Wkunl

Hoe je een computer kunnen omgaan geworden


Bent u de aard van de ouder die heeft absoluut geen idee hoe je een computer te gebruiken? Iemand die nog nooit een computer voor en net aangeraakt werd hier door geluk? Dit artikel zal u helpen een computer kunnen omgaan.

Stappen

Hoe je een computer kunnen omgaan geworden. Zoek een echte persoon om u te helpen, niet alleen iemand online.
Hoe je een computer kunnen omgaan geworden. Zoek een echte persoon om u te helpen, niet alleen iemand online.
 1. 1
  Zoek een echte persoon om u te helpen, niet alleen iemand online. Sommige goede mensen te vragen zijn je eigen kinderen. Ze weten veel over de computer, maar ze kunnen boos worden als je teveel vraagt. Kijk ook eens op een aantal boeken in de bibliotheek over computers. Er zijn een paar goede boeken die er zijn.
 2. 2
  Leer de basisstappen te krijgen op de computer. Leer hoe u de computer inschakelt, uitschakelen, op stand-by indien van toepassing, hoe je afmeldt als u Windows XP, en hoe u discs in de disc drive gezet.
 3. 3
  Meer informatie over de diverse programma's en toepassingen die u gaat gebruiken. Installeren op de computer door het plaatsen van de cd in het schijfstation, en naar aanleiding van de installatie-wizard die opduikt op het scherm. Na het installeren, spelen met de applicatie. Dit zal u helpen het programma beter te begrijpen.
 4. 4
  Leer een beetje over enkele van de chat-jargon of chatspeak. Enkele voorbeelden zijn "lol" (lacht hardop), en "btw" (door de manier). Ook aandacht besteden aan te spreken, wat betekent "leet" of "elite". Je zal niet echt zorgen te maken over Elite spreken, omdat het vooral werd gebruikt door hackers en crackers in de jaren 1990. Nu wordt het vooral gebruikt door "wannabe" hackers, dus je bent waarschijnlijk veilig. Bekijk ook de externe links voor meer informatie. Vergeet ook niet dat dit zal u helpen erachter te komen wat je kinderen online te zeggen als je kijkt naar hun IM, of chatberichten.
 5. 5
  Vergeet niet dat er een aantal programma's die kunnen sturen waar uw kind gaat online recht om uw e-mail inbox.
 6. 6
  Het opzetten van een e-mailaccount, die worden verplicht te registreren bij zowat elke website die het mogelijk maakt het plaatsen van berichten (dat wil zeggen: forums, blogs en ​​sites met ingebouwde chatrooms of IRC clients). Zoek een gratis e-mail provider je wilt, zoals Google, Yahoo, Hotmail of AOL. Meld je met behulp van hun instructies.
 7. 7
  Leer een beetje over slechte mensen online. Ten eerste zijn er pedofielen die een gevaar voor uw kinderen. Er zijn ook oplichting, virussen, koekje grabbers, en Trojaanse paarden. Zie externe links voor meer info. Ook altijd uw computer up-to-date met security patches en andere updates. Leer om spam en vervalste e-mails waarvan sommige zien er heel echt herkennen. Leren over geld muilezel scams, zodat je niet valt voor hen.
 8. 8
  Leer om uw computer beveiligen door anti-spy-en anti-virus software.
 9. 9
  Verken een beetje op het web. Bezoek Google.com om te zoeken naar sites die zich richten op een aantal van uw belangen.

Tips

 • Op veel programma's zoals Wordpad, zal er een knop in het bovenste gedeelte van je scherm dat zegt: "Help" te zijn. Dit is een handige en snelle toegang manier om antwoorden te krijgen.
 • Sommige openbare instellingen, zoals bibliotheken of scholen, gratis computer cursussen voor mensen van alle leeftijden. Indien mogelijk, je moet wat tijd te investeren in dergelijke programma's.
 • De meeste bibliotheken hebben computers in hen. Overwegen er heen te gaan, want ze zijn gratis.
 • Vóór het maken van keuzes, leren over de voordelen en nadelen van het programma.
 • Sommige bibliotheken hebben computer cursussen die u kunt nemen om te leren.
 • Vergeet niet om het even wat niet downloaden als je niet zeker bent over.
 • Sommige toepassingen kunnen helpen zaken te vereenvoudigen.
 • Zorg ervoor dat de boeken die je kijkt naar zijn up to date.
 • Zorg ervoor dat uw computer goed is voor uw gebruik. Als u wilt gewoon gebruiken voor belastingen en e-mail, de prestaties is minder handig, maar als je wilt 3D-kunst te doen, moet je aa meer aangescherpt computer.
 • Zorg voor genoeg harde schijf ruimte! Dit is eigenlijk hoeveel ruimte uw computer naar bestanden. 50 GB zou voldoende moeten zijn.

Waarschuwingen

 • Laat u niet misleiden door onrealistische claims. Een goede vuistregel is "als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het meestal!". En niet uw mobiele telefoon of thuis nummer zet overal tenzij u ALLE de voorwaarden heeft gelezen en begrepen. Wie weet, ooit beweerde een gratis ringtone, nu een kapotte cel.
 • Niet te schatten hoe goed uw computer is of hoeveel ruimte omdat uw computer kan overbelasten.
 • Niet betalen voor hulp, tenzij u geen ander alternatief.
 • Als je bestanden downloaden, zorg ervoor dat het uitvoeren van een virus te controleren op voordat u het opent. Het kan een virus of andere mal-ware die een bedreiging voor uw systeem kan opleveren bevatten.
 • Wees voorzichtig met het openen van bijlagen in e-mails, vooral van mensen die je niet kent, omdat de bijlage die u kan geven een virus.
 • Vergeet niet, als het gaat om virussen, als je geen deel van de oplossing, ben je deel van het probleem. Blijven beschermd.
 • Gevaarlijke e-mails kan ook komen van je vrienden. Als ze hebben geopend en / of ontvangen een e-mail met een bijlage, kan het hun adresboek kapen en stuur het programma om iedereen erin.

Dingen die je nodig hebt

 • Een computer en internetverbinding (persoonlijk of openbaar)
 • Een behulpzame persoon of andere bron