Wkunl

Hoe te verwijderen Windows XP en terug te keren naar een vorig besturingssysteem

In dit artikel wordt beschreven hoe u Microsoft Windows XP te verwijderen na een upgrade met succes werd voltooid met behulp van een in aanmerking komend upgrade pad, waaronder de succesvolle oprichting van de Windows XP verwijderen van bestanden (zoals Backup.cab en Boot.cab) tijdens de eerste upgrade.

Stappen

Hoe te verwijderen Windows XP en terug te keren naar een vorig besturingssysteem. Herstart de computer in veilige modus.
Hoe te verwijderen Windows XP en terug te keren naar een vorig besturingssysteem. Herstart de computer in veilige modus.
 1. 1
  Herstart de computer in veilige modus. Om dit te doen, drukt u op de F8-toets ingedrukt terwijl Windows opstart.
 2. 2
  Aanmelden met een account die beheerdersreferenties heeft.
 3. 3
  Klik op start, klik op Configuratiescherm en dubbelklik vervolgens op Software.
 4. 4
  In de lijst met geïnstalleerde programma's, dubbelklik op Windows XP verwijderen.
 5. 5
  Wanneer u het volgende bericht ontvangt, klikt u op Ja om het verwijderen van Windows XP te starten: "Weet u zeker dat u wilt verwijderen van Windows XP en herstellen van uw vorige besturingssysteem"
 6. 6
  Nadat Windows XP is verwijderd, de computer opnieuw opgestart om de eerder geïnstalleerde besturingssysteem.

Tips

 • Als er voldoende ruimte beschikbaar is, wordt de Windows XP verwijderen bestanden automatisch tijdens de upgrade opgeslagen.
 • Als de Windows XP verwijderen bestanden zijn verwijderd van de computer, kunt u geen gebruik maken van de verwijdering die in dit artikel wordt beschreven.
 • Alle programma's die vóór de upgrade naar Windows XP zijn geïnstalleerd zal worden bewaard. Daarnaast zullen alle programma's die na de upgrade naar Windows XP zijn geïnstalleerd niet beschikbaar zijn nadat u Windows XP verwijdert. Mogelijk moet u deze programma's opnieuw installeren.
 • Om Windows XP te verwijderen, moet u een upgrade van Microsoft Windows 98, Windows 98 Second Edition of Windows Millennium Edition.
 • Opmerking Als u een upgrade van Microsoft Windows XP Home Edition, Windows 2000 of Windows NT 4.0, kunt u niet verwijderen van Windows XP.

Waarschuwingen

 • Als Uninstall Windows XP is niet in de lijst met geïnstalleerde programma's, moet u handmatig Windows 98 of Windows Millennium Edition opnieuw installeren. In dit geval, zorg ervoor dat u een back-up van al uw belangrijke gegevens voordat u Windows 98 of Windows Millennium Edition opnieuw installeren.
 • Als u Windows XP verwijderen en terugkeren naar Microsoft Windows 95, Windows NT of Windows 2000, moet u Windows 95, Windows NT of Windows 2000 opnieuw installeren, start u de computer in de Veilige modus, en dan een back-up van alle belangrijke gegevens voordat u Windows 95, Windows NT of Windows 2000 opnieuw te installeren.
 • Van toepassing op: Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Professional Edition