Wkunl

Hoe te steampunk fotografie met behulp van GIMP maken

Steampunk is een terugkeer (of misschien een throwforward) naar een tijd of een fictieve setting waar stoomkracht de wereld drijft. Denk aan Victoriaanse tijdperk Engeland vermengd met sciencefiction. In termen van de fotografie, de steampunk twist gaat het beeld (die een steampunk thema, zoals dit hier stoommachine zou moeten hebben) "verouderen" en eventueel het toevoegen van meer steampunk elementen, zoals tandwielen. Deze tutorial zal u tonen hoe om elke afbeelding een steampunk voelt met GIMP te geven.

Stappen

Hoe te steampunk fotografie met behulp van GIMP maken. Het uitzoeken van een foto.
Hoe te steampunk fotografie met behulp van GIMP maken. Het uitzoeken van een foto.

Met behulp van pre-built effecten

 1. 1
  Het uitzoeken van een foto. Een foto van iets stoom-aangedreven is nodig, natuurlijk, maar je kunt ook spelen met beelden van tandwielen, luchtschepen, luchtballonnen, en alles mixen Victoriaanse elementen met mechanische technologie.
 2. 2
  Installeer GIMP als je nog niet hebt.
 3. 3
  Breng de oude foto filter (Filters> Decor> Old Photo). Deze grens grootte is afgenomen een beetje (de standaardwaarde was een beetje te groot voor de afbeelding).
 4. Bepaal of u wilt laten defocus op na het lezen van de volgende stappen. In dit voorbeeld werd links op, omdat de standaard.
En meteen hebben we een oude foto kijken. je kunt het zo laten, maar als wat je wilt is het een steampunk, lees dan verder.
4
Pas de bochten. Pas de kleur bochten om het levendiger te maken.
5
Het beeld scherp. De defocus optie bij de toepassing van het filter was een extraatje bij het maken van de foto zien er oud, maar u wilt experimenteren met het nemen van het in de tegenovergestelde richting en breng een zware scherpen.
6
Voeg een paar koffievlekken (Filters> Decor> Coffee Stain) om de foto (ongelukken gebeuren met oude foto's, tenslotte). De vlekken worden willekeurig getrokken, dus probeer een paar keer totdat je iets wat je wilt krijgen.
7
Hier is het uiteindelijke resultaat, dat we alleen verkregen met pre-built effecten.

De basis voorbij

 1. 1
  Begin met de originele foto. Tuurlijk, het toepassen van het sepia effect automatisch was eenvoudig, maar met handmatige controle die we kunnen krijgen iets veel beter, dus laten we handmatig opnieuw die stap.
 2. 2
  Zet hem in zwart-wit (een snelle manier is om het te desatureren - Kleuren> Minder verzadiging, maar u kunt ook gebruik om te zetten naar grijswaarden en dan terug naar RGB).
 3. 3
  Selecteer een lichtbruine als voorgrond (schilderkunst) kleur, voeg een nieuwe laag, vul het met dat licht bruin.
 4. Eventueel hernoem de laag "sepia" om u te helpen het te identificeren.
4
Voeg een laagmasker aan de bruine laag en laat het witte (volledige dekking).
5
ga naar de achtergrond gaan>.
6
Veranker de selectie.
 • Het resultaat ziet er grappig, maar krijgt niet bang, het is ok.
7
de layer-modus veranderen veranderen>.
 • En je hebt een goed uitziende sepia.
8
Samenvoegen van de lagen.
9
Voeg een rand. Gebruik de Vage Rand filter (Filters> Decor> Vage Rand).
 • Zorg om een ​​goede kleur voor het (gebruik de Kleurkiezer en neem een ​​monster van de foto) en een goede grootte te selecteren.
 • En het resultaat is iets als dit.
10
Als u wilt onscherp, voeg een beetje Gaussiaans vervagen of als je wilt de andere kant op te gaan, maar verscherpen het.
11
U kunt ook spelen met de kleur bochten.