Wkunl

Hoe CD en DVD autorun uitschakelen in Windows XP

Windows XP bevat een functie die automatisch draait de software op een cd of dvd geladen in een optische drive op uw computer. Dit is bedoeld als een gemak, maar kan het onbedoelde gevolg van het laden of uitvoeren van programma's op uw PC zonder uw toestemming hebben. Microsoft-ontwikkelaars hebben gemaakt wat zij een PowerToy noemen - een niet-ondersteunde maar gratis stukje software die u kunt installeren, waarmee u gemakkelijk autorun uitschakelen op uw optische drives.

Stappen

Hoe CD en DVD autorun uitschakelen in Windows XP. Vouw het menu mijn computer door te klikken op de + links van mijn computer.
Hoe CD en DVD autorun uitschakelen in Windows XP. Vouw het menu mijn computer door te klikken op de + links van mijn computer.
 1. 1
  Bezoek de Microsoft Windows XP PowerToys pagina en download TweakUI.
 2. 2
  Run TweakUI. Ga naar het menu Start, selecteert u programma's, en op zoek naar een map met de naam Powertoys.
 3. 3
  Vouw het menu mijn computer door te klikken op de + links van mijn computer
 4. 4
  Vouw de autoplay-menu
 5. 5
  Selecteer het menu-drives, en deselecteer de optische stations op uw computer. Om dit te doen, klikt u op het selectievakje zodat het vinkje verdwijnt.
 6. 6
  Selecteer het menu typen en schakel de enable automatisch afspelen voor cd-en dvd-stations optie.
 7. 7
  Wanneer u cd's of dvd's in uw pc nu plaatst, zullen ze niet automatisch uitgevoerd. Ga naar de map Deze computer om deze stations en hun inhoud te bekijken.

Te schakelen autorun.inf en afspelen gewoon downloaden en uitvoeren disable.reg en voeg de sleutel tot het register.

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ IniFileMapping \ autorun.inf] @ = "@ SYS: DoesNotExist"

[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer] "NoDriveTypeAutoRun" = dword: 000000FF

Tips

 • Voor een eenvoudige 'one-time "uitschakelen van autorun op een Windows-pc, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u een schijf in de pc plaatst. Dit zal uitschakelen autorun alleen voor dit geval. Open Deze computer, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u de schijf plaatst, let op het pictogram om te verschijnen in het venster, en wacht tot de drive om spin down.

Waarschuwingen

 • Deze hulpprogramma's, gratis aangeboden door Microsoft, worden niet ondersteund.
 • De TweakUI powertoy kunt u grote veranderingen uw besturingssysteem functies maken naar de weg. Wees zeer voorzichtig te experimenteren met een ander dan het uitschakelen van autorun-functionaliteit.