Wkunl

Hoe je machine adres filterlijst op een router thuis creëren

Dit is een handleiding over hoe je een te maken MAC-adres filter lijst op uw router thuis, zodat andere mensen niet in staat zal zijn om uw internetverbinding te gebruiken, tenzij je hun rechten toegang. Met het oog op een Mac filter lijst op uw draadloze router te maken, moet u toegang tot web-based configuratieprogramma van de router. Alle moderne routers van grote fabrikanten sinds 802.11b zal s gelijkaardige configuratie tool te hebben.

Stappen

Hoe je machine adres filterlijst op een router thuis creëren. Klik starten op uw taakbalk.
Hoe je machine adres filterlijst op een router thuis creëren. Klik starten op uw taakbalk.
 1. 1
  Klik starten op uw taakbalk.
 2. 2
  Selecteer draaien.
 3. 3
  Typ in cmd. (Dit brengt u naar de command prompt). Na het draaien van cmd, zal er een venster met zwarte achtergrond en witte woorden.
 4. 4
  Typ ipconfig / all voor Windows XP/2000, of winipcfg voor ramen 9x/Me, druk op enter. Het eerste vak in het rood is het mac-adres, die we gaan later nodig hebben.
 5. 5
  Kennis te nemen van de standaard gateway die ook in het rode vak. Het moet bestaan ​​uit verschillende nummers.
 6. 6
  Open een internet browser, zoals Firefox, Internet Explorer, Opera of Safari.
 7. 7
  Typ de cijfers die u ziet op dezelfde rij als de woorden standaardgateway raakte vervolgens in te voeren. In dit voorbeeld is het (Linksys), maar sommige routers kunnen gebruiken (ZyXel), of (D-Link). Zodra je op enter wordt u gevraagd om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord.
 8. 8
  Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord. Als u uw draadloze router-interface niet betreden hebben voordat, zou de standaard gebruikersnaam en wachtwoord voor DD-WRT. Voor Linksys, de gebruikersnaam is leeg, maar het wachtwoord is.
 9. 9
  Klik op de draadloze tabblad dan het tabblad mac filter sub
 10. 10
  Selecteer de enable radio-knop en selecteer vervolgens vergunning vermeld toegang tot het draadloze netwerk alleen pcs.
 11. 11
  Selecteer mac filter lijst. Je ziet iets als dit, maar de dozen zijn leeg voor u in te vullen inch Je hoeft niet in elk vak in te vullen.
 12. 12
  Controleer je mac-adres (zie stap 1 tot stap 4), behalve in plaats van te kijken naar je default gateway, moet u kijken naar het fysieke adres.
 13. 13
  Voer het fysieke adres in de lijst en blader naar beneden om instellingen op te slaan selecteren. Gefeliciteerd! Je hebt de beveiliging ingeschakeld op uw draadloze router, zodat andere mensen niet in staat zal zijn om toegang te krijgen. Geen vertraging en hoge latency voor draadloos internet gaming.

Tips

 • In stap 4 ziet u twee interfaces. Ethernet LAN-verbinding en Ethernet Draadloze verbinding. In deze gids hebben we te maken met een draadloos, dus je moet kijken onder Ethernet Draadloze verbinding.
 • Ontdek de configuratie van uw draadloze router, en leer meer over netwerkbeveiliging functies zoals port blocking.

Waarschuwingen

 • De schermafbeeldingen hierboven zijn uit de open source firmware voor een Linksys router. Er zijn veel verschillende web-based configuratie clients, maar de meeste van de commando's zijn hetzelfde, als niet overeenstemmen.