Wkunl

Hoe maak je een fileserver te bouwen

Met de groeiende omvang van de media in veel huizen, vooral met de komst van HD-media en HDTV's, de hoeveelheid ruimte die nodig is om zelfs een matig-sized collectie van films of muziek groeit snel slaan. Schijfcapaciteiten moeilijk zijn groeit ook, maar er is weinig ruimte voor veel van hen in kleine PC's of HTPC's. Een fileserver biedt een mooie, handige manier van het verstrekken van veel ruimte die ergens kan worden weggestopt.

Stappen

Hoe maak je een fileserver te bouwen. Denk na over uw wensen.
Hoe maak je een fileserver te bouwen. Denk na over uw wensen.
 1. 1
  Denk na over uw wensen. Moet je server honderden films om meerdere onafhankelijke PC's gedurende een huis, of heb je gewoon een handige plek nodig hebt om je muziek te zetten om te spelen op je HTPC? Het gebruik van een woning fileserver sterk zal begeleiden de volgende stappen.
 2. 2
  Denk na over opslagruimte. Hoeveel heb je nodig? Dit is ook nauw verbonden met de laatste vraag. Als alles wat je hebt is een paar HD-films (of vele dvd-kwaliteit films) en een beetje muziek, zou je waarschijnlijk wegkomen met een 500 GB schijf. Voor veel HD-films, een grote muziekcollectie, en veel familiefoto's, een grotere harde schijf of een reeks van vele harde schijven mogelijk beter geschikt.
 3. 3
  Denk na over meerdere schijven / raid arrays. Als je hebt besloten je veel ruimte in de vorige stap nodig, kan een RAID-array te zijn wat nodig is.
 4. 4
  Beslissen over RAID-niveau. RAID 1 weerspiegelt de inhoud van alle schijven, het aanbieden van de meest betrouwbare met een capaciteit van slechts de enkele schijf. Voor minder paranoïde, RAID 6 tolereert maar liefst twee schijfstoringen zonder gegevensverlies. RAID 5 geeft de meeste capaciteit (slechts een schijf minder dan het totale aantal schijven). RAID 10 biedt de meest prestaties, bieden de helft van de capaciteit. Tot slot, RAID 0 is de snelste, maar verliest gegevens in alle schijven na een enkele schijf uitvalt, dus over het algemeen geen goede keuze als je geen andere backup bron. Niet alle niveaus zijn mogelijk met een willekeurig aantal schijven - meestal de meer schijven, hoe meer keuzes die je hebt. Er zijn ook meer niveaus - lees op de standaard RAID-niveaus op een webpagina.
 5. 5
  Denk na over een RAID-controller. Hardwarecontrollers zijn snel, betrouwbaar, eenvoudig te installeren en bieden een ruimere keuze aan mogelijke RAID-configuraties. Maar ze zijn niet goedkoop en als je moederbord heeft genoeg rijden poorten hard je kunt ook software RAID proberen zonder controller. Het zal beter presteren dan de goedkoopste hardware RAID kaarten. Maar je moet zoeken op het web voor installatie-instructies en het waarschijnlijke gebruik Linux. U kunt ook geld besparen door het gebruik van software RAID met non-RAID-controller die meestal zal worden gebundeld met alle benodigde software.
 6. 6
  Denk na over de rest van de PC. Een fileserver heeft de neiging om weinig stroom nodig, dus een budget processor + moederbord is meestal voldoende. Ervoor dat zij over een sleuf (gewoonlijk PCI-Express) voor de RAID-kaart, indien van toepassing. 1-2GB RAM is vaak genoeg, tenzij de server wordt ook actieve toepassingen. Gigabit Ethernet om toekomstige uitbreiding en hoge snelheden bij het laden van inhoud van de server. Een voeding nodig heeft om voldoende stroom te voorzien voor al uw harde schijven. De 3,5 "-schijven variëren in vermogen van 7W tot maar liefst 25W dus zoeken op het web voor de exacte model dat u hebt.
 7. 7
  Denk na over een zaak. Zal deze server in een rack, of gewoon in een desktop zaak? Het rack behuizing is geoptimaliseerd om veel servers stapelen op een gedeelde rek (het is laag, plat en breed). Dergelijke rek kan boeg zijn, maar voor een enkele server kan niet zinvol. Maar als u van plan om uw server te plaatsen om enkele server center, zal de "desktop vorm" server minstens veel duurder te huis te zijn, indien geaccepteerd helemaal.
 8. 8
  Bouwen! Airflow is vooral belangrijk in servers, zoals hot spots kan gemakkelijk ontstaan ​​wanneer veel harde schijven constant werken. Ervoor zorgen dat er genoeg fans, dat ze blazen de lucht in een rechte weg van voor naar achter, en dat ze werken allemaal. Een dode ventilator kan een hoop kopzorgen later veroorzaken! Hier niet beknibbelen.
 9. 9
  Installeer een besturingssysteem en software. Linux is meestal een solide keuze. Elke server Linux distro zou moeten werken en krijg je up and running snel. Als alternatief, Windows Server besturingssystemen zijn zeer configureerbare, maar vereisen aanzienlijk meer macht en middelen. Tot slot, Windows Home Server is een nieuwe jongen op het blok, maar het heeft vele krachtige functies. Met WHS, hoeft u geen RAID-kaart of een soort van controller tot een grote array te maken nodig, maar wees gewaarschuwd als de OS sterft, doet dat al uw gegevens met het.

