dat je zeker weet dat ze wil.