Wkunl

Hoe je echt snel typen op een toetsenbord

Wil je leren hoe je snel typen op de meest efficiënte manier? Volg deze instructies, en u zult op uw weg naar het verslaan van Barbara Blackburn (wereldrecordhouder - 155 WPM gedurende 55 minuten op een Dvorak-toetsenbord).

Stappen

Hoe je echt snel typen op een toetsenbord. Leren blind typen op de Dvorak-toetsenbordindeling.
Hoe je echt snel typen op een toetsenbord. Leren blind typen op de Dvorak-toetsenbordindeling.
 1. 1
  Leren blind typen op de Dvorak-toetsenbordindeling. Als je gaat voor snelheid, het kiezen van de standaard toetsenbord layout is uit den boze. Het standaard toetsenbord layout, genaamd Qwerty, was - om een ​​lang verhaal kort te maken - ontworpen te zijn inefficiënt. Het Dvorak-toetsenbord is ontworpen om snel, comfortabel en gemakkelijk te leren, en je moet in staat zijn om 20 tot 25% meer snelheid te bereiken met het, zelfs als u overschakelt nadat je hebt geleerd om te typen op een andere lay-out. Voor meer informatie over de lay-outs te leren, ga naar. Merk op dat je niet hoeft om een ​​nieuw toetsenbord te kopen, maar het wijzigen van een instelling op uw computer.
 2. 2
  Zoek een blind typen tutor (bij voorkeur met de Dvorak layout) en leren typen. Er zijn vele gratis alternatieven die moeten passen de meeste mensen prima. Kijk niet naar het toetsenbord, en als je hebt besloten om te gaan voor de Dvorak layout, niet rond de toetsen bewegen. Dit zal alleen maar vertragen uw leren. Om de snelheid van uw leren, proberen om te oefenen met tekst die zinvol is, en niet de gebruikelijke repetitieve sequenties van karakters - deze niet echt werken.
 3. 3
  Wanneer u klaar bent om een shot te nemen op het verslaan van de wereld record zijn, ga dan naar en kiezen voor een test, bij voorkeur met een drie minuten tijd om een nauwkeuriger resultaat te krijgen. Om jezelf te motiveren, aantekeningen van uw resultaten te maken voor, tijdens en na je training om de toename in snelheid te zien. Kies verschillende tests, zodat u uiteindelijk niet onthouden van een tekst (die onnauwkeurige resultaten geeft).
 4. 4
  Voordat u typt, warm je vingers door het maken vuisten met beide handen. Open ze langzaam, en buig je vingers naar achteren totdat ze fysiek niet kan verder gaan zonder hulp van buitenaf. Herhaal dit vijf keer.

Tips

 • Play on-line games waarmee je veel plezier tijdens het typen. Vermijd games zoals "soort het alfabet", omdat deze alleen leert u een zin die verzinkt in je hersenen en heeft geen echte invloed op uw typesnelheid.
 • Geef niet op na je eerste poging. Je zal beter worden als je op gaat, dus blijf proberen.
 • Vermijd het typen te veel. Dit zal pijn en kramp je vingers.

Waarschuwingen

 • Denk niet te veel tijd besteden aan de computer, als het kan uw gezondheid kan schaden.

Dingen die je nodig hebt

 • Computer
 • Toetsenbord