Wkunl

Hoe kunt u uw bureaublad te organiseren

Een elektronische bureaublad op uw computer is net als een fysieke, als je niet houd het georganiseerd, kan het nog behoorlijk rommelig. Hier zijn een paar stappen om uw bureaublad te houden in topvorm.

Stappen

Hoe kunt u uw bureaublad te organiseren. Maak uw bestanden in mappen.
Hoe kunt u uw bureaublad te organiseren. Maak uw bestanden in mappen.
 1. 1
  Maak uw bestanden in mappen. Worden deze met per jaar en mappenstructuur Groep maken submappen voor elke set van taken. Zorg ervoor dat uw naamgeving (de namen die je gebruikt) zijn duidelijk en beknopt.
 2. 2
  Kleurcode van uw bestanden. Gebruik kleuren volgens relatieve belang. Gebruik een gewaagde kleur voor "dringende" punten, een minder felle kleur voor minder urgente taken.
 3. 3
  Verplaats uw mappen op een harde schijf map. Het plaatsen van uw mappen op de harde schijf (zoals "Mijn documenten") zal zorgen voor meer ruimte op uw bureau en helpt het om veel minder rommelig lijken. Als u wilt, kunt u vervolgens snelkoppelingen op het bureaublad te wijzen op de huidige opdrachten, als uw computer programma heeft deze faciliteit.
 4. 4
  Kies aantrekkelijk behang. Als u een achtergrond waard te kijken naar hebt, heb je meer kans op het bureaublad vrij van bestanden en mappen rommel. Kies een favoriete foto of afbeelding, of kies afbeeldingen draaien.
 5. 5
  Regelmatig schoon. Neem een ​​kijkje op de bestanden die je hebt opgebouwd op het bureaublad. Dit kan iets te doen als je je verveelt of moe zijn, nodig een pauze van hardere werk. Of, zou het iets dat je regelmatig doen, volgens een schema, een keer per maand of week, bijvoorbeeld.
 6. 6
  Gebruik de wizard Bureaublad opruimen. In het Windows-programma, kunt u deze automatische desktop cleanup tool te gebruiken. Ga naar "Start", "Configuratiescherm". In het tabblad "Bureaublad", klik op "Bureaublad aanpassen". Kies dan "Bureaublad nu opruimen". U kunt er ook voor kiezen om deze tool periodiek uit te voeren. De wizard verplaatst ongebruikte items van het bureaublad naar een archiefmap. Het is het digitale equivalent van opscheppen al dat papier in een doos.
 7. 7
  Zet snelkoppelingen ergens anders. Gebruik de menu's, lancering bars, of een add-on naar veelgebruikte programma's te starten, in plaats van verrommeling van uw bureaublad met snelkoppelingen.

Tips

 • Organiseren van bestanden op de manier die het meest zinvol is voor u. Als je werkt met jaar, te organiseren door jaren. Als je werkt met projecten, organiseren van projecten. Als je werkt met categorieën, te organiseren door categorieën.
 • Als u vaak kwijt bestanden van uw computer of wilt u in staat zijn om de tekst te zoeken binnen bestanden eenvoudig, krijgen een desktop search tool. Google, Yahoo, en Copernic bieden allemaal goede. Controleer het internet met behulp van uw favoriete zoekmachine.
 • Verkrijg software die kan automatiseren het schoonmaken en het organiseren van uw bureaublad. Er is Hazel voor de Mac en Clutterkiller voor Windows.