Wkunl

Hoe te vertellen als een externe gebruiker is op uw draadloze netwerk

Draadloze beveiliging is erg belangrijk deze dagen. Je wilt niet dat iemand het stelen van uw bandbreedte of het krijgen in uw netwerk om kwaadaardige aanvallen op uw computer uit te voeren. Dit is een gids om u te helpen weten als iemand anders is op uw draadloze netwerk. Aangezien elke draadloze router is anders, zal dit artikel de basisprincipes te bespreken en een van de meest populaire draadloze routers, de Linksys WAP54G als voorbeeld. De stappen voor uw router kan verschillen. Deze gids neemt u bent aangesloten op uw router (hetzij via een netwerkkabel of via zijn draadloze signaal) met DHCP correct.

Stappen

Hoe te vertellen als een externe gebruiker is op uw draadloze netwerk. Open uw webbrowser en voer het IP-adres van uw default gateway.
Hoe te vertellen als een externe gebruiker is op uw draadloze netwerk. Open uw webbrowser en voer het IP-adres van uw default gateway.
 1. 1
  Open uw webbrowser en voer het IP-adres van uw default gateway. Om dit te vinden:
  • Ga naar Start> Uitvoeren en typ cmd
  • Typ ipconfig en druk op enter. Het zal de default gateway hier opgeven. Zodra u uw standaard gateway-adres, opent u uw webbrowser en typ het in de URL-balk.
 2. 2
  Ingang gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router.
  • Standaard voor Linksys-producten is meestal gebruikersnaam: (spatie) wachtwoord: admin
  • Standaard voor Netgear routers is Gebruikersnaam: admin wachtwoord: password
  • Standaard voor Dlink routers is Gebruikersnaam: Admin; Wachtwoord: (spatie).
  • Standaard voor Siemens routers is Gebruikersnaam: Admin; Wachtwoord: admin (allemaal kleine letters).
  • Standaard gebruikersnamen en wachtwoorden kan soms gevonden worden onder de router, op het etiket of met behulp van Google.
  • Als u problemen ondervindt bij het ​​vinden van de VN en PW probeer dan http://www.portforward.com deze website wordt meestal gebruikt voor het openen van poorten voor P2P-programma's en games, maar als het laat zien hoe u uw poorten opent het vertelt u de standaard VN en PW voor de router. De router lijst is enorm.
 3. 3
  Als u gebruik maakt van de standaard gebruikersnaam en wachtwoord, ga naar het tabblad administratie om het te veranderen naar iets veiliger. Vanuit de gebruikersinterface van de router zul je waarschijnlijk een instelling om Gebruikers gaan door de router log - in staat stellen als deze nog niet.
 4. 4
  Hier krijg je een pen en papier, en gebruik de bovenstaande bevinding dat de default gateway op uw MAC of ook wel het fysieke adres van alle computers / apparaten die gebruik maken van wifi / draadloos in uw huis of die zullen worden gebruikt en schrijf ze op te zien treden. Van tijd tot tijd het log om te zien of onbekende adressen opdagen controleren. Als dat zo is, dan iemand leechen van je internet. MAC / fysieke adressen zijn unieke hexadecimale code die elke kaart van het netwerk identificeert binnen elke PC die Ethernet gebruikt. Geen twee MAC-adressen zijn hetzelfde.

Het vinden van wie is op uw netwerk

 1. 1
  Ga naar het tabblad Setup.
 2. 2
  Scroll naar beneden tot u 'dhcp-server' als het is ingeschakeld, gaat u verder met de volgende stap. Als deze niet is ingeschakeld, schakelt u het.
 3. 3
  Klik op het tabblad "status" en vervolgens op "lokaal netwerk" net onder de belangrijkste tabbladen.
 4. 4
  Klik op de knop "dhcp clients table" zegt. Deze lijst zal u de computernaam van iedereen op uw netwerk aangesloten op DHCP vertellen (DHCP configureert automatisch IP's van een computer en DNS-instellingen. Dit werkt alleen als iedereen aangesloten maakt gebruik van DHCP. Als iemand verbindt en maakt gebruik van hun eigen statisch adres, dan zal dit niet laat ze zien.)

Andere manieren om die te vinden is op uw netwerk

 1. 1
  Downloaden en installeren, die is op mijn draadloze
 2. 2
  Klik op de knop Nu scannen en het toont alle computers op het netwerk.

Tips

 • Als u zich zorgen maakt over mensen aangesloten op het netwerk, klikt u op het tabblad Wireless en klik op Beveiliging en schakel WPA of WPA2. Iedereen die wil aansluiten zal de WPA-of WPA2-sleutel aan te sluiten nodig. Heb WEP niet gebruiken. WEP-codering is zo zwak dat het kan worden gebroken in minder dan een minuut.
 • Zodra je contact hebt met uw netwerk, schakelt u de optie broadcast. Dit zal de router uit te zenden zijn naam te stoppen. U zult nog steeds in staat zijn om verbinding te maken, omdat je de naam kent.
 • Pas op dat alles wat hier vermeld, behalve waardoor WPA/WPA2 encryptie, niet voorkomen dat mensen verbinden met uw netwerk. Het maakt het een beetje moeilijker voor de onervaren gebruiker.
 • Als je wilt om te gaan met het toewijzen van een eigen IP-adres, schakelt de DHCP-server van uw router. U moet uw eigen interne IP-adres te geven, maar het zal een aantal mensen dat niet weet wat uw subnet (of hoe het te doen) houden
 • Een firewall installeren zal HELP kraken van uw computer te voorkomen
 • Gebruik een ander subnet. Dit zorgt ervoor dat mensen raden of uw DHCP-server is uitgeschakeld. Om dit te doen, verander gewoon het IP-adres van de router (op de installatie-pagina) om iets anders dan standaard (192.168.1.1). Probeer 192.168.0.1.
 • Enable MAC-adres filtering. Alleen toestaan ​​MAC-adressen van de computers die je kent. Hoewel dit is een goede optie voor cursorisch bescherming, worden MAC-adressen uitgezonden tussen uw computer en de draadloze router in duidelijke tekst. Een would-be aanvaller kan een packet sniffer gebruiken om uw MAC-adres zien en vervolgens met een MAC-adres spoofer om uw router te misleiden.

Waarschuwingen

 • Ook zorg ervoor dat je niet verpesten je netwerk.
 • Zorg ervoor dat u fysieke toegang tot uw router voor het geval je nodig hebt om het te resetten naar de fabrieksinstellingen.