Wkunl

Hoe de C schijf formatteren op een Windows XP SP2

Heeft iets verpest uw C-schijf? Opmaak moet de laatste optie zijn, alleen als al het andere is mislukt (inclusief het gebruik van een live CD zoals Ubuntu ). Als je denkt dat je nodig hebt dat, lees dan dit artikel (alleen voor Windows XP).

Stappen

Hoe de C schijf formatteren op een Windows XP SP2. Plaats de Windows XP-schijf, en zet de computer uit.
Hoe de C schijf formatteren op een Windows XP SP2. Plaats de Windows XP-schijf, en zet de computer uit.
 1. 1
  Plaats de Windows XP-schijf, en zet de computer uit
 2. 2
  Zet u de computer
 3. 3
  Een scherm zal komen tijdens het opstarten en vertelt u op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd, (zo niet moet u de opstartprocedure in het BIOS te wijzigen). Druk op een toets die u wilt.
 4. 4
  Vervolgens wordt u gevraagd welk bestandssysteem te gebruiken, het FAT bestandssysteem of NTFS bestandssysteem. NTFS-bestandssysteem is de nieuwere en snellere, dus gebruik dat. FAT zou je ook beperken tot kleine harde schijven.
 5. 5
  Het kan een tijdje duren. Zodra alles is geladen, zal er een paar opties op het scherm. Degene die je wilt zegt 'Voor het instellen van Windows XP, druk op enter.' Selecteert u het zo en druk op enter.
 6. 6
  Volg de rest van de instructies op het scherm om het formatteren te voltooien.
 7. 7
  Als alternatief, als je gewoon wilt een tweede harde schijf kan je naar 'mijn computer' te formatteren, klik met de rechtermuisknop op de schijf en druk formaat en dus volg de instructies.

Tips

 • Het beste formaat optie om te kiezen is de Full-formaat. De quick-formaat is meestal een goede keuze, tenzij je weet wat je doet. Ook als uw probleem is zo ernstig dat je opmaak te overwegen, moet u zeker Volledig formatteren, of je probleem zou nog steeds bestaan.

Waarschuwingen

 • Door dit te doen zal alles definitief en onherroepelijk op de C-schijf te wissen en het is gegaan, tenzij u de schijf wilt sturen naar een militair-grade data recovery plaats, en ze zijn duur. Als u formatteert om gevoelige gegevens zeker te verwijderen, gebruikt u een gratis tool die alle bits met 1 en 0 ten minste vijf keer overschrijft, om alle magnetisme sporen die kunnen worden hersteld verwijderen. U kunt een data shredder ook gebruiken om dat doel te bereiken.

Dingen die je nodig hebt

 • Een Windows XP-cd.
 • Stuurprogramma's
 • Backup Software Cd / dvd