Wkunl

Hoe maak je opstartbare cd te maken van een bootable floppy disk

Volgende keer dat je computer crasht, heb je een cd handig om je leven te redden... of in ieder geval je werk. (Let op:. Je niet je eigen opstartbare diskette nodig, dus zelfs als uw diskettestation is gebroken U kunt deze procedure volgen)

Stappen

Hoe maak je opstartbare cd te maken van een bootable floppy disk. Download en installeer nero, dat is een gratis, eenvoudig te gebruiken, schijf brand programma dat een functie waarmee u een opstartbare schijf te maken heeft.
Hoe maak je opstartbare cd te maken van een bootable floppy disk. Download en installeer nero, dat is een gratis, eenvoudig te gebruiken, schijf brand programma dat een functie waarmee u een opstartbare schijf te maken heeft.
 1. 1
  Download en installeer nero, dat is een gratis, eenvoudig te gebruiken, schijf brand programma dat een functie waarmee u een opstartbare schijf te maken heeft. Het kan worden verkregen door het doen van een eenvoudige zoekopdracht op het web met behulp van de termen "downloaden Nero free."
 2. 2
  Ga naar de gegevens-menu in nero (kijk naar de verschillende iconen op de top van de splash screen nero), en klik op "maken bootable schijf." Nero vraagt ​​u eerst bestanden aan de schijf.
 3. 3
  Bypass de stap van het toevoegen van bestanden door te klikken op "next", en ga direct naar het maken van de opstartbare schijf.
 4. 4
  Op het volgende scherm, klik op "een afbeelding standaard boot te gebruiken." Nero wordt automatisch geblokkeerd je "A"-station, en maak de schijf zonder gedoe.
 5. 5
  Blijven klikken op volgende en volg de wizard tot u bij de "burn" knop aan de onderkant rechts van het scherm op het menu.

Tips

 • Houd deze schijf handig, want het kan je uit allerlei moeilijkheden. Bijvoorbeeld als je een virus, meestal de stuurprogramma's voor het cd-rom zijn goed, terwijl je moeite kan hebben vanaf een diskette booten. Zorg ervoor dat je in je bios (meestal gedaan door het ingedrukt houden op de DEL-toets, of de control-toets, en wijzig de opstartvolgorde, zodat de computer de cd-rom-drive eerst zoeken in het opstarten.)
 • Misschien wilt u een geïnstalleerde versie van het besturingssysteem op uw harde schijf (niet op dezelfde partitie als uw geïnstalleerde besturingssysteem) te kopiëren. Dit is handig, want als je nodig hebt om uw besturingssysteem opnieuw te installeren, kun je gewoon de Nero Disk gebruiken om naar de "A" prompt, schakel dan mappen om de partitie van de verwijderde OS, en installeer vanaf daar (Gebruik d: \ win98se \ win98... dan type "setup" bijvoorbeeld als u gebruik maakt van Windows 98SE, en je zet de verwijderde versie op de D-schijf.) Dit zal een soepeler installatie te geven.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u niet een versie die niet vrij of als een demo heeft uitgebracht downloaden. Versie 7 kan worden gedownload van de belangrijkste site als slechts een proefversie.
 • De enige s / w op locatie Nero's vervalt na een proefperiode. Je moet betalen voor dit soort dingen als je het wilt gebruiken en het is niet goedkoop (ongeveer 60€).