Wkunl

Hoe je de MySQL database server te installeren op uw Windows-pc

Databases zoals MySQL kan lastig zijn op te zetten. Om goed te installeren en configureren van MySQL op uw pc, volgt u deze instructies.

Stappen

Hoe je de MySQL database server te installeren op uw Windows-pc. Log in op de computer aan als beheerder.
Hoe je de MySQL database server te installeren op uw Windows-pc. Log in op de computer aan als beheerder.
 1. 1
  Log in op de computer aan als beheerder. Dit zal je administrator rechten, die de installatie soepeler zal geven. Merk op dat, eenmaal geïnstalleerd, is het programma niet te worden uitgevoerd als beheerder.
 2. 2
  Download de gratis mysql server community edition. Zorg ervoor dat u een versie die een Windows Installer bevat te downloaden. Sla het bestand op uw Windows-bureaublad.
  • Als u niet zeker weet welke versie te selecteren, downloaden Mysql installer voor Windows.
 3. 3
  Dubbelklik op het gedownloade bestand. Het installatiebestand wordt geleverd als een. Zip-bestand, dus dubbelklikken je eerst ZIP-software moet initiëren en nemen u mee naar een archiefmap.
 4. 4
  Dubbelklik op setup. Exe. (Het zou het enige bestand in je archief te zijn.) Dit zal het installatieproces te initialiseren.
 5. 5
  Klik op volgende. Deze begint de setup.
 6. 6
  Klik op maat> volgende. Hierdoor kunt u aangeven waar u MySQL installeren. Als je Apache geïnstalleerd in C: \ Server, wil je MySQL installeren in dezelfde directory.
  • In het volgende venster, markeert Mysql server, en klik vervolgens op de Change.
  • In het volgende venster, in het vak naam tekst Folder, verander de directory C: \ server \ mysql \ precies zoals het hier en vervolgens is geschreven op OK.
  • In het volgende venster, klikt u op Volgende. Nu MySQL is klaar om te installeren.
 7. 7
  Klik installeren. Wacht terwijl het programma zelf-installaties.
 8. 8
  Klik overslaan aanmelden en dan de volgende. Zodra de installatie is voltooid, wordt u gepresenteerd met een Mysql venster sign-up. Overslaan inschrijven bij MySQL voor nu, omdat je kunt later aanmelden als je wilt. Als je eenmaal hebt overgeslagen, uw nieuwe dialoogvenster moet zeggen Wizard voltooid.
 9. 9
  Configureren mysql. Laat het selectievakje Configureer de mysql server nu aangevinkt en klik op Voltooien.
 10. 10
  Klik op volgende. Dit zal de configuratie-instellingen te initialiseren.
 11. 11
  Controleer standaard configuratie en klik op Volgende. Dit is de standaard configuratie en wordt aanbevolen voor de meeste gebruikers.
 12. 12
  Zorg ervoor installeren als Windows-service en start de mysql server automatisch worden ingeschakeld en klik op Volgende.
 13. 13
  Maak een root-wachtwoord. Type in wat je wilt je root wachtwoord te zijn en zorg ervoor dat root-toegang vanaf externe apparaten inschakelen is aangevinkt. Zorg ervoor dat u kiest voor een moeilijk te raden wachtwoord en 'schrijf het op, zodat je niet vergeet. Klik op Volgende.
 14. 14
  Klik voeren. Dit zal de MySQL server te starten. Na MySQL zijn ding heeft gedaan, klikt u op Voltooien.
 15. 15
  Vanuit de ramen taakbalk, ga naar> alle programma's> mysql> mysql server 4. X> MySQL Command line client start. Dit zal een commando venster te openen waarin u wordt gevraagd om een ​​wachtwoord.
 16. 16
  Voer je root wachtwoord in en druk op enter. Dit moet het programma starten.

Tips

 • MySQL ondersteunt de volgende Windows-platforms: 2003 Server, 2008 Server, XP, Vista en 7.
 • Als u wilt dat de Apache / PHP / MySQL combo te installeren op Windows, download dan de XAMPP pakket. Het bevat: Apache, MySQL, PHP + PEAR, Perl, mod_php, mod_perl, mod_ssl, OpenSSL, phpMyAdmin, Webalizer, Mercury Mail Transport System voor Win32 en NetWare Systems V3.32, jpgraph, FileZilla FTP Server, mcrypt, eAccelerator, SQLite, en WEB-DAV + mod_auth_mysql.