Wkunl

Hoe te downgraden naar Internet Explorer 6

Hoewel de meerderheid van de gebruikers de updates heb gevonden om Internet Explorer om een ​​waardevolle revisie van de functies en veiligheid zijn, sommige hebben problemen ondervonden met hun verbeterde web browser. Of je gewoon vinden het nieuwe ontwerp onhandig, of kan een stukje software op IE 7 niet lopen, is er geen reden moet je worden geplakt met een upgrade je niet bevalt. Deze how-to zal in detail de stappen die nodig zijn om rollback Internet Explorer vanaf versie 7 naar versie 6.

Stappen

Hoe te downgraden naar Internet Explorer 6. Ga naar het startmenu en klik op het bedieningspaneel.
Hoe te downgraden naar Internet Explorer 6. Ga naar het startmenu en klik op het bedieningspaneel.
 1. 1
  Ga naar het startmenu en klik op het bedieningspaneel.
 2. 2
  Klik op "Add or Remove Programs".
 3. 3
  Klik op de "toon updates" in.
 4. 4
  Klik op de huidige versie van Internet Explorer en kies "verwijderen".
 5. 5
  In het programma verwijderen wizard op "next" om verder te gaan.
 6. 6
  Klik op de knop 'Voltooien' en start de computer opnieuw op te starten. Na het herstarten, zal je Internet Explorer 6 in uw computer.

Tips

 • Als u nodig hebt om IE 6 te gebruiken voor een bepaald stuk software, maar niet van het surfen op het web ontwerp, kunt u overwegen een alternatief, zoals Firefox of Google Chrome voor uw internet surfen.
 • Als u downgraden als gevolg van software compatibiliteitsproblemen, moet u de programma's developer site eerst controleren. Oplossingen mogelijk zijn of patches beschikbaar zijn. Omdat latere versies van IE zijn veiliger dan IE 6, deze opties zijn te verkiezen boven het terugdringen van de software. Community sites kunnen ook "onofficiële" workarounds.
 • Als je gewoon niet van de interface van IE 7, 8 of 9, overwegen een concurrent zoals Firefox of Google Chrome. Vanwege veiligheidskwesties, de meeste "huidige generatie" browsers zijn te verkiezen boven oudere collega's.
 • U kunt eenvoudig weer upgraden naar de nieuwste versie van IE door een bezoek aan de Microsoft Internet Explorer Website. Echter, kan er enige functionaliteit verloren als je "springen" tussen versies.

Waarschuwingen

 • Als u een nieuwe computer heb gekocht met de nieuwste versie van IE al is geïnstalleerd, kunt u niet in staat zijn om "rollback" naar versie 6.
 • De bovenstaande stappen gelden alleen voor gebruikers van Windows XP. Windows 98 of Vista-gebruikers kunnen niet bereiken van een optimaal resultaat.
 • Rolling terug naar IE 6 zal u kwetsbaar voor exploits en veiligheid compromissen gecorrigeerd in latere versies. Als de keuze is gewoon een kwestie van smaak, zou het verstandig zijn om de upgrade te accepteren. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt algemeen aangenomen dat Microsoft niet de tijd zal zich richten op de verbetering van IE 6 beveiliging, waardoor de browser steeds kwetsbaarder.
 • Hoewel downgrading herstelt over het algemeen de functionaliteit van oude werkbalken en favoriete plaatsen, dit is geen garantie. Software geïnstalleerd voor latere versies van IE werkt mogelijk niet goed na een roll back.
 • Wees ervan bewust dat dit niet altijd werkt. Alleen maar om aan de veilige kant moet je een andere browser zoals Firefox te downloaden en te installeren, in het geval de "rollback" werkt niet en zit je vast aan geen web browser.
 • Sommige webontwikkelaars niet meer moeite hun websites compatibel met IE 6 te maken. Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen nieuwe websites te breken.