Wkunl

Hoe SQL gebruiken

SQL staat voor Structured Query Language en is oorspronkelijk ontwikkeld door IBM in de jaren 70 tot interactie met relationele databases. Het is de gemeenschappelijke taal voor databases, blijft redelijk leesbaar en het is relatief eenvoudig om de basis te leren (hoewel de taal kan zeer krachtig zijn).

Stappen

Hoe SQL gebruiken. Sql 'wordt meestal uitgesproken als' s.
Hoe SQL gebruiken. Sql 'wordt meestal uitgesproken als' s.
 1. 1
  Sql 'wordt meestal uitgesproken als' s SQL '> (Structured Query Language Engels). SQL is in eerste instantie ontwikkeld bij IBM door Donald D. Chamberlin en Raymond F. Boyce in de vroege jaren 1970. Deze versie werd genoemd SEQUEL (Structured Query Language Engels).
 2. 2
  Er zijn verschillende dialecten van SQL, maar meest gebruikte database engines vandaag houden aan de SQL99 standaard uit ansi, en veel leveranciers hebben extra functies geïmplementeerd om die standaard (de microsoft 'smaak' van SQL wordt t-sql of Transact-SQL genoemd, uit te breiden het orakel versie is pl / sql).
 3. 3
  Verkrijgen van de gegevens uit! Dit is wat het meestal is alles over. Hiervoor gebruiken we de SELECT-instructie, het zal gegevens uit een SQL-database opvragen of ophalen.
 4. 4
  'Select * from tblMyCDList' waarin alle kolommen (dat is waar de * binnenkomt) en rijen zou krijgen in de tabel 'tblMyCDList': Een eenvoudig voorbeeld zou zoiets zijn.
 5. 5
  Query's zijn meestal veel ingewikkelder dan dit. De select kan worden gebruikt om plagen uit specifieke kolommen en rijen uit een tabel en zelfs gegevens uit meerdere tabellen of, wat dat betreft, databases met elkaar te verbinden.
 6. 6
  Als we willen het terug door de select statement rijen filteren, is een waar clausule nodig om zich te kwalificeren het record sets terug. 'Select * from tblMyCDList waar CDID = 27' zullen de rijen waar het veld CDID is gelijk aan 27 halen. Of 'select * from tblAttribute waar strCDName als' Dark Side% '' maakt gebruik van een wild card die nul of meer exemplaren van elk karakter en zal hopelijk laten zien dat mijn collectie wel mijn favoriete Pink Floyd album.
 7. 7
  INSERT en UPDATE verklaringen zijn gebruikt om gegevens in een SQL-database (check onderstaande links voor een aantal uitstekende tutorials die u verder kunnen nemen) toe te voegen en te wijzigen.
 8. 8
  De instructie DELETE wordt gebruikt om gegevens van een SQL-database te verwijderen.

Tips

 • Onder Linux, de meest populaire databases waarschijnlijk MySQL en PostgreSQL. Als de console lijkt niet handig, gebruik executeQuery of een andere soortgelijke open source tool.
 • Gebruik WAMP of XAMPP een gemakkelijker webserver met phpmyadmin (mysql)
 • Microsoft Query is een hulpmiddel dat wordt geleverd met Windows - het heeft grafische of SQL-query-modi.
 • Het is heel gemakkelijk te bevestigen aan SQL-databases vanuit Microsoft Access (het is query tool kan worden gebruikt in SQL-modus, hoewel de syntaxis verschillen van die gebruikt met SQL Server en andere databases).
 • Het volgende boek kunnen nuttig zijn: Kline, Kevin, Daniel Kline en Brand Hunt. 2001. SQL in een notendop. 2nd Edition. O'Reilly & Associates, Inc

Waarschuwingen

 • De betekenis van "databank" kan vaak worden verward, het kan gebruikt worden om te praten over de eigenlijke houder voor een reeks tabellen, zoals een verzameling CD-database of de master-database. De eigenlijke server software die de database bevat is de 'database-engine' of de 'database-software' die databases kunnen bevatten. Voorbeelden zijn SQL Server 2005 Express, MySQL of Access 2003.
 • Een relationele database betekent meestal 'een systeem waarvan gebruikers gegevens bekijken als een verzameling tabellen met elkaar verbonden door middel van gemeenschappelijke data waarden' die meestal wordt uitgevoerd als een 'relationele database management systeem' (RDBMS), zoals MySQL, Sybase, SQL Server of Oracle. Strikte relationele databasesystemen volgen EF 'Ted' Codd 'Twaalf Principes van Relationele Databases'. Kan worden aangevoerd (en vaak is) dat Access is ook een relationele database, Microsoft zegt zeker is, maar de manier waarop de motor is gebouwd maakt het een 'geïndexeerd Sequential Access Method (ISAM)' database of een plat bestand databank eigenlijk. De verschillen zijn niet gemakkelijk te herkennen aan de oppervlakte, omdat ze er niet zijn, Access heeft zelfs een eigen implementatie van SQL, maar ze zijn in lef database-engine van de (zie http://www.ssw.com.au/ SSW / Database / DatabaseDocsLinks.aspx voor een goede beschrijving van deze). Alle andere dingen gelijk zijn, zullen bepaalde ingewikkelde query's in Access veel langzamer dan in SQL Server draaien. Bepaalde eenvoudige vragen zullen langzamer in SQL Server draaien.