Wkunl

Hoe de Java software development kit te installeren

De Java Software Development Kit (SDK Java of JDK) is een toepassing die door Sun Microsystems aan Java-programma's te maken en te wijzigen. Dit is waar te beginnen als je zou willen om te beginnen met programmeren in Java.

Stappen

Hoe de Java software development kit te installeren. Dubbelklik op het installatiebestand en het moet een installateur te openen (fig.
Hoe de Java software development kit te installeren. Dubbelklik op het installatiebestand en het moet een installateur te openen (fig.
 1. 1
  Download de nieuwste versie van de * Java JDK van Sun Microsystems.
 2. 2
  Dubbelklik op het installatiebestand en het moet een installateur te openen (fig. 1).
 3. 3
  Klik op volgende, dan lees en accepteer de licentie.
 4. 4
  Op het volgende scherm je zult tegenkomen enkele opties. Laat deze alleen en klik op volgende, tenzij je weet wat je doet. (Omdat dit wordt gelezen wordt ervan uitgegaan dat u niet.) (Fig. 2)
 5. 5
  De volgende pagina die je tegenkomt zou moeten installeren (en in sommige gevallen te downloaden) de java development kit. (Fig. 3)
 6. 6
  Nadat het installatieprogramma is voltooid, opent gerund door te klikken op Start> Uitvoeren... of door te typen Windows-toets + R.
 7. 7
  In het tekstvak, typ "cmd" en klik op "ok".
 8. 8
  Een eenvoudige raam te openen met een zwarte achtergrond en een tekst prompt. Dit heet het "Command Prompt." Mijn opdrachtprompt achtergrond is rood, maar het kon echt elke kleur zijn. (Fig. 4)
 9. 9
  Na het scherpstellen het venster, type "javac" en druk op enter. Als de prompt terug iets in de trant van: "'javac' niet wordt herkend als een interne of externe opdracht, bedienbaar programma of batchbestand" ga dan verder met de volgende stap. Als het toont veel meer opties en lijnen, doorgaan naar stap 15.
 10. 10
  Open de eigenschappen van "mijn computer" door met de rechtermuisknop op het pictogram op het bureaublad of met de rechtermuisknop te klikken op Start> mijn computer. Als het pop-up menu wordt geopend, bladert u naar de onderkant en selecteer "Eigenschappen".
 11. 11
  Dit moet een venster met de naam "systeemeigenschappen" te openen. Klik op het tabblad "Geavanceerd" en klik op "Environment Variables". (Fig. 5)
 12. 12
  Vervolgens, een ander venster opent met een heleboel verwarrende zinnen en letters. Dubbelklik op de variabele 'pad' op een van de optie dozen. Het wordt aanbevolen om de variabele bewerken in het vak "User variabelen voor (uw gebruikersnaam)".
 13. 13
  Zodra de variabele wordt geopend, een tekstvak in nog een ander venster verschijnt. Pas op dat u niets in dit vak te verwijderen. Aan het einde van het tekstvak, voeg een puntkomma als er niet een al, en voeg "C: \ Program Files \ Java \ jdk1.6.0 \ bin" om het tekstvak. Dit is de veronderstelling dat je niet het pad van de installatie te wijzigen.
 14. 14
  Klik op "toepassen" en "ok" om alle vensters die u net hebt geopend. Open de opdrachtprompt weer, terwijl de volgende stappen 6-9 om te zien of dat "javac" commando werkt.
 15. 15
  Gefeliciteerd! U heeft uw eerste stap genomen om te beginnen programmeren in Java.

Tips

 • Als je zou willen om het installatiepad wijzigen, zou dit gedaan worden door te klikken op de "Change..." knop op de pagina na de licentieovereenkomst. Zorg ervoor dat de nieuwe installatiepad besparen als u dit doet.
 • Als u nog steeds de "javac wordt niet herkend..." bericht na het veranderen van de Path variabele, moet u de computer opnieuw opstarten voordat de wijziging ingaat.
 • Er kan een variabele genaamd "Path" in de lijst van variabelen voor uw gebruikers niet al zijn. U kunt een te maken door te klikken op "nieuwe" en alleen het toevoegen van het pad naar de Java-installatie zoals hierboven beschreven.

Waarschuwingen

 • Vanaf Java 1.5 of 5, werd de naam van de Java SDK's veranderd naar JDK.
 • Wees voorzichtig om alleen de rechter muisknop op het het startmenu of enige andere koppeling Deze computer koppeling, niet.
 • Deze gids is bedoeld voor gebruikers van de Java Development Kit 6 op een Windows XP Home of Professional editie PC.
 • Wees heel, heel voorzichtig zijn bij het bewerken van de Environmental Variabelen als dit kan puinhoop van uw pc.