Wkunl

Hoe maak je een patch panel beëindigen

Stap voor stap instructies over hoe je massieve draad Cat5, Cat5e of Cat6-kabels te beëindigen met een respectievelijke standaard rack 110 style patch panel.

Stappen

Hoe maak je een patch panel beëindigen. Strip de kabel van de beschermende buitenmantel ongeveer 3-6 cm van het einde.
Hoe maak je een patch panel beëindigen. Strip de kabel van de beschermende buitenmantel ongeveer 3-6 cm van het einde.
 1. 1
  Strip de kabel van de beschermende buitenmantel ongeveer 3-6 cm van het einde. Dit kan met de bekabeling schaar door druk van de schaar om de kabel en draaien van de schaar in de kabel. Nadat u de kabels jas hebben doorboord, moet u in staat trekt de jas uit gemakkelijk verlaten blootliggende draden.
 2. 2
  Het strippen van de kabel kan snijden en beschadigen de draden aan het gebied dat we knippen de kabel dus we willen blootstellen over meer 6 centimeter verse draden. De meeste twisted pair Cat5, Cat5e en Cat6 kabels hebben een klein koord in de kabel om te helpen met dit.
 3. 3
  Als uw kabel heeft de kleine reeks, maakt een kleine snede in de mantel van de kabel en zorg ervoor dat de draden niet aan te raken, en gebruik vervolgens de string aan te trekken in de richting van de verse uiteinde van de kabel bloot ongeveer 6 centimeter van de kabel. Snijd de string nadat je genoeg hebt blootgesteld kabel.
 4. 4
  Als uw kabel niet over de kleine reeks, maakt een klein sneetje in de jas hierboven beschreven en trek alle van de draden samen in de ene hand en trek de jas in de tegenovergestelde richting.
  • Alle Cat5, Cat5e en Cat6 kabels volgen een standaard kleur patroon voor de individuele draden. Blauw, oranje, groen en bruin. Er zijn twee draden per kleur. Wit / blauw en blauw, wit / oranje en oranje, wit / groen en groen, wit / bruin en bruin. Als je kijkt naar de achterzijde van uw patch panel, ziet u de corresponderende kleuren waar je de kabel zal beëindigen.
  • Opmerking: Er zijn twee kleurpatronen, T568A en T568B. Zorg ervoor dat beide kanten van de kabel eindigt op hetzelfde patroon. Als je een kant van de kabel reeds had beëindigd, kijk om te zien welk patroon werd gebruikt! Als u nog niet hebt beëindigd, kiest voor een standaard die je altijd zal gebruiken. Beide patronen zal leveren dezelfde resultaten.
 5. 5
  Na het kiezen van het juiste patroon, kies de poort op het patchpaneel u de kabel om verbinding te maken. Het is de algemene praktijk te beëindigen in oplopende volgorde dus beginnen bij het laagste nummer. Eerste kabel moet worden beëindigd op de 1e poort en ga zo maar door.
 6. 6
  Onttors de draden volledig aan de jas. Leg de draden in de juiste kleur sleuf op het patchpaneel. Zorg ervoor dat de draden zo strak mogelijk te plaatsen in de sleuven met betrekking tot de jas. Er moet zo weinig belicht en getwist draad mogelijk om de signaalsterkte zo hoog mogelijk te houden. Zorg ervoor dat de wit / blauw in het wit / blauw plek en niet de vaste Blue plek te plaatsen. De White / kleur draad niet hetzelfde als de vaste kleur.
 7. 7
  Beëindigen elke draad. Nadat alle draden op de juiste plek en dubbel gecontroleerd om ervoor te zorgen dat zo weinig hoeveelheid blootliggende draden zullen worden gelaten als mogelijk, gebruik maken van de kabelgereedschap met de 110 mes en individueel beëindigen elke draad. De 110 mes zal volledig de draad connector op het patchpaneel. Duw totdat het gereedschap klikt en snijdt het uiteinde van de draad af. Herhaal deze stap als de draad niet volledig afgesneden.
 8. 8
  Maak de kabel aan het patchpaneel met een sluitstrip als er een sleuf of tab voor een sluitstrip.
 9. 9
  Gebruik een kabel tester om te verzekeren dat u correct alle draden beëindigd.

Tips

 • Bekijk de video! Als je een visuele leerling, we breken elke stap in een makkelijk te volgen formaat. Horloge, terugspoelen, pauzeren en doe het zelf!

Waarschuwingen

 • Houd uw vingers uit de weg wanneer u een 110 geslepen mes op een kabelgereedschap. Een slip en je kon een nare wond te krijgen.
 • De kabel met de eventueel beschadigde draden niet opzeggen. Zorg ervoor dat u een extra 3-6 centimeter te strippen en te gebruiken die sectie bij beëindiging.

Dingen die je nodig hebt

 • Kabelgereedschap met een 110 Blade
 • Bekabeling Schaar
 • Solid Wire Cat3, Cat5, Cat5e of Cat6-kabels te beëindigen
 • Passende Patch Panel voor kabel te beëindigen - Ex: Cat5e kabel moet worden beëindigd om een ​​Cat5e Patch Panel.
 • Cable Tester - Optionele maar zwaar aangemoedigd.