Wkunl

Hoe maak je deel uit van een Excel-spreadsheet af te drukken

Wanneer u afdrukken Excel raakte drukt automatisch het hele werkblad. Dit kan vervelend zijn als je alleen wilt een deel van het vel af te drukken - of als u de gegevens op een bepaald aantal pagina's af te drukken. Het is mogelijk om Excel te vertellen hoeveel van het werkblad af te drukken en hoe het af te drukken.

Stappen

Hoe maak je deel uit van een Excel-spreadsheet af te drukken. Open uw Excel-werkblad.
Hoe maak je deel uit van een Excel-spreadsheet af te drukken. Open uw Excel-werkblad.
 1. 1
  Open uw Excel-werkblad.
 2. 2
  Markeer de cellen die u wilt afdrukken - Om dit te doen klikt u op de eerste cel in het bereik en houd de klik totdat u hebt gemarkeerd alle cellen die u wilt afdrukken.
 3. 3
  Stel afdrukbereik.
  • Als u gebruik Excel 2007 naar Pagina-indeling -> Print Area -> Afdrukbereik bepalen.
  • Als je een oudere versie van Excel ga naar Bestand -> Afdrukken Area -> Set Print gebied.
 4. 4
  Als je nu klikt afdrukt, zult u merken dat terwijl het wordt afgedrukt de cellen die u hebt geselecteerd, kan het uit te voeren om meer dan een pagina breed of lang. U kunt dit veranderen met de in Excel 2007 gemakkelijk.
 5. 5
  Klik afdrukindeling, hier als je eenmaal het afdrukgebied kunt u de oriëntatie van de pagina (staand of liggend) te wijzigen hebt ingesteld, kunt u ook de marges van de pagina.
 6. 6
  U zal ook merken een "schaal aan te passen" sectie - Als u de breedte van automatisch naar 1 pagina wijzigen - Uw document zal uitprinten zodat het 1 pagina breed. Als u de hoogte wijzigt naar 1 pagina - het document wordt afgedrukt, zodat het slechts een pagina in de hoogte. Echter rekening mee dat als je je hele document wilt op een pagina moet u zowel de hoogte en breedte ingesteld op 1 pagina.

Tips

 • Als je eenmaal hebt ingesteld het afdrukgebied afdrukvoorbeeld zal u tonen wat je hebt geselecteerd om af te drukken.
 • Om het hele document afdrukken na het instellen van het afdrukgebied selecteer gewoon Pagina-indeling -> Print Area -> Afdrukbereik wissen.

Waarschuwingen

 • De methode van het opzetten van een afdruk gebied is verschillend voor Excel 97-2003 is aan die van Excel 2007 dus controleren welke versie je gebruikt - Excel 2007 moet tabbladen aan de bovenkant van je scherm die het gemakkelijk maken om toegang te krijgen tot de verschillende menu's te hebben.
 • U kunt slechts een Print Area tegelijk.
 • Als je meerdere gebieden van een werkblad te stellen, als een Print Area, krijg je elk gebied op een apart papier wordt afgedrukt.

Dingen die je nodig hebt

 • Microsoft Excel
 • Printer, om het document af te drukken.
 • Papier, om op af te drukken.