Wkunl

Hoe kan ik een extra harde schijf toe te voegen

Wil je meer opslagruimte op uw computer? Dit artikel zal u tonen een aantal eenvoudige stappen om u te helpen een nieuwe harde schijf en meer opslagruimte aan uw computer toe te voegen.

Stappen

Hoe kan ik een extra harde schijf toe te voegen. Zorg ervoor dat u ruimte voor een extra harde schijf, hier is een manier om dit te doen.
Hoe kan ik een extra harde schijf toe te voegen. Zorg ervoor dat u ruimte voor een extra harde schijf, hier is een manier om dit te doen.
 1. 1
  Controleer of je het nodig hebt IDE (parallel ATA) of serial ata. Terwijl oudere computers ondersteunen IDE (Parallel ATA), nieuwe kunnen ondersteunen alleen Serial ATA. Als u niet zeker bent, opent u de computer zaak en proberen om het type van de gebruikte schijven van het uitzicht bepalen. Het is veiliger om hetzelfde soort die reeds is geïnstalleerd, zelfs als de aansluitingen van een ander type lijken aanwezig te zijn.
  • IDE-stations gebruiken een brede, platte lintkabel en kunnen jumpers die moeten worden ingesteld hebben.
  • SATA-schijven hebben een dunnere kabel en geen jumpers te maken over.
 2. 2
  Zorg ervoor dat u ruimte voor een extra harde schijf, hier is een manier om dit te doen:
  1. Herstart de computer en ga in het BIOS-menu.
  2. Ga naar de "Standard CMOS-instellingen Or IDE Config."
  3. In dit menu vindt u vier instellingen als volgt gemerkt: PRIMARY MASTER:, AUTO / PRIMARY SLAVE:, TWEEDE MASTER:, SECONDARY SLAVE:. Verander alle velden om automatische detectie.
  4. Herstart je computer
  5. Op de eerste of tweede scherm, zal je zoiets als het bovenstaande scherm zien en het zal zeggen detecteren (rijden (prim / sec)): (naam van het station indien aanwezig). Als een van hen niets zeggen, onthouden welke schijf het is. Als alle van hen hebben een drive naam, zijn al uw baaien gevuld en kunt u een nieuwe harde schijf niet toevoegen zonder het verwijderen van een schijf of harde schijf. Overweeg het maken van een externe USB-schijf.
 3. 3
  Verkrijg de eigenlijke harde schijf. Ga naar uw lokale computer winkel of online bij of een andere retailer te kopen. Zorg ervoor dat het type (SATA-of IDE (PATA)) wedstrijden. Als u van plan op het vervangen van uw bestaande harde schijf (zie waarschuwing over het vervangen van schijven), moet u er een te krijgen met genoeg ruimte om te compenseren voor wat je verliest.
 4. 4
  Afsluiten van de computer.
 5. 5
  Ontkoppel alle kabels van de achterkant van de computer en trek de computer uit het bureau.
 6. 6
  Verwijder de schroeven van de behuizing. Als je een Dell, hoeft u alleen maar naar beneden te duwen op de ontgrendeling (sen) op de rug of zijkant. Als u problemen ondervindt, is het een goed idee om uw handleiding te raadplegen over hoe uw specifieke geval wordt verwijderd. Leg de schroeven op een veilige plaats, zodat u ze niet kwijt. Verwijder het zijpaneel en plaats hem uit de weg.
 7. 7
  Zoek het gebied waar alle platte platte kabels (of SATA-kabels, die kleiner en meestal rood zijn) aansluiten op het moederbord. (Afb. 3) Zoek de kabel die overeenkomt met de vrije drive die in stap 1-6 werd ontdekt, ofwel primaire of secundaire.
 8. 8
  Stel de jumpers zodat de drive weet of op te treden als een master of slave. De jumpers zijn de set van pinnen op de achterkant van de harde schijf. Ze hebben een paar rubber of plastic blokken die zo'n pinnen. Vind het diagram of instructies voor uw nieuwe station op de jumper voor de master / slave ingesteld. Merk op dat als zowel de master en de slave zijn beschikbaar op de gleuf die u gebruikt (primair of secundair), zet de harde schijf te beheersen. (Afb. 4) Merk op dat als u gebruik maakt van een SATA-schijf, de jumpers hoeven niet te worden gewijzigd, omdat elk SATA apparaat gebruikt zijn eigen kabel, en meerdere IDE-apparaten kan een kabel delen.
 9. 9
  Zoek de lege bay in de computer zaak. Met de schroeven die bij het station of de computer zaak kwam, de drive mounten. (Afb. 5)
 10. 10
  Sluit de kabel die u in stap 6 op de harde schijf. Als het niet zal gaan in, zorg ervoor dat de veiligheid bult is uitgelijnd met het gat (fig. 6).
 11. 11
  Sluit een molex voedingskabel, (een kleinere connector met rode, gele en zwarte draden.) (Fig. 7) Een SATA-schijf wordt een ander type stroomkabel op de stroomvoorziening.
 12. 12
  Zet het zijpaneel weer op de computer en zet de schroeven terug in.
 13. 13
  Steek alle kabels terug in de achterzijde van de computer, en sluit ze aan hun krachtbronnen als je ze unplugged.
 14. 14
  Opstarten van de computer. Ga in je BIOS bij het opstarten (hoogstwaarschijnlijk door op F10 of DEL als de computer wordt opgestart). Controleer de BIOS automatisch detecteren om ervoor te zorgen de tweede schijf wordt gedetecteerd. Op het scherm dat dat de primaire master / slave toont, secundaire master / slave, moet u de naam van uw nieuwe harde schijf te zien.