Tips

 • Als u het bouwen van een RAID-array, krijgen de absoluut grootste stations die u zich kunt veroorloven. Een serie van 3 1TB schijven heeft dezelfde ruimte als een array van 6 schijven van 500 GB, maar met de 1TB schijven heb je veel meer ruimte om uit te breiden. En, als je opraken van de controller poorten, maar toch willen uitbreiden, dan moet je alle schijven te vervangen met een hogere capaciteit modellen. U bouwt deze fileserver naar de laatste, dus denk aan de toekomst!
 • Linux kan moeilijk zijn om te leren voor een relatieve nieuwkomer, dus neem voorzichtig zijn en geen belangrijke gegevens op de server niet zetten totdat je zeker weet dat je weet wat je doet zijn!
 • Onthoud luchtstroom! Hotspots in een server zijn een recept voor een ramp.
 • Bij de keuze gevallen, vergeet niet om na te denken over het aantal harde schijven. U kunt worden verleid door een klein, uit het zicht zaak, en bestel het alleen te vinden het past slechts 4 schijven in plaats van de geplande 5 drives. Doe je onderzoek.
 • RAID0 mag geen redundantie te bieden, maar als je niet kunt veroorloven om uw bestanden te verliezen, je absoluut moet een back-up systeem buiten uw server. Er zijn veel risico's voor uw gegevens, zelfs met de beperkte redundantie aangeboden door een raid, zoals een controller defect, blikseminslag / overstroming, enz. Aangezien bij razzia je ook de neiging om een ​​aantal van dezelfde schijf gebruikt, is het waarschijnlijk dat de schijven elkaar zal falen Veel invallen zijn gevoelig voor een defect.
 • Redundantie is veel voordeliger dan betrouwbaarheid. 2 de-gelokaliseerde servers met RAID 0 arrays zijn veel beter dan 1 loopt een RAID10 array.
 • RAID met redundantie tolereert een enkele of soms zelfs dubbele harde schijf kapot zonder gegevensverlies. Hot swappable bays zijn voor de defecte schijf vervangt eenvoudig, snel, zelfs zonder het afsluiten van de server. Gebruik ze als je kunt.

Waarschuwingen

 • Vermijd statische elektriciteit bij het werken met computer componenten.
 • Zorg ervoor dat je voldoende luchtstroom buiten de server, evenals inch Om het in een kast met de deur gesloten is NIET een goed idee, en kan mogelijk leiden tot een dode server of zelfs een brand!
 • U kunt ook SAS-harde schijven te vinden op een server markt. Ze zijn over het algemeen goed, maar een geschikte controller nodig. Alleen high-end RAID-kaarten kunnen zowel SAS-en SATA-schijven aansluiten zonder zorg.

Dingen die je nodig hebt

 • Een plan
 • Harde schijven (ik veronderstelde SATA hele artikel, aangezien het de nieuwe standaard)
 • RAID-controller (indien van toepassing)
 • Moederbord, CPU, RAM
 • Voeding
 • Computer Case
 • Een kopie van een Linux server distro (zoals Ubuntu Server) of Windows Server