Wkunl

Hoe je windows recovery console van XP-cd

Als u een blauw scherm op een reboot hebt ervaren, zijn de kansen iets heb beschadigd op uw harde schijf of de HDD ging slecht. Indien de voormalige, lees dan verder, indien deze de volgende niet zal helpen... moet u contact opnemen met een data recovery service.

Stappen

Hoe je windows recovery console van XP-cd. Heb je waarschijnlijk in je handen enig herstel / restore cd's vanaf uw pc-leverancier.
Hoe je windows recovery console van XP-cd. Heb je waarschijnlijk in je handen enig herstel / restore cd's vanaf uw pc-leverancier.
 1. 1
  Heb je waarschijnlijk in je handen enig herstel / restore cd's vanaf uw pc-leverancier. PAS. Bijvoorbeeld, Fujitsu laptop cd's worden alleen gebruikt om de harde schijf te herstellen naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen! Fuji zal niet geven u een XP-cd te 'herstellen' van de harde schijf, alleen te 'herstellen' het. Leuk he?
 2. 2
  Ga naar buiten en de aankoop van een Windows XP-retail cd-pakket. Nou, ja, het is duur, maar beter dan te moeten herstel-cd van de OEM's gebruiken en verliest al je data.
  • BELANGRIJK: Als je hebt Windows XP SP2 is geïnstalleerd, kunt u geen Windows SP1 CD XP gebruiken. De herstelconsole vanaf de SP1-cd zal niet accepteren, zelfs de juiste admin wachtwoord wanneer deze wordt uitgevoerd op een Windows XP SP2 HDD. U moet de recovery console loopt van een modern SP2-cd, dan zul je in staat zijn te kunnen inloggen op uw Windows XP te installeren op de harde schijf.
 3. 3
  Pop in de Windows XP-cd, reboot, en zorg ervoor dat opstarten kiezen uit de cd-optie. Op sommige PC's zul je moeten DEL hit op reboot om de BIOS te openen en selecteer opstarten vanaf cd-rom. Andere pc's je hit F12 tijdens het opstarten.
 4. 4
  Windows XP zal beginnen te laden. Uiteindelijk wordt u gevraagd te kiezen tussen Windows Setup en Reparatie Windows. Hit 'R' voor Reparatie Windows. De RC (Recovery Console) gaat op zoek naar bestaande Windows XP installeert te repareren. Meestal heb je alleen de een, genoteerd door de RC nadat het uw harde schijf, zodat het type '1 'heeft gescand. Als de RC geen installaties van Windows te vinden... je bent in de problemen. Opmerking: Windows RC kan vinden een Windows installeren wanneer Windows Setup niet kan vinden, zodat de RC lijkt meer low level en betrouwbaar.
 5. 5
  Meestal uw admin wachtwoord leeg is, dus gewoon op een terugkeer wanneer u wordt gevraagd om een wachtwoord.
 6. 6
  Typ 'help' voor de opdrachten die de RC kan draaien. U zult niet in staat zijn om toegang te krijgen tot een andere locatie dan C: \ Windows en C: \ topniveau. De volgende twee stappen zijn waarschijnlijk alleen veilig als u een partitie op de hele schijf.
 7. 7
  Probeer 'fixboot'. Dit herschrijft de boot record.
 8. 8
  Probeer 'fixmbr', nogmaals, dit kan een partitietabel die het niet begrijpt beschadigen, dus op zijn hoede voor het nemen van deze stap... U kunt deze gebruiken als laatste redmiddel en alleen als u een partitie op de schijf.
 9. 9
  Run CHKDSK / p C:
 10. 10
  Als je fouten krijgt nog steeds, opnieuw uitvoeren of doen ook een CHKDSK / r C:.
 11. 11
  Als de CHKDSK slaagt eindelijk zonder fouten, dan moet je in staat zijn om uit de RC en herstart OK.
 12. 12
  Run CMD
 13. 13
  TYPE "help" om de commando's te bekijken.
 14. 14
  kiest u uit de weergegeven lijst.