Tips

 • Proberen om SATA-schijven in plaats van IDE gebruiken omdat ze meestal sneller en de brede lintkabel voor IDE-stations blokken luchtstroom.
 • SATA harde schijven werken vrijwel hetzelfde. Lees de instructies in het pakket om deze te installeren. Wees voorzichtig, dat wel. Alleen SATA-enabled moederborden zullen deze stations accepteren.
 • Als er een BIOS probleem aangegeven, zorg ervoor dat de originele harde schijf (HD) is ingesteld op "Master", of, indien de oorspronkelijke HD is ingesteld op CS (Cable Select), zorg ervoor dat het op het einde van de IDE-kabel ( zorg ervoor dat je een kabel select lintkabel. Zij zullen worden aangegeven op elke connector). Zorg er ook voor dat je niet steek de kabel ondersteboven.
 • Proberen om de schijven te plaatsen met enige ruimte tussen elkaar om ruimte te maken voor de lucht te laten stromen en te verbeteren koeling.
 • Overweeg de aanschaf van (of het maken, zie Bouw een externe harde schijf ) een externe harde schijf als je USB-ondersteuning op uw computer hebben. Ze sluit rechtstreeks aan op de USB-poort en het werk als elke andere harde schijf, tenzij u extra stappen te nemen als je wilt booten.

Waarschuwingen

 • Deze handleiding is niet bedoeld voor Macintosh-computers. Ook kan clamshell gevallen (zoals kleine form factor Dells) anders werken.
 • Gebruik geen andere wijzigingen in de CMOS-instellingen niet te maken. Elke instelling verandert hoe uw computer werkt en je kunt per ongeluk uw computer onbruikbaar.
 • De meeste harde schijven zijn gevoelig voor elektrostatische ontlading (ESD). Goed aarden tijdens het uitvoeren van deze procedure, (of, idealiter, elke vorm van elektronische werk.) Als dat niet mogelijk is gewoon niet proberen het na blootsvoets lopen op een tapijt of andere vergelijkbare omstandigheden. Ook, om het risico te verminderen, omgaan met uw harde schijf zo min mogelijk; pak het op en zet het in, niet gek rond met het.
 • Hoewel het mogelijk is om de harde schijf dat het root-bestandssysteem (de C:-schijf) bevat te veranderen, is het moeilijk. Gebruik deze instructies om een ​​systeem schijf te vervangen. Data schijven, kan echter worden vervangen (als ze niet in de harde schijf van de root-drive). Merk op dat u kan nodig zijn om de oude verlaten tijdelijk om uw gegevens overbrengen naar de nieuwe. Indien dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld alle slots worden momenteel gevuld), moet u mogelijk een USB naar IDE (PATA) of USB naar SATA-adapter om uw bestanden overzetten.