Wkunl

Hoe u uw Windows XP-computer opschonen

Heb je ooit opgestart uw computer en vroeg zich af waarom is het niet zo snel als het was toen het nieuw was draaien? Overwerk, systemen de neiging langzaam te groeien. Deze gids kan u voorzien van de juiste set van antwoorden. Hopelijk zal een stapsgewijze aanpak Leab om computergebruik glad voor u.

Stappen

Hoe u uw Windows XP-computer opschonen. De eerste stap is altijd om alle spyware, virussen en register fouten die kunnen worden op uw computer te verwijderen.
Hoe u uw Windows XP-computer opschonen. De eerste stap is altijd om alle spyware, virussen en register fouten die kunnen worden op uw computer te verwijderen.
 1. 1
  De eerste stap is altijd om alle spyware, virussen en register fouten die kunnen worden op uw computer te verwijderen. Dit is omdat ze veroorzaken de meeste schade, en ze kunnen ook de overige stappen van deze handleiding belemmeren. Als u niet beschikt over een spyware virusscanner of schoner, er zijn veel gratis degenen die bijna net zo effectief als retail degenen, zoals Ad-Aware (kan http://www.lavasoftusa.com/software/adaware ) en AVG Antivirus (), respectievelijk. Maar het is altijd raadzaam om product reviews te lezen en producten te kopen omdat ze komen met waardevolle service support.
 2. 2
  Wis al je overbodige bestanden. Het hebben van uw harde schijf vol, of bijna vol, ernstig zal vertragen de snelheid van uw computer. Je nodig hebt om al je programma's verwijderen via het onderdeel Software in het Configuratiescherm. Voor al het andere (documenten, afbeeldingen en muziek) die u wilt verwijderen, zorg ervoor dat u de Prullenbak legen achteraf, of houd Shift Delete om permanent verwijderen van bestanden. Als alternatief kunt u de bestanden branden op een schijf om een ​​backup te slaan.
 3. 3
  Bewaak uw opstartprogramma's. Open het menu Start en ga naar Uitvoeren. Typ 'msconfig' en druk op Enter. Ga naar het tabblad Opstarten, schakel alle programma's waarvan u denkt dat is spyware / adware, en druk op OK. Voer een zoekopdracht op een opstartprogramma's die u niet zeker bent van. Waarschuwing: Niet uitvinken items die behoren tot antivirus / antispyware scanners. Dit kan een nadelig effect veroorzaken.
 4. 4
  Maandelijkse run schijfopruiming. Ga naar Start / Alle programma's / Accessoires / System / Schijfopruiming. Voer dit hulpprogramma voor al uw schijven vrij te maken resterende schijfruimte en duidelijk uit nutteloze bestanden.
 5. 5
  Tenslotte lopen Schijfdefragmentatie. Get it in Start / Alle programma's / Accessoires / System / Schijfdefragmentatie. Deze beweegt al uw bestanden die zijn opgedeeld in stukken dichter bij elkaar, zodat ze veel sneller kunnen worden geopend. Dit proces kan uren duren, dus het is best om het 's nachts verlaten of wanneer u niet nodig hebt om uw computer te gebruiken.
 6. 6
  Uw computer is nu (tot op zekere hoogte) schoon, maar je kunt jezelf helpen door hem schoon te maken. Run virus, spyware en schoner controles ten minste elke week, en proberen om Schijfdefragmentatie en Schijfopruiming elke maand uitgevoerd. Ook kunt u WinPatrol (downloaden http://www.winpatrol.com/ ) of een vergelijkbaar programma voor de beveiliging, die draait op de achtergrond en waarschuwt u als een kwaadaardige wijzigingen worden aangebracht in uw computer.
 7. 7
  U kunt ook uw firewall te activeren. Ga naar Start / Configuratiescherm / Windows Firewall en activeren. Uitzonderingen voor programma's die u herkent en vertrouwt, en eventuele onbekende verbindingen weigeren toe te staan. Sommige alternatieve firewalls zijn ook beschikbaar, zoals de gratis versie van ZoneAlarm ( http://www.zonealarm.com/ )

Tips

 • Overweeg Linux aan.
 • U kunt uzelf een hoop problemen als je wegblijven van 'onbetrouwbare' sites en kom onbekende programs.They niet open zijn de nummer een oorzaak van de problemen.
 • Zorg ervoor dat u een virusscanner gebruiken om alle e-mailbijlagen die u ontvangt te controleren. Zelfs als het van een vriend, kan een virus automatisch verzenden zodat het misschien niet hen!
 • Vergeet niet, voorkomen is beter dan genezen, dus wees voorzichtig.
 • McAfee SiteAdvisor ( http://www.siteadvisor.com ) kunt u zien welke sites veilig zijn, en die potentieel gevaarlijk zijn. Toch loont het om voorzichtig te zijn.
 • Als u uw computer aan laat staan ​​de hele tijd, het schema van de virusscanners en spyware scanners te lopen in een tijd van de dag je nooit gebruik maken van de computer. Hebben het elke dag gedaan in plaats van elke week.

Waarschuwingen

 • Geef uw e-mailadres of persoonlijke gegevens nooit naar een site die u niet volledig vertrouwt. Dat is gewoon gezond verstand. Vaker wel dan niet krijg je veel spam en kwaadaardige programma's.
 • Opnieuw probeert te zuiveren uw computer elke maand of twee weken. Als je dat niet doet, zal uw computer meer en meer congestie te krijgen, en het kan een gedoe op te lossen zijn.