Wkunl

Hoe te migreren naar open source software

Jaren geleden was er een stevig debat over de vraag of open source software (ook wel bekend als Free (als in spraak) software, software libre en freedomware) ooit zou kunnen concurreren met proprietary software. Bruikbaarheid, de traditionele handicap van open source, is een probleem dat geleidelijk wordt opgelost.

Migreren naar open source is niet moeilijk; veel open source software is beschikbaar voor Windows, zodat u niet hoeft te schakelen naar Linux als je niet wilt. Als je geld wilt besparen en jezelf bevrijden van vendor lock-in, vervolgens beginnen met het maken van de schakelaar zelf.

Stappen

Hoe te migreren naar open source software. Probeer openoffice. Org of LibreOffice, dat is een open source kantoorpakket, beschikbaar voor vele platformen (waaronder Windows).
Hoe te migreren naar open source software. Probeer openoffice. Org of LibreOffice, dat is een open source kantoorpakket, beschikbaar voor vele platformen (waaronder Windows).
 1. 1
  Probeer openoffice. Org of LibreOffice, dat is een open source kantoorpakket, beschikbaar voor vele platformen (waaronder Windows). Het wordt geleverd met een tekstverwerker, spreadsheet, een presentator (verwant aan PowerPoint), een illustrator en een databasebeheerder. Als alternatief, als u alleen een tekstverwerker en spreadsheet-applicatie nodig, Abiword is een snelle en lichtgewicht tekstverwerker en is zijn tegenhanger spreadsheetprogramma. LibreOffice komt op vele Linux distributies geïnstalleerd.
 2. 2
  Als u al gebruik van Microsoft Outlook voor een tijdje, er is een e-mailclient genaamd Zimbra die u kunt overwegen en het bijna allemaal van de e-mail providers ondersteunt. Het werkt op Windows. Een andere e-mail client te onderzoeken, is Mozilla Thunderbird.
  • Mozilla Lightning en Sunbird bieden gedeelde agenda's, en, ook beschikbaar voor, is een 'groupware' toepassing die werkt met Novell GroupWise en sommige versies van Microsoft Exchange Server.
 3. 3
  Schakelen naar een open source web browser. is een gratis, cross-platform webbrowser die meer privacy biedt en voorkomt pop-ups, spyware en virussen. Het is ook aanpasbaar aan grote graden. Google's Chrome browser rendert pagina's heel snel, maar het bevat een aantal gepatenteerde (niet-open-source) onderdelen. Uit te proberen, dat is een open-source versie van Chrome.
 4. 4
  Als je na een FTP-client, (een firefox add-on) zal het lukken binnen uw browser; filezilla is een cross-platform FTP-client met vele mogelijkheden.
 5. 5
  Gebruik (GNU beeldmanipulatie-programma) dat is een gratis alternatief voor dure raster beeldverwerking en bewerkingsprogramma's. Het is beschikbaar voor Windows als Unix-achtige systemen. Er zijn veel GIMP tutorials beschikbaar op het web, Google heeft een categorie gewijd aan dit.
 6. 6
  Installeer inkscape als je een full-featured en eenvoudig te gebruiken alternatief voor de wil van coreldraw.
 7. 7
  Maak gebruik van de VLC media player, die bijna alle gangbare formaten van video speelt zonder de noodzaak voor het downloaden van extra codecs.
 8. 8
  Installeren als u een uitstekende en makkelijk te gebruiken, hoewel slechts windows-, CD ripping programma.
 9. 9
  Gebruik content management systemen zoals drupal, joomla, en voor het starten van uw eigen websites. Je hoeft niet te weten elke HTML, PHP, of een andere taal om uw eigen websites te beheren. Er zijn tal van gratis thema's en add-ons beschikbaar zijn op het web voor deze, ook.
 10. 10
  Installeren van enkele open source games. Dit is een gebied waarin open source nog niet de proprietary software wereld heeft geslagen. Toch zijn er nog een aantal uitstekende en leuke projecten die er zijn. Sauerbraten is een ongelooflijk snelle, leuke en compacte first person shooter (en AssaultCube is een genetisch-gerelateerde, langzamere tempo versie met meer "realistische" wapens), en is een imperium-gebouw strategie spel. is een grote download, maar ook een grote first-person shooter. De Linux Game Tome en Linux gamers codex spoor games voor Linux, waarvan de meeste zijn open source, en een groot aantal van die werken op Windows ook. bzflag, een multi-player tank spel, is een van de meest gedownloade games op SourceForge. net met een zeer actieve gemeenschap.
 11. 11
  Als u klaar bent om de sprong te wagen bent, zou u willen controleren 's werelds meest bekende open source-product: het Linux besturingssysteem. Deze dagen, het is een zeer goed alternatief voor Windows en draait op bijna alle hardware die er zijn, waaronder verouderde hardware waarop de huidige versies van Windows slecht of helemaal niet zal draaien op alle. Er zijn ook verschillende andere open source Unix klonen, zoals OpenSolaris (afgeleid van AT & T System V) en verschillende open source BSD projecten. Ook Google's Android-smartphone en tablet-besturingssysteem is, en zijn aanstaande Chrome besturingssysteem, Open Source zijn.

Tips

 • Leren om vrije software te gebruiken kan niet alleen bespaart u geld, maar bespaart u tijd en helpt u meer te doen op de lange termijn.
  • Het is zeer eenvoudig om precies de juiste software te vinden en houd deze up-to-date. Omdat er niets wordt verwacht in ruil dan wat u kunt ervoor kiezen om bij te dragen, alles is beschikbaar op het internet. Een gratis distributie van software zoals Ubuntu, Fedora, Debian of Red Hat installeert met een basis set van programma's en laat u kiezen vrijwel alles van ingebouwde pakket keuzemenu's het besturingssysteem hebben geïnstalleerd, bijgehouden in wezen automatisch, en, indien je niet bevalt, eenvoudig te verwijderen.
  • De vaardigheden die je ontwikkelt niet achterhaald. Want iedereen kan inhaken waar een ander gebleven was bij de ontwikkeling van vrije software, zijn belangrijke programma's en onderdelen in het algemeen gehandhaafd en verbeterd voor vele jaren tot, en vaak na, iets fundamenteel komt beter mee. Er is geen "upgrade tredmolen" van populaire programma's vallen in onbruik raken door incompatibiliteit of hinken van de programma's, die beide kunnen veel problemen veroorzaken afgezien van kosten. Een groot deel van de kern functionaliteit van de gratis besturingssystemen die nu alles, van smartphones tot supercomputers vandaag sporen aan de de oorspronkelijke UNIX van de 1970's draaien, veel van de kern programmeercode, om GNU en andere vrije software projecten gestart in de jaren 1980, en, natuurlijk, om de Linux kernel, begon in de jaren 1990. Compatibiliteit met data eerdere programma's ', met meerdere besturingssystemen (vooral gratis zijn) en met meerdere hardware-architecturen neigt te zijn uitstekend.
  • Computersoftware en vaardigheden gain waarde door netwerkeffecten. Dit geldt met name voor vrije software omdat gebruikers kunnen niet alleen helpen elkaar leren om het delen van gegevens en het meest gunstig te gebruiken, maar eigenlijk de software zelf beter te maken. Dus, niet alleen aan de slag zelf, help anderen mee te beginnen!
 • Als u werkt met Linux, dan kunt u een deel van uw Windows-toepassingen (setup-bestanden) met installeren.
 • Vermijd diensten, zoals Zune die gebruik kopieerbeveiliging op de muziek die u downloadt. Dit is niet alleen onhandig, dit maakt het onmogelijk (en in sommige rechtsgebieden illegaal) naar de muziek die u hebt betaald voor het in iets anders dan de software die de muziekdienst goeddunken te ondersteunen-die uitsluit open source software helemaal te spelen. Diensten, zoals, en Amazon die u toelaten om legaal muziek kopen en downloaden in het algemeen ondersteunde en DRM-vrije MP3-formaat, zul je niet opsluiten in een enkele leverancier. iTunes is ook nu DRM-vrij, maar maakt gebruik van het AAC-bestandsformaat, dat is open source en gratis te gebruiken en kan gebruikt worden op vele muziekspelers en met afspeelsoftware. Wees ervan bewust dat veel van deze diensten (zoals Amazon en iTunes) hoeft uw accountgegevens die kan worden gebruikt voor uw vervolging insluiten moet u anderen toestaan ​​om uw muziek te downloaden via file sharing.
 • Overweeg bijdragen aan open source projecten. Je hoeft niet naar een software ontwikkelaar om dit te doen. Als je een goede schrijver, overweeg dan het schrijven van documentatie (die veel, zo niet de meeste, open source projecten hard nodig). Als je goed in het spel kunstwerk of 3D-modellering zijn, overweeg deel te nemen uw werk naar een open source spel project. Zelfs als je alleen maar goed in het vertellen van de vraag of software goed werkt of niet, start het indienen van bruikbare bug meldingen bij de auteurs.
 • Aan de andere kant, als je een ontwikkelaar bent en wilt het beste je kan doen voor de open source en vrije software wereld, wil je misschien kijken naar de Free Software Foundation's.
 • De meeste distributies worden geleverd in vele talen en u kunt uw bureaublad met uw lokale taal. Controleer of uw taal beschikbaar is in GNOME vertaalproject. Knoppix, een Linux-distributie die laarzen van CD-ROM zonder gebruik te maken van de harde schijf (een "LiveCD"), werd ontwikkeld door Klaus Knopper oorspronkelijk in het Duits.
 • Een populaire en gebruiksvriendelijke Linux-distributie is Ubuntu. Boot van de LiveCD naar een volledig werkende versie te zien, met geen installatie nodig!
 • Word lid van een gebruikersforum als of een forum voor de desbetreffende toepassing of Linux-distributie. Er zijn een heleboel mensen die er zijn bereid om beginners te helpen. Bij de vraag naar een oplossing voor het probleem, probeer dan altijd te beknopt en informatief. Geef zoveel mogelijk informatie die je kent over het probleem en over de configuratie van uw computer. Wees beleefd en geduldig en iemand zal zeker helpen. Als je iemand ziet met het probleem dat u zeker bent dat u weet hoe op te lossen helpen hem uit.
 • Kiezen om zoveel open source software draaien mogelijk is een politieke keuze voor sommigen. Mensen kunnen ervoor kiezen om dergelijke software te gebruiken als protest tegen software met zeer restrictieve licentie; deze mensen meestal de voorkeur en het gebruik van de term "free [zoals in vrijheid]-software", en sluiten zich met de wil van de Free Software Foundation. Deze mensen verkiezen om gratis software te draaien vanwege de principes en idealen betrokken, ongeacht de technische merites in vergelijking met closed source software. Hiermee rekening te houden bij deelname aan open source communities. Dit is een splijtzwam in de vrije software / open source gemeenschap, het verhogen van het (bijvoorbeeld door te pleiten voor proprietary software) zal worden gezien als brutaliteit en tactloosheid op zijn best, en trollen in het slechtste geval.
 • "Shop" rond. Probeer meer dan een ander programma, zoals vaker wel dan niet, er is iets dat past bij uw behoeften meer dan het eerste programma dat u gevonden.
 • Proberen te zoeken op Osalt.com voor een commercieel programma dat u wilt vervangen. Je geeft het de naam van een commerciële software-programma, en het suggereert open source alternatieven die u kunt gebruiken in plaats.
 • Om iets nieuws, zoeken doe freshmeat.net 's directory van open source software, of, als je Linux gebruikt, directory van het programma "pakketten" van de geïntegreerde software-installatieprogramma's.
 • Een uitstekend gebied om open source software te vinden is, uiteraard, Wikipedia! Zo is er een lijst van veel uitstekende software.

Waarschuwingen

 • Terwijl open source software enorme vooruitgang in bruikbaarheid heeft gemaakt in het laatste decennium, een deel ervan kan nog moeilijk zijn om te gebruiken en hebben unintuitive, inconsistent, slecht georganiseerd, of geen documentatie.
 • Als u wilt Linux inzetten voor uw kleine of middelgrote onderneming, gebruik maken van de hulp en steun van de respectieve verdeling officieel door hen te betalen. Je hebt enige ervaring nodig om te configureren en je netwerk servers.
 • Back-up gegevens periodiek; voordat belangrijke software-aanpassingen, bij voorkeur, en voordat een besturingssysteem veranderen of upgraden, altijd.

Dingen die je nodig hebt

 • A computer.
 • Een internetverbinding. Hoe sneller hoe beter; bijna alle open source software is online beschikbaar in de eerste plaats.