Wkunl

Hoe tekst kleur veranderen in HTML

HyperText Markup Language, of HTML, in zijn meest elementaire vorm, is de basis voor al die webpagina's genieten we op op het internet. Wat je ziet op het scherm een ​​versie van HTML achter het heeft. Dat omvat lettertype kleuren. Hier zijn een aantal eenvoudige om u door het gebruik van eenvoudige HTML-tags om de kleur van de tekst met behulp van de <font> tag wijzigen.

Stappen

Hoe tekst kleur veranderen in HTML. Kies een kleur om te gebruiken voor het lettertype.
Hoe tekst kleur veranderen in HTML. Kies een kleur om te gebruiken voor het lettertype.

Veranderende tekstkleur

 1. 1
  Kies een kleur om te gebruiken voor het lettertype. HTML-lettertypen worden in het algemeen beschreven met behulp van hexadecimale codes die zich vertalen in RGB-kleuren. Er zijn 6 karakters voor een bepaalde kleur.
  • Bijvoorbeeld, zuiver rood = ff0000, zuiver groen = 00ff00, en zuiver blauw = 0000ff. In hex, 00 = nul, en ff = 255, de maximale waarde voor RGB-kleur definities. Hoe hoger het getal, hoe helderder de kleur. Bijvoorbeeld, ffffff = zuiver wit, terwijl 000.000 = puur zwart.
  • Alle kleuren zijn op verschillende combinaties van de hierboven gemaakte.
 2. 2
  Voeg een kleur-tag aan uw HTML. De syntaxis voor het toevoegen van de hexadecimale kleurwaarde om uw lettertype is eenvoudig. We zullen de zinsnede "Lorem ipsum dolores sit amet" gebruiken als een voorbeeld. We maken het woord "Dolores" een turquoise kleur. We zullen de <font> tag gebruiken om dit te doen, als volgt:
  • Lorem ipsum <font> dolores </ font> sit amet.
  • Merk op dat er geen effect heeft-nog. Toen we voegen de kleur variabele om het, het wordt nog interessanter:
  • Lorem ipsum <font color = "40E0D0"> dolores </ font> sit amet.
  • Merk op dat wanneer je dit doet voor echt, ziet u niet de tag lettertype in je tekst. In plaats daarvan, zal uw tekst gewoon zo uitzien:
  • Lorem ipsum dolores sit amet.
 3. 3
  Onderzoekt de delen van de tag. Elk deel van de lettertype-tag heeft een specifiek doel, dus het is belangrijk om te weten waar elk onderdeel gaat, en wat het doet.
  • De <font> tag zelf geeft aan dat de tekst die volgt zal gehoorzamen wat de regels zijn ingesteld in het <font> verklaring. Toen we voegen "kleur" om het, dat betekent dat alles na de <font color = "40E0D0"> tag zal uitvoeren welke kleur we definiëren. In dit geval, een turquoise kleur, zoals aangegeven door de HTML waarde "40e0d0" aanhalingstekens inbegrepen.
  • Om terug te schakelen naar de standaard tekstkleur, je gewoon sluit de HTML font-tag met een slash: </ font>. In ons voorbeeld, het woord "Dolores" is het enige woord dat is turquoise.
 4. 4
  Gebruik namen in plaats van hexadecimale codes. Er zijn 256 kleuren in de eenvoudige HTML-spectrum, en terwijl u een bron, zoals Photoshop, of een website, zoals op de gewenste kleur te kiezen kunt gebruiken, kunt u ook gebruik maken van een tekst naam voor 147 van hen. De basics zijn er allemaal: rood, groen, blauw, geel, zwart en wit, plus nog veel meer.
  • Bijvoorbeeld, in plaats van "40e0d0", kun je gewoon zeggen "Lorem ipsum <font color = "turquoise"> dolores </ font> sit amet.
  • Voor een volledige lijst van vooraf gedefinieerde HTML-kleuren namen, bezoek w3schools. com

Tips

 • Niet gek met kleur tags. Vroege websites die veel gebruikt lettertypekenmerken zag er verschrikkelijk uit, zelfs aan het begin van het internet. Ze blijven dan lelijk, zelfs vandaag de dag!
 • Als u CSS (Cascading Style Sheets) kunt gebruiken, gebruik dat in plaats. De <font> tag dateert van HTML 3.2 en is een achterhaalde praktijk. Een voorbeeld van een CSS kleurverandering naar rood is, bijvoorbeeld: benadrukte {color: red;}. In het CSS-bestand en <span class="highlighted"> hier uw tekst </ span> in het HTML-bestand, of als u must, <span style="color: red;"> hier uw tekst </ span>, die typisch is veel gemakkelijker te gebruiken dan de <font> tag techniek hierboven, met name voor andere functies, zoals lettertype of grootte veranderen.