Wkunl

Hoe je een computer geek

Weinig bekend bij de meeste, zijn er veel voordelen aan het zijn van een computer. In onze high-tech maatschappij, kan het zijn een computer goeroe te zijn een van de meest goedbetaalde banen beschikbaar en ze zijn zeer de vraag, vooral als je wilt een netwerkbeheerder te worden. Door het aanboren van je innerlijke geek, kunt u een zeer nuttige vaardigheid die zeker zal zijn later af te betalen in het leven te ontwikkelen.

Stappen

Hoe je een computer geek. Leer wat de hardware is.
Hoe je een computer geek. Leer wat de hardware is.
 1. 1
  Leer wat de hardware is. Hardware is het fysieke spul dat maakt de computer als de media die wordt gebruikt om computers te verbinden met andere computers.
 2. 2
  Leer wat software is. Software is het spul dat de computer werk maakt en het omvat de applicaties, protocollen, en het besturingssysteem.
 3. 3
  Leer de specs (technische specificaties) van uw computer. Er zijn een aantal programma's kan men gebruiken om de specifieke specs een computer te leren, als je niet weet off-kant. Bijv. CPU-Z.
 4. 4
  Leren gebruiken van de computer command line, maar gebruiken wanneer dat nodig is. Leren te gebruiken opdrachtregel van uw computer (MS DOS Prompt / Opdrachtprompt in Windows, Terminal of Konsole in Linux) is essentieel om op zijn minst het stimuleren van uw rendement op uw computer. In Windows, de DOS-prompt is niet bijzonder nuttig, maar het is een goed idee om te weten hoe het te gebruiken. Echter, in Linux of UNIX, Mac of BSD, of een andere Unix-achtige besturingssystemen, is het belangrijk om te kunnen de command line te gebruiken zodat u efficiënter werken via bash scripts.
 5. 5
  Leer om zonder te kijken naar het toetsenbord. Dit is niet bijzonder belangrijk, maar dit zal zeker uw efficiëntie te verhogen op de computer, en maak jezelf kijken verstandiger.
 6. 6
  Vraag. Als iemand iets op een computer die u zou willen weten doet, vraag hen over.
 7. 7
  Leer een programmeertaal. Dit is een van de belangrijkste dingen om te doen. Niet te verwarren met bepaalde vormen van talen met anderen. Geïnterpreteerd talen zoals BASIC zijn niet erg goed voor echte computer programmeren, maar als alles wat je wilt doen is het schrijven van een eenvoudig computerspel, het is prima. HTML of CSS zijn voor webpagina's, en het is een goed idee om ze te kennen, maar ze zullen niet vooral nuttig zijn voor echt programmeren van uw computer. Het wordt aanbevolen dat u de scripttaal van uw prompt (bijv. Bash) als die kracht en eenvoud voor een beginnende programmeur en admin zal brengen te leren. U kunt echter elke taal die u wilt leren.
 8. 8
  Beginnen met het leren elementaire reparatie procedures. Dit kan u helpen een hoop als je of iemand anders computer afbreekt, wat ook uw reputatie zal toenemen als een computer geek. U kunt de geavanceerde methoden te leren, maar dat kan lessen uit een werkelijke computer geek vereisen.
 9. 9
  Werk met anderen met hun computerproblemen. Door interactie met andere gebruikers, kunt u vinden dat ze weten dingen die je niet en vice versa. Maar als een computer geek wannabe, wil je meer weten over de computer dan je vrienden weten, op een bepaald moment.
 10. 10
  Anderen helpen met hun computerproblemen. Niet alleen zal je een naam voor jezelf te bouwen, maar het is een goede gewoonte en kan helpen te leren over situaties en problemen je hebt niet eerder tegengekomen.
 11. 11
  Leer hoe u drivers voor verschillende hardware types installeren en upgraden. Dit zal van pas komen wanneer u opnieuw installeren van uw besturingssysteem.
 12. 12
  Leer om malware (virussen, spyware en andere nare dingen) te herkennen voordat u de dagelijkse antivirus / antispyware scans.
 13. 13
  Gebruik een restrictieve firewall, die zou leiden tot de normale mensen te huilen omdat ze niet begrijpen hoe het te gebruiken. Natuurlijk, je moet weten hoe het te gebruiken!
 14. 14
  Gebruik een open source besturingssysteem. De meeste computer geeks zal een open besturingssysteem, zoals * BSD of Linux gebruikt, want het is (meestal) vrij en kunnen ze geeky stuff zoals programmeren, draaien servers en het gebruik van een command line interface (CLI) doen.
 15. 15
  Gebruik sneltoetsen. Het is belangrijk om shortcuts kennen als het scheert uit kostbare seconden van uw kostbare tijd.
 16. 16
  Weet de innerlijke werking van het internet.
 17. 17
  Vergeet niet om dingen eenvoudig te houden. Overslaan overweldigend of overdreven ingewikkelde ideeën. In plaats daarvan concentreren op het leren van de kennis en vaardigheden die u nodig heeft om een ​​groot idee in de toekomst te bereiken.
 18. 18
  Breid uw kennis. Computer geeks zijn niet al te slim om iets nieuws te leren over computers. Echte computer geeks zijn altijd leren, en als ze niet begrijpen, altijd vragen om hulp. Verzamel kennis. Doe dingen samen. Lees artikels op Wikipedia, join computer forums voor uw programmeertaal of gewoon normale fora, en vragen te stellen. Als je problemen hebt leren, dingen opschrijven en quiz zelf. Wat uw methoden, moet u voortdurend worden meer leren over computers.
 19. 19
  Bepaalde soorten wiskunde zijn zeer belangrijk voor geeks. Een bit van gegevens een binair getal - een of nul. Acht bits vormen een byte. De meeste mensen denken van een kilobyte als 1.000 bytes, maar het is echt 1024. Leren hoeveel bytes in een kilobyte (KB), megabyte (MB), gigabyte (GB) en ga zo maar door. Zodra je die neer, krijgen comfortabel met binaire. Van daar, leren octale en hexadecimale, en hoe om te zetten van de ene basis naar de andere te gebruiken. Als je begrijpt waarom programmeurs altijd Kerstmis en Halloween vermengd, je bent goed op weg om een ​​echte geek.

Tips

 • Hebben altijd een betere soort koelsysteem bij computers. Tijdens het overklokken echt hoog, wordt vloeistofkoeling aanbevolen.
 • Bij de vaststelling van computers, kan het goed zijn om een ​​flash drive of IPod aan nutsbedrijven, diagnostiek, of gewoon de drang naar ruimte om bestanden van / naar computers voor diagnostische doeleinden bewegen dragen te houden.
 • Bij de vaststelling van software, houden een USB met je, die ten minste 5 verschillende antivirus-en antispyware-producten en een open besturingssysteem.
 • Als u Windows, Mac, of GNU / Linux, gebruik te verkrijgen anti-virus en spyware software op uw computer infectie-vrij te houden. Zorg ervoor dat u voorzichtig met wat anti-virus en spyware programma's die u downloaden, echter, zoals veel blijken te zijn meer kwaadaardig dan de problemen die ze geacht worden te voorkomen.

Waarschuwingen

 • Proberen om problemen met de computer (in het bijzonder hardware problemen) lossen kan de garantie van de voornoemde hardware vervallen.
 • Versta me niet verkeerd de betekenis van een computer geek. Een computer geek is niet een persoon die praat met een chatruimte taal (met behulp van codes zoals ROFL, 1337, enz.), maakt gebruik van niets dan de command line te schrijven "nep virus" batch-bestanden (of schrijft echte schadelijke computervirussen), maar eerder een persoon met een oprechte interesse en passie voor computertechnologie die wil om alles wat ze kunnen leren. Als je wilt leren over computers en het dragen en gebruik ze op een constructieve manier, en zal nieuwe kennis te aanvaarden, bent u een echte computer geek.