Wkunl

Hoe om te controleren of uw facebook informatie is openbaar

Het is mogelijk om uw persoonlijke gegevens te ontginnen op Facebook, zoals onlangs aangetoond wanneer een security consultant verzamelde de namen en het profiel-URL's voor de 171 miljoen Facebook-gebruikers die publiekelijk doorzoekbare profielen gehad en geupload die informatie als een torrent. Om dit te voorkomen aan u (of om te weten of uw informatie is opgenomen in die torrent) Controleer uw instellingen en maak de veranderingen die nodig zijn. Veiligheid is altijd een goede zaak, zeker in zo'n grote en snel groeiende omgeving, zoals het internet.

Stappen

Hoe om te controleren of uw facebook informatie is openbaar. Ga naar je facebook profiel dashboard.
Hoe om te controleren of uw facebook informatie is openbaar. Ga naar je facebook profiel dashboard.
 1. 1
  Ga naar je facebook profiel dashboard. Klik op 'Account' in de bovenste rechterkant van uw dashboard.
 2. 2
  Selecteer "privacy-instellingen". Onder "Basic Directory Information", klik op "View Settings".
  • Als de eerste notering genaamd "Zoek me op Facebook" is ingesteld op "Iedereen", dan is je naam en profiel zijn openbaar en kunnen worden opgeschept door iedereen die aan deze openbare informatie te verzamelen. Dit betekent dat uw naam en profiel-URL zijn waarschijnlijk in de genoemde torrent.
 3. 3
  Terwijl je toch bezig bent, controleer of externe zoekmachines als Google en Bing zijn in staat om de index van uw profiel. Dat zal bepalen of iemand zoeken uw naam uw Facebook-profiel zullen zien in de zoekresultaten. (Dit is een van de vele stappen die u kunt nemen om.)
  • Ga terug naar uw belangrijkste privacy instellingen pagina. Aan de linker benedenhoek van het scherm klikt u op de "Instellingen bewerken" knop (onder "Toepassingen en websites ').
  • Klik op "Instellingen bewerken" onder "Public Search".
  • Als de "Enable openbare zoekopdracht" vakje is aangevinkt, betekent dit dat zoekmachines indexeren van uw profiel. Het vinkje om dit te voorkomen. Om terug te keren, klikt u op "Terug naar Applications".
 4. 4
  Aan te passen welke delen van uw profiel mensen kunnen zien vanuit facebook: Zie Hoe facebook privacy-opties beheren voor meer informatie.

Tips

 • Houd in gedachten dat als sommige van uw persoonlijke informatie is te zien in de sectie advertenties, zijn ze voor sites zoals Intellius, waarbij mensen geld in rekening brengen op uw persoonlijke informatie, die is verzameld uit de publieke en zakelijke documenten, geen Facebook zien. Hoewel het wel of niet juist zijn, het is nogal moeilijk om alles te zien, want je moet ongeveer 15€ te betalen om een ​​volledige opwerking bekijken.

Dingen die je nodig hebt

 • Facebook-account