Wkunl

Hoe maak je een linksys WRT160N router configureren

Heb je problemen met het krijgen van uw Linksys WRT160N router om verbinding met het internet? Hier zijn enkele stappen om u te helpen het te configureren.

Stappen

Hoe maak je een linksys WRT160N router configureren. Verbinding met de router.
Hoe maak je een linksys WRT160N router configureren. Verbinding met de router.
 1. 1
  Verbinding met de router. Gebruik een Ethernet-kabel, en sluit je computer in de router. Schakel vervolgens de router en sluit het gebruik van een web browser zoals Internet Explorer of Firefox. Dit wordt gedaan door het IP-adres van de router. Linksys zet de standaard op http://192.168.1.1/
 2. 2
  Vul uw gegevens. Als dit de eerste keer is het instelt, wordt u gevraagd om uw referenties. Laat de gebruikersnaam leeg en voert u "admin" voor het wachtwoord.
 3. 3
  Basis setup. Je zal nu in de sectie "Basic Setup" van de router. U mag beslissen wat het Routers IP zal vooruit gaan. Als u twijfelt, laat het zoals het standaard 192.168.1.1. U kunt ook de tijdzone voor uw gebied.
  • Kun je ook nodig hebt om het klonen MAC-adres als u gebruik maakt Cable Broadband (Breedband van de betaaltelevisie-kabels). Om dit te doen, ga naar "MAC-adres klonen," en vervolgens "Enable" en vervolgens "kloon mijn computers Mac."
 4. 4
  Doorgaan met de draadloze tabblad. Merk op dat de configuratie heeft twee opties: Handmatig of Wi-Fi Protected Setup. Selecteer het keuzerondje handleiding. Hier vindt u uw netwerk een naam of SSID (Service Set Identifier) ​​te geven. Dit is de naam die mensen zullen zien wanneer het proberen om verbinding te maken met uw router. Worden zeker gebruik een naam die u of uw familie niet hoeft te identificeren.
  • Stel de kanaalbreedte tot slechts 20 MHz en uw SSID (draadloos netwerk) verzending uit te schakelen, tenzij je een behoefte om uw draadloze netwerk te adverteren. Klik op "Save Settings."
 5. 5
  Klik op de draadloze beveiliging link. Hier is waar u de beveiliging kunt instellen voor het draadloze gedeelte van uw netwerk. Het is aan te raden u kiezen voor de sterkste coderingsmethode uw apparaten kunt gebruiken. WPA2 Personal is het beste. Met deze encryptie, kies je een wachtwoordzin die wordt gebruikt door alle draadloze apparaten die u in staat om toegang tot uw draadloze netwerk. Dit is geen informatie die u moet delen. Een wachtwoordzin van 22 tekens (inclusief spaties) wordt aanbevolen.
  • De geavanceerde beveiliging verband kan worden genegeerd, tenzij u ondervindt bereik, signaal of transmissie problemen. Op deze pagina, is er een "Help" functie in de router. Het wordt sterk aanbevolen u alle informatie te lezen en te begrijpen voordat u wijzigingen aanbrengt aan de genoemde standaardinstellingen.
 6. 6
  Selecteer "toegangsbeperkingen." Dit zou moeten gebeuren als je zou willen om verder te beveiligen voor kinderen of andere gebruikers op uw netwerk. Op deze pagina vindt u een groot aantal opties die u toelaten om de toegang van dag, uur en personal computer te beperken vinden. U moet de computers die zal worden beperkt door te klikken op "Edit List" en het toevoegen van de computers op IP-adres, dan is het selecteren van welke dag en uur door op de selectievakjes te voegen. Voor de meer gevorderde gebruiker, kunt u specifieke toepassingen zoals Telnet en POP3 (e-mail) te blokkeren.
 7. 7
  Gebruik het tabblad gaming toepassingen en. Dit dient te gebeuren als u het internet gebruiken voor toepassingen die een port forwarding zoals videospelletjes of torrent te downloaden software. Aan een specifieke poort doorsturen, moet u dit invoeren in de externe poort en de interne poort en zet dan het IP-adres van de specifieke computer nodig de havens in de aangegeven sleuf. U kunt ook een reeks poorten doorsturen met behulp van de Range Forwarding sub-tabblad Poort. Vergeet niet om op te slaan na elke wijziging.
 8. 8
  Stel een router wachtwoord op het tabblad administratie. Dit wachtwoord wordt ingevoerd om configuratiewijzigingen gaan voorwaarts te maken. Voer het gewenste wachtwoord in beide router wachtwoord slots. Zorg ervoor dat u de Web Utility Toegang via de "functie wireless"-knop uitschakelen. Je wilt niet draadloos worden de configuratie van de router. # * Selecteer "Disable" voor beheer op afstand als je niet wilt worden met de configuratie van het publieke internet. Disable UPnP want er zijn kwetsbaarheden met deze functie. Klik op "Save Settings."
 9. 9
  Klik op het tabblad Status om de connectiviteit en de router status te controleren. Deze pagina bevat de informatie van uw ISP (Internet Service Provider), zoals de DNS-adres en de domeinnaam. U kunt ook op het tabblad Lokaal netwerk om de DHCP Client Table, dat alle gebruikers die verbonden zijn via de kabel of draadloos aan op uw router bevat controleren. Dit kan gebruikt worden om te controleren of iemand is aangesloten op uw router die niet zou moeten zijn.

Tips

 • Vergeet niet om op te slaan na elke wijziging.
 • Bij het opzetten van een router voor de eerste keer, de handleiding en gebruik geen installatie-cd's die deze met zich meebrengt.
 • Het kan zijn dat uw router te resetten naar de fabrieksinstellingen door op een pin in het gaatje in de achterkant van de router (terwijl zijn powered up).

Waarschuwingen

 • Weet de firmware van de router niet upgraden tenzij je weet wat je doet. Dit kan ertoe leiden dat de router te functioneren definitief te stoppen.

Dingen die je nodig hebt

 • Modem
 • Router
 • Computer met NIC-kaart