Wkunl

Het afstemmen van uw Windows XP-pc

Hier zijn een aantal deskundige stap-voor-stap tips voor tuning up, tweaken en optimaliseren van uw personal computer met het besturingssysteem Windows XP.

Stappen

Het afstemmen van uw Windows XP-pc. Run "Windows Update" regelmatig, of gebruik de automatische "essentiële updates kennisgeving".
Het afstemmen van uw Windows XP-pc. Run "Windows Update" regelmatig, of gebruik de automatische "essentiële updates kennisgeving".
 1. 1
  Run "Windows Update" regelmatig, of gebruik de automatische "essentiële updates kennisgeving".
 2. 2
  Installeer anti-spyware software (ad-aware, spybot s & d & spyware arts zijn allemaal goede) en houdt deze bijgewerkt. Spyware Blaster draait op de achtergrond en stopt spyware installeren itself.There zijn vele rogue anti-spyware applicaties die er zorg ervoor dat je er een te selecteren met zorg. Lees meer over deze scareware toepassingen: Wikipedia scareware
 3. 3
  Voer de anti-spyware programma regelmatig om uw pc schoon te maken.
 4. 4
  Installeren en regelmatig uw anti-virus software te updaten.
 5. 5
  Voer de anti-virus programma op een regelmatige basis.
 6. 6
  Een optie is om 'microsoft firewall "in te schakelen. Maar MS Firewall heeft geen controle uitgaande verbindingen (dwz. een virus / worm probeert te 'phone home'). Download en installeer ZoneAlarm - een gratis versie beschikbaar.
 7. 7
  Zorg ervoor dat er niets in de startup lijst. (Menu Start> Alle programma's> opstarten) Tenzij er programma's in de lijst die je moet lopen wanneer de computer wordt opgestart, moet het leeg zijn.
 8. 8
  Verwijdert overbodige of zelden gebruikte programma's in de "Add / Remove Programs".
 9. 9
  Reinig de pictogrammen op het bureaublad die u niet gebruikt. Doe ze in een map (bij voorkeur niet op het bureaublad) als je zenuwachtig over ze te verwijderen zijn.
 10. 10
  Wis de recente documenten en lijst programma's op de taakbalk en startmenu eigenschappen.
 11. 11
  Internet Explorer-gebruikers:
  • In "Temporary Internet Files", verwijdert cookies en bestanden verwijderen.
  • In het tabblad "Geavanceerd", vinkje bij alle "Installatie op afroep" items en uitschakelen van Javascript en VB Script vermeld onder "Microsoft VM".
 12. 12
  In uw map "windows", manueel bestanden in de map "temp" te verwijderen.
 13. 13
  Verwijder ongebruikte systeemvak programma.
 14. 14
  Verwijderen opstartprogramma's met de msconfig applicatie (start> run> "msconfig", OK).
 15. 15
  Run windows schijfopruiming. Doe dit minstens twee keer per maand. Zorg ervoor dat 'Prullenbak' is aangevinkt om periodiek legen.
 16. 16
  Run MS Schijfdefragmentatie. Doe dit minstens een keer per maand (menu Start> Alle programma's> Bureau-accessoires> Systeemwerkset).
 17. 17
  Update je drivers voor de cpu, geheugen, videokaart en geluidskaart, enz. Download de driver update van de fabrikant website.

Tips

 • Probeer aan de discipline van het bewerken van je video-bestanden snel na het nemen van hen te ontwikkelen, dan onmiddellijk te branden op DVD back-up en ze te verwijderen van uw pc om ruimte te besparen op de harde schijf.
 • Als u MS Outlook e-mail service te gebruiken, verwijder uw grootste en oudste e-mails.
 • Wanneer u uitvoert Schijfopruiming in het tabblad "Meer opties", verwijder oude systeem herstelpunten, dit kan duidelijk over 2 GB aan schijfruimte!
 • Uw gegevens worden eenvoudiger te beheren als het georganiseerd en op een plaats. De map "Mijn documenten" kan zeer nuttig zijn voor dit.
 • Om de muis snelheid in Windows XP wijzigen: (Start> Configuratiescherm> Muis> Pointer tabblad Opties). Verplaats slider instellingen om twee, drie punten sneller - dit kan het uiterlijk van de aanwijzer snelheid van de muis te verhogen op uw scherm. Zorg ervoor dat 'aanwijzer verbeteren precisie' is uitgeschakeld of muisversnelling zullen aanwezig zijn.
 • Als je sneller internet prestaties willen, overwegen een alternatieve browser zoals Opera, Avant, Google Chrome of Mozilla Firefox.
 • Bij het installeren van een Instant Messengers, zeker "Uitvoeren bij het opstarten" is niet standaard geselecteerd. Het is niet nodig dat de Boodschappers te openen op elke opstarten. Dit zal helpen sneller het opstarten load.

Waarschuwingen

 • In de "Windows" map gebruik voorzichtigheid uw systeembestanden worden op daar en alleen toegang tot de temp doen dit op eigen risico.
 • Just in case, maak een back-up van al uw documenten die u nooit willen verliezen, voordat u begint met schoonmaken.
 • Reinig op eigen risico!
 • Voor schijf en register opschonen, leren om je register schoon (om veilig te zijn, gebruiken Registry Mechanic, CCleaner en Regcleaner).
 • Automatische alles in een gereedschap om al het bovenstaande werk te doen: