Wkunl

Hoe te bestandseigenschappen wijzigen

Wanneer een bestand wordt gemaakt op een computer wordt automatisch een set van eigenschappen, zoals datum, grootte en indeling. Eigenschappen veranderen kan u toestaan ​​om de organisatie en de synchronisatie van bestanden op uw computer te personaliseren. U kunt een aantal attributen handmatig wijzigen in Windows 7 en Vista met het deelvenster Details op de bodem van elk venster map. U kunt ook toegang krijgen tot het menu Eigenschappen van het gekozen bestand. Als u Mac OS X gebruikt, worden bestandseigenschappen "toestemmingen", die u kunt wijzigen met behulp van de Finder of een downloadbare applicatie genaamd. Deze handleiding laat zien hoe bestandskenmerken wijzigen op zowel Windows-en Mac OS X platforms.

Stappen

Hoe te bestandseigenschappen wijzigen. Dubbelklik op de map met het bestand dat u wilt wijzigen.
Hoe te bestandseigenschappen wijzigen. Dubbelklik op de map met het bestand dat u wilt wijzigen.

Bestandseigenschappen veranderen met behulp van het detailvenster in Windows 7 en Vista

 1. 1
  Dubbelklik op de map met het bestand dat u wilt wijzigen.
 2. 2
  Klik eenmaal op het bestand. Het detailvenster onder aan het venster folder toont een paar van de eigenschappen van het bestand. Sommige kenmerken kunnen worden gewijzigd door op een eigenschap en handmatig nieuwe gegevens.

Bestand eigenschappen via het menu eigenschappen in Windows 7, Vista en XP veranderen

 1. 1
  Klik met de rechtermuisknop op het bestand waarvan u de datum waarop u wilt wijzigen. Klik op Eigenschappen in het submenu.
 2. 2
  Klik op het tabblad "Details" in het eigenschappen menu bij gebruik van Windows 7 of Vista. Klik op "Eigenschappen" als u Windows XP.
 3. 3
  Klik in het gebied onder de sectie waarde. Je moet klikken nabij de woning die u wilt wijzigen. Voer handmatig de nieuwe informatie die u wilt. Klik op "OK."

Veranderen bestand eigenschappen met behulp van een applicatie in Mac OS X

 1. 1
  Download een software applicatie waarmee u te bekijken en te wijzigen bestandskenmerken.
 2. 2
  Toegang eigenschappen van het bestand zoals beschreven door de toepassingssoftware en wijzigen ze als het je past.

Bestandstoegang via de finder veranderen in Mac OS X

 1. 1
  Open de Finder en klik op het bestand dat u wilt wijzigen.
 2. 2
  Open het menu Bestand en kies "show."
 3. 3
  Kies "privileges" in het pop-upmenu.
 4. 4
  Wijzig de rechten in het venster "info".

Tips

 • In Windows Vista en Windows 7, kunt u de eigenschappen toevoegen aan een bestand bij het opslaan van het. U kunt deze toevoegen wanneer u kiest voor "opslaan als", de opvoeding van de doos waarin u typt een naam en bestandsextensie. Handmatig gegevens invoeren in het pand velden die verschijnen. Deze variëren tussen de verschillende bestandstypen.
 • In het menu Eigenschappen in Windows 7 en Windows Vista kunt u de optie kiest, "Remove Eigenschappen en persoonlijke informatie," vinden onder het tabblad "Details". Deze zal permanent geselecteerde attributen te verwijderen en een kopie van hen niet maken.
 • Als u gebruik maakt van de detail ruit methode in Windows 7 en Vista, probeer het uitbreiden van de ruit. Het uitbreiden van het kan meer attributen die kunnen worden veranderd zien.
 • Apple biedt software-applicaties die u in staat om extra bestandseigenschappen zoals datum en tijd te wijzigen.

Waarschuwingen

 • Soms kunt u niet wijzigen bepaalde kenmerken van een bestand. U zult niet in staat om te veranderen, toevoegen of verwijderen.
 • De eigenschappen van een bestand zal veranderen afhankelijk van het type bestand dat u aan het bekijken bent.