Wkunl

Hoe maak je een boot sector virus te verwijderen

Is uw computer is raar de laatste tijd? Is het al traag, of je te vertellen dat uw computer moet een bepaald programma? Dan kan een virus. Dit artikel gaat over degenen genoemd opstartsectorvirussen. Deze bevinden zich in de sectoren die worden gebruikt om het besturingssysteem te starten. Een eenvoudige besturingssysteem vervanging kan het virus te verlaten om door te gaan haar boze wegen.

Stappen

Hoe maak je een boot sector virus te verwijderen. Verwijder eventuele belangrijke bestanden op en sluit de geïnfecteerde computer.
Hoe maak je een boot sector virus te verwijderen. Verwijder eventuele belangrijke bestanden op en sluit de geïnfecteerde computer.
 1. 1
  Verwijder eventuele belangrijke bestanden op en sluit de geïnfecteerde computer. Je kunt niet beginnen om het virus te verwijderen als het in het RAM-geheugen in uw computer.
 2. 2
  Optie 1: Neem de drive om een pro. TREK de computer, en alle monitoren, etc. Verwijder de HDD (harde schijf of harde schijf) van de geïnfecteerde computer. Zorg ervoor dat alle van de statische elektriciteit van uw zelf te verwijderen door het aanraken van de metalen behuizing.
 3. 3
  Optie 2: gebruik software op cd-rom of diskette (ja, kan nog altijd downloaden als floppy image) om het station te scannen en de MBR. Begin met de OS installatie-cd. Windows Recovery Console optie als Windows is.
 4. 4
  Om de opstartvolgorde wijzigen: Voer BIOS via geschikte opstarten sleutel voor uw computer. Wanneer de BIOS setup pagina laat zien, zet de CD of Floppy drive eerst op te starten.
 5. 5
  Bronnen van die software: Zoek uit welk bedrijf je HDD produceert en zien of ze hebben een hulpprogramma dat een Low-Level formaat zal doen. Dit deel is belangrijk omdat het verwijdert alles van je harde schijf, zodat niemand kan het terug te krijgen, waaronder het virus. Gereedschappen aantal gemeenschappelijke HDD fabrikanten 'om dit te doen kan worden gevonden.
 6. 6
  Voer het formatteren hulpprogramma van uw harde schijf fabrikant.
 7. 7
  Wanneer hebben fouten opstarten van de O. S., installeer uw besturingssysteem van keuze hoe je het wilt.
 8. 8
  En het allerbelangrijkste is dat je vertrouwde software gebruiken om het virus te verwijderen of anders zul je meer in de problemen (als die software is geïnfecteerd). Sommige software zal veel virus 'hits' tonen om de volledige versie te verkopen, dus lees beoordelingen eerst.

Tips

 • Een bootable floppy is niet nodig, gewoon een geformatteerde