Wkunl

Hoe u een back-up van een computer

Tegenwoordig worden meer en meer mensen gebruik van computers op te slaan herinneringen, belangrijke documenten, en diverse andere stukjes informatie die mogelijk moeten voor langere tijd worden bewaard. Een back-up van een computer is essentieel voor het houden van lange termijn (of zelfs op korte termijn) documenten rond.

Stappen

Hoe u een back-up van een computer. Beslissen over de juiste back-up media voor uw behoeften.
Hoe u een back-up van een computer. Beslissen over de juiste back-up media voor uw behoeften.
 1. 1
  Beslissen over de juiste back-up media voor uw behoeften. CD-R, DVD-R, tape,, harde schijven (intern of extern) online, en flash drives zijn allemaal goede keuzes, maar het juiste gereedschap voor de job is altijd het beste. Doe wat onderzoek over de voordelen van elk, en kies degene die het beste past bij uw behoeften
 2. 2
  Kies een backup applicatie. Voor personal computers, zijn er vele opties.
  • Als u werkt met Microsoft Windows, is er een back-up applicatie ingebouwd (Start> Programma's> Accessoires> Systeemwerkset> Back-up). Als u Windows Vista gebruikt, gaat u naar (Start> Configuratiescherm> Systeem en onderhoud> Back-upcentrum). U kunt ook gebruik maken van derden back-up managers, variërend van kleine programma's tot volledige online backup diensten.
  • Mac OS X heeft de Time Machine back-up applicatie ingebouwd
  • Als je een smaak van Linux te gebruiken, zijn er vele open source opties beschikbaar in repositories voor alle grote distributies.
 3. 3
  Bereid uw back-up apparaat van keuze. Als u gebruik maakt van een harde schijf, is het best om het te gebruiken voor back-up doeleinden. Zorg ervoor dat wat je gebruikt, is klaar om de backup te accepteren.
 4. 4
  Open uw keuze van toepassing selecteert u de bestanden die u wilt bewaren, selecteer de media waar u de back-up te redden, en start het op.
 5. 5
  Met Time Machine van Apple, gewoon aansluiten in je volume. Een venster pop-up waarin u wordt gevraagd of u wilt om het te gebruiken om back-up. Klik op ja, en Time Machine zal alles voor je doen.

Tips

 • Zorg ervoor dat uw back-up proces met succes is voltooid voordat u de computer opnieuw.
 • Stel een schema om al uw belangrijke bestanden back-up. Afhankelijk van hoe vaak u uw computer en de bestanden worden gewijzigd, kunt u instellen in de meeste programma echter vaak u wilt uitvoeren. Vergeet niet om de media klaar en de computer aan wanneer het tijd is voor back-ups.
 • Houd uw gegevens op een veilige plaats weg van gevaren voor het milieu. Afhankelijk van hoe belangrijk het is, brand kluizen en kluisjes zijn geweldige plekken om back-up media te houden. Als ze niet erg kritisch, archiefkasten of bureaus zijn prima plekken.
 • Een back-up van uw computer kan lang duren, vooral als u heel wat gegevens die u wilt bewaren. Plan de back-up voor een tijd die uw computer zal zijn op (of je doelbewust laat het op), maar een moment dat u niet zal worden met behulp van de bestanden.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen computer terwijl een back-up wordt uitgevoerd. Als u tijdens het proces een bestand wijzigt, zal u niet weet welke versie daadwerkelijk is opgeslagen, of je kan de back-up stoppen of corrupt. Het zal ook uw computer vertragen.
 • Heeft uw back-up media niet achter in een omgeving die een neiging om nat is of is niet het klimaat beheerst. Computerapparatuur is vrij gevoelig, en er is een kans dat u uw back-ups te verliezen.