Wkunl

Hoe een BIOS-wachtwoord te breken

Heb je ooit al buitengesloten van een oude computer met een vergeten BIOS-wachtwoord? Er is geen noodzaak om gefrustreerd. Het is relatief eenvoudig te omzeilen, beschermen.

Stappen

Hoe een BIOS-wachtwoord te breken. Schakel de computer uit en zorg ervoor dat deze is aangesloten.
Hoe een BIOS-wachtwoord te breken. Schakel de computer uit en zorg ervoor dat deze is aangesloten.

Voor een desktop computer (HP, Dell, etc)

 1. 1
  Schakel de computer uit en zorg ervoor dat deze is aangesloten.
 2. 2
  Open uw computerkast. Je moet fysieke toegang tot het moederbord om deze procedure te voltooien.
 3. 3
  Zoek een cirkelvormige, (meestal) zilveren metalen voorwerp op het moederbord. Dit is de CMOS batterij.
 4. 4
  Verwijder voorzichtig de CMOS-batterij, deze niet aanraken met je vingers, en laat het voor ongeveer 120 seconden. Dit zal het CMOS-geheugen, die het BIOS-wachtwoord en alle andere configuratie opslaat spoelen. (Zie Waarschuwingen )
 5. 5
  Zet de batterij weer op zijn plaats en macht op de computer.
 6. 6
  De computer moet dan u waarschuwen dat de CMOS-configuratie niet kon worden gevonden. Kunt u ofwel opnieuw configureren het zelf of te herstellen. De standaardconfiguratie herstellen zou fijn moeten zijn.
 7. 7
  U zult merken dat het BIOS-wachtwoord is gewist en je kunt opstarten zonder. U kunt het BIOS-wachtwoord resetten naar iets anders door te gaan in de BIOS-configuratie en het instellen van een nieuw gebruikerswachtwoord (De Supervisor wachtwoord regelt de toegang tot de BIOS, niet de computer!)

Voor een laptop (ASUS)

 1. 1
  Vergeet niet dat laptops lastiger kan zijn, vooral als het een nieuwer model. Als het een security chip op het moederbord vergeet het. Of je moet fysiek te verwijderen van de chip of contact opnemen met de mfg voor de "master" wachtwoord. Als je kunt opstarten off van een cd of floppy probeert een van deze methoden:
 2. 2
  Maak een Win98SE bootable media "of iets dat kun je starten in ms-dos" en het starten van het weg.
 3. 3
  Wanneer de A: \> prompt verschijnt soort debug en druk op enter.
 4. 4
  U ziet dan alleen maar een "-".
 5. 5
  Type o 70 2e "zijn de ruimtes" en druk op enter.
 6. 6
  Type o 71 ff "zijn de ruimtes" en druk op enter.
 7. 7
  Typ q en druk op enter.
 8. 8
  Hier zijn een lijst van gemeenschappelijke mfg backdoor wachtwoorden:
  • AWARD BIOS
   • AWARD SW, AWARD_SW, Award SW, AWARD PW, _award, onhandig, J64, j256, j262, j332, j322, 01322222, 589589, 589721, 595595, 598598, HLT, SER, SKY_FOX, bondgenoot, bondgenoot, Condo, CONCAT, TTPTHA, apaf, HLT, KDD, ZBAAACA, ZAAADA, ZJAAADC, djonet,% øåñòü ïpîáåëîâ%,% äåâÿòü ïpîáåëîâ%
  • AMI BIOS
   • AMI, AMI, AMI SW, AMI_SW, BIOS, WACHTWOORD, HEWITT RAND, Oder
 9. 9
  Andere wachtwoorden kunt u proberen (voor ami / award of andere BIOS) - Lkwpeter, lkwpeter, Biostar, Biostar, biosstar, biosstar, alfarome, syxz, wodj gvs
 10. 10
  Dell XPS M1210 = xceaxn05

Tips

 • Afhankelijk van de fabrikant van uw moederbord, kunt u in staat om te gebruiken wat het heet een "backdoor wachtwoord" om het wachtwoord probleem te omzeilen. Probeer te kijken naar de externe links voor mogelijke wachtwoorden.
 • Onthoud dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig. De laatste twee wachtwoorden in de AWARD BIOS lijst zijn in het Russisch.
 • Als je echt vast zit, kan de pc-fabrikant geven vaak een "reset wachtwoord" als je kunt bewijzen dat u de eigenaar bent. Dit werkt met Dell, maar ze rekenen doorgaans.
 • Soms jumper de BIOS reset heeft een "handvat" en is gekleurd een felle kleur om het gemakkelijk te vinden te maken. Kijk ook in uw geval in de buurt van de bodem. Als het een gefabriceerde computer dan is het waarschijnlijk kwam met een kleine sticker met de jumpers en de locatie van de reset jumper.
 • Als u op zoek bent naar Sony PCG Series BIOS Master Password probeer deze: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/sony-pcg-series-bios-master-password

Waarschuwingen

 • Als een BIOS is vergrendeld met een wachtwoord, wordt een checksum van dat wachtwoord opgeslagen op een sector van de FlashROM - dit is een chip op het moederbord van de laptop dat ook de BIOS-en andere instellingen. Voor de meeste merken, wordt deze checksum verschijnt na het invoeren van een ongeldig wachtwoord voor de derde keer. met behulp van dit nummer kan een wachtwoord worden berekend. Dat is de reden waarom dit nummer wordt weergegeven en is de manier waarop de OEM technische ondersteuning berekent een wachtwoord. Dell laptops gebruik van de service-tag.
 • In zeldzame gevallen kan de batterij worden gesoldeerd op het moederbord en zeer moeilijk te verwijderen. Als dit waar is, kan het nodig zijn om een ​​jumper in de buurt van de batterij die hetzelfde resultaat behaalt vinden. Als je niet weet welke jumper is, kunt u testen ze allemaal. Koppel (echt trek, niet alleen uitschakelen) van de computer, en start een methodische verandering in alle jumpers posities, verandering een, tel tot tien, veranderen terug, bewegen op het volgende. Na het wijzigen van de jumper posities (op oudere moederborden kan dit een tijdje duren) sluit de PS terug in, en opstarten. U kunt het risico schade aan uw computer met deze procedure als je niet voorzichtig bent.
 • Sommige notebooks zoals IBM's ThinkPad zijn nutteloos als de BIOS-wachtwoord wordt gereset.
 • Niet alleen beginnen te trekken jumpers op het moederbord. Zorg dat u weet waar het was en in welke positie het geval er iets mis gaat, verandert het terug.
 • Als u uw computer aanzet en het maakt rare geluiden / piept, moet u contact opnemen met de leverancier, fabrikant of een reparatie man om het te repareren.