Wkunl

Hoe een DLL registreren

Een DLL-bestand is een module die bepaalde functies die kunnen worden gebruikt door meerdere programma zolang deze is geregistreerd. Terwijl Windows Vista en Windows XP hanteren meestal DLL registratie op de achtergrond, soms harde schijf van corruptie, software-installatie defect of een virus infectie kan vereisen dat u een DLL-bestand handmatig te registreren. Volg deze instructies om een ​​DLL in Windows Vista of Windows XP te registreren.

Stappen

Hoe een DLL registreren. Open een run-venster.
Hoe een DLL registreren. Open een run-venster.

Registreer een DLL in het venster run

 1. 1
  Open een run-venster.
  • In Windows XP, klikt u op de knop Start op de linkerkant van de taakbalk van Windows XP. Vervolgens selecteert u Uitvoeren in het onderste rechterzijde van het menu Start. Het lijkt direct rechts van Alle programma.
  • In Windows Vista, klikt u op het Windows-symbool in de linkerkant van de taakbalk van Windows Vista. Typ vervolgens "run" in het zoekvak, dat aan de onderkant van het menu verschijnt. De opdracht Uitvoeren verschijnt, vermeld onder Programma's. Klik op Uitvoeren.
 2. 2
  Typ het commando regsvr32 in het dialoogvenster run. De syntax van het commando regsvr32 is als volgt: regsvr32 "pad en FileName.dll".
  • Om een ​​bestand genaamd mijnbestand.dll die was gevestigd in de c registreren: \ windows \ system32 directory, typt u in regsvr32 "c: \ windows \ system32 \ mijnbestand.dll".
  • Ofwel klik op OK of druk op Enter om het commando te leggen aan Windows.
 3. 3
  Kijk voor een pop-up box met de titel "regsvr32" onmiddellijk na het indienen van uw opdracht. De boodschap zou moeten lezen "DLLRegisterServer in scrrun.dll gelukt." Klik op OK om dit venster te sluiten.

Registreer een DLL met opdrachtprompt

 1. 1
  Typ "cmd" in het zoekvak vista.
 2. 2
  Klik met de rechtermuisknop op cmd. Kies Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
 3. 3
  regsvr32 "pad en de bestandsnaam>
 4. 4
  Kijk voor foutmeldingen.
  • Als u een bericht waarin staat dat de poging om de DLL te registreren mislukte ontvangen, controleer dat u de naam DLL correct hebt gespeld.
  • In Windows Vista, moet u mogelijk toestemming instellingen tweaken om de registratie te doorlopen.

Tips

 • Soms is de UAC of User Account Control in Windows Vista kan voorkomen dat de DLL niet goed registreren. Schakel de UAC door het openen van het Configuratiescherm, klik op de Gebruikersaccounts en Ouderlijk pictogram Safety, klikken op de Gebruikersaccounts post, en het selecteren van Turn Gebruikersaccountbeheer in-of uitschakelen.

Waarschuwingen

 • Bepaalde virussen installeren DLL-bestanden, en een van de eerste stappen in verlamd het virus is om 'uitschrijven' het DLL-bestand wordt gebruikt. Regsvr32 / u "path FileName.dll": U kunt een DLL-bestand met de volgende syntaxis afmelden.

Dingen die je nodig hebt

 • Computer
 • Windows Vista of Windows XP