Wkunl

Hoe kunt u uw pc te beveiligen

Dus je hebt net een nieuwe personal computer voor uw huis (in plaats van voor een werkplek of als server) gekocht en wil het (met inbegrip van het beschermen tegen virussen en spyware) te beveiligen. Privacy (inclusief encryptie, cryptografie en anonimiteit) is een onderdeel van de beveiliging, maar breed genoeg om moeten die apart. Denk aan privacy als de keerzijde van de medaille. Het maken van backups van gegevens, defragmenteren, zijn systeem herstelpunten slechts indirect gerelateerd. Backups kunnen daadwerkelijk uw gegevens gemakkelijker te stelen en op te halen.

In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u wenst om een ​​netwerk te gebruiken (zoals het internet), bestanden delen op thumbdrives en dat uw pc zou kunnen zijn fysiek toegankelijk voor anderen. Als geen van deze gelden, dan is uw veel van deze stappen kan overbodig zijn als uw PC al zal heel veilig.

Stappen

Hoe kunt u uw pc te beveiligen. Bij het ​​opzetten, gebruik sterke wachtwoorden in uw gebruikersaccount, router rekening enz.
Hoe kunt u uw pc te beveiligen. Bij het ​​opzetten, gebruik sterke wachtwoorden in uw gebruikersaccount, router rekening enz.
 1. 1
  Kies een besturingssysteem op basis van haar veiligheid en kwetsbaarheid (Linux heeft geen bekende actieve virussen in het wild, is OpenBSD gericht op veiligheid). Zoek uit of het gebruik maakt van beperkte gebruikersaccounts, bestandstoegang en wordt regelmatig bijgewerkt. Zorg ervoor dat u uw besturingssysteem te updaten met beveiligingsupdates en update uw andere software ook.
 2. 2
  Kies een webbrowser gebaseerd op de veiligheid en kwetsbaarheden omdat de meeste malware zal doorkomen via uw webbrowser. Te schakelen scripts (NoScript, Privoxy en Proxomitron kunt dit doen). Kijk naar wat onafhankelijke computerbeveiliging analisten (zoals US-CERT) en crackers (vergelijkbaar met hackers) te zeggen. Google Chrome is veiliger en heeft een sandbox-functie, zodat het moeilijker zou zijn om het systeem te compromitteren en de infectie verspreiden.
 3. 3
  Bij het ​​opzetten, gebruik sterke wachtwoorden in uw gebruikersaccount, router rekening enz. Hackers kunnen dictionary-aanvallen en brute kracht te gebruiken.
 4. 4
  Gebruik betrouwbare bronnen. Bij het ​​downloaden van software (inclusief antivirussoftware), het krijgen van een betrouwbare bron (Softpedia, downloaden, snapfiles, Tucows, Fileplanet, HUB, sourceforge) of uw repository als u gebruik maakt van Linux.
 5. 5
  Installeer een goede antivirus software (met name als je P2P gebruikt). Antivirus software is ontworpen om te gaan met moderne malware zoals virussen, trojans, keyloggers, rootkits en wormen. Zoek uit of uw antivirus biedt real-time scannen, on-access of on-demand. Ook te weten komen of het heuristisch. Avast en AVG zijn zeer goede gratis edities. Kiest voor een, te downloaden en te installeren en scan regelmatig. Houd uw virusdefinities up-to-date door regelmatig bijwerken.
 6. 6
  Download en installeer software om te gaan met spyware, zoals Spybot Search and Destroy, hijackthis of ad-aware en scan regelmatig. Ik kan niet te vermelden dat dit genoeg is - moet je een goede anti-spyware en anti-malware programma uit te voeren, zoals Spybot als je zoeken op het web op alle. Veel websites die er zijn te benutten zwakheden en gaten in de beveiliging van Microsoft Explorer en zal kwaadaardige code op uw computer zonder dat u het weet tot het te laat!
 7. 7
  Download en installeer een firewall. Ofwel ZoneAlarm of Comodo Firewall (Kerio, WinRoute of Linux wordt geleverd met iptables). Als u een router gebruikt, dit geeft een extra beveiligingslaag door te fungeren als een hardware firewall.
 8. 8
  Sluit alle poorten. Hackers gebruiken poort scannen (Ubuntu Linux heeft alle poorten gesloten standaard).
 9. 9
  Voeren penetratie testen. Begin met ping, dan voert u een eenvoudige nmap scan. Backtrack Linux zal ook nuttig zijn.
 10. 10
  Overwegen om intrusion detection software (HIDS) zoals OSSEC, Tripwire of rkhunter.
 11. 11
  Vergeet niet om te denken in termen van fysieke veiligheid! Denk aan iets als een Kensington-slot (in geval van diefstal / ongeautoriseerde toegang). Ook het instellen van een BIOS-wachtwoord en het voorkomen van toegang tot uw machine of de verwijderbare apparaten (USB, CD-station etc.). Heb een externe harde schijf of USB-apparaat niet te gebruiken voor belangrijke data, deze vormen een andere kwetsbaarheid, zoals ze zijn makkelijker te stelen / verliezen.
  • Encryption effectief tegen diefstal worden. Coderen tenminste uw gehele account in plaats van alleen een paar bestanden. Het kan invloed hebben op de prestaties, maar kan blijken moeite waard. TrueCrypt werkt op Windows, OS X, Linux, werkt op Windows en Linux. In OS X (10.3 of hoger) Systeemvoorkeuren Beveiliging, klik FileVault (dit kan minuten tot uren). In Linux Ubuntu (9.04 of later) installeren Stap 5 van 6 kiest 'Vraag om wachtwoord om in te loggen en te decoderen mijn thuismap ". Deze maakt gebruik van ecryptfs.

Tips

 • Vergeet niet om uw antivirusprogramma regelmatig bij te werken.
 • In de meeste gevallen, de meest gevaarlijke ding op een computer van de gebruiker. Uw PC is afhankelijk van je; niet beveiligingsupdates installeert, of hardlopen geïnfecteerde software zal uw systeem in gevaar brengen.
 • Sommige virussen onderscheppen besturingssysteem vraagt ​​om te voorkomen dat een Anti Virus programma's toegang krijgen tot geïnfecteerde bestanden. In die gevallen low-level onderzoek en verwijdering nodig zal zijn, waarvoor mogelijk een professional.
 • Denk aan de veiligheid door onduidelijkheid of de beveiliging door het ontwerp.
 • Er is een zeer populaire podcast genaamd Security Now.
 • Doe de cursus bij HackerHighSchool.

Waarschuwingen

 • Indien gegevens moeten worden vernietigd om ongeautoriseerde toegang, veel gewetensvolle backups van dat soort gegevens is onverstandig te voorkomen.
 • Als u de gegevens te versleutelen, zorg ervoor dat u niet vergeet de encryptiesleutel. Als je niet kan herinneren, zal u effectief verliest alle gegevens.
 • Anti-virus software zijn niet altijd effectief bij de bestrijding van virussen. Niet alleen het installeren van de anti-virus en vergeet de beveiliging.