Wkunl

Hoe kun je jezelf beschermen tegen Sony DRM rootkit malware

Sony begon te experimenteren in november 2005 met de nieuwe Digital Rights Management (DRM) software op hun muziek-CD's. Terwijl aangemaakt piraterij van de muziek die ze verkopen te voorkomen, wordt de software om onbedoelde negatieve gevolgen voor degenen wier computers wordt geïnstalleerd inch Sony installeert een systeem-level applicatie die effectief verbergt alle bestandsnamen van de gebruiker met specifieke bestandsnamen hebben. Deze bestanden zijn nog steeds aanwezig op het systeem en kan normaal worden uitgevoerd, echter enige vermelding van hun aanwezigheid op het systeem is verborgen voor de gebruiker. Dit kan leiden tot auteurs van schadelijke software op Sony's DRM-software gebruiken om hun Trojaanse paarden verbergen op uw computer.

Stappen

Hoe kun je jezelf beschermen tegen Sony DRM rootkit malware. Wanneer u een sony invoegen in uw computer, niet akkoord met de sony licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA).
Hoe kun je jezelf beschermen tegen Sony DRM rootkit malware. Wanneer u een sony invoegen in uw computer, niet akkoord met de sony licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA).
 1. 1
  Schakelen autorun op je Windows-pc. Op deze manier kan de software niet automatisch op uw computer geladen wanneer u een Sony DRM ingeschakeld audio-cd of toepassing opnemen.
 2. 2
  Wanneer u een sony invoegen in uw computer, niet akkoord met de sony licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA). Het accepteren van dit lange document in juridisch jargon effectief betekent dat u toestemming voor Sony om software te installeren op uw computer te geven. Niet doen.
 3. 3
  Kopieer de muzieknummers op uw computer als u dat wenst. Aangezien deze schijven zijn ontworpen om opzettelijk bestanden van Windows verbergen, kunt u gespecialiseerde rippen software nodig. Rippen programma's zoals Exact Audio Copy (zie externe links) kunnen deze bestanden te lezen als je hebt uitgeschakeld autorun en gehandicapten de spyware te installeren.
 4. 4
  Als je al problemen ondervindt, lees hoe verhulde schadelijke programma's in verband met sony drm verwijderen
 5. 5
  Sony heeft een patch uitgebracht in reactie op de kritiek. In theorie, de patch verwijdert het verhul-rootkit aspecten van hun software, maar laat de DRM (die het kopiëren van de muziek voorkomt) in de plaats, maar nu niet meer verborgen. Zie Waarschuwingen voor bezorgdheid over de patch, en Externe Links (hieronder) om het te downloaden als u kiest.

Tips

 • Technische beginners kunnen zorgen voor veiligheid door niet het plaatsen van een nieuwe cd's van Sony BMG of verspreid in uw pc totdat dit probleem is opgelost.
 • Discs met Sony's DRM kan niet officieel worden genoemd compact discs, omdat ze in strijd met de originele "Red Book" standaard door Sony en Philips bedacht in juni 1980. Ze kunnen gemakkelijk worden gezien als de gevallen logo van de bekende 'Compact Disc' niet zal beschikken.
 • Maak een bestand met de naam $ sys $ op uw computer, als het bestand verdwijnt je bent waarschijnlijk al besmet met de Rootkit.
 • Microsoft is ook naar buiten komen met een Rootkit fix in hun Microsoft Antispyware Beta (Windows Defender). U kunt dit programma downloaden om dit probleem op te lossen. (Ref: http://blogs.technet.com/antimalware/archive/2005/11/12/414299.aspx ).

Waarschuwingen

 • Uitgebreide zorgen zijn geuit over de patch Sony heeft in reactie op de kritiek van hun DRM vrijgegeven. Hoewel het niet verwijderen van de cloaking en theoretisch vermindert het risico van Trojaanse paarden verbergen op uw PC, is het niet verwijderen van de DRM, en sommigen geloven dat het installeert andere nieuwe bestanden op uw pc. Idealiter voorkomen dat de DRM-software geïnstalleerd op uw PC in de eerste plaats, maar als je al hebt, zult u moeten beslissen of het het risico van het installeren van nog meer slecht Sony software de moeite waard is. Lees Hoe verhulde kwaadaardige programma's in verband met Sony DRM te verwijderen voor meer info.
 • Sinds dit artikel werd geschreven, heeft Sony aangekondigd dat ze zullen worden herinnerend cd's met de XCP software. Details over deze terugroepactie zijn nog niet bekend gemaakt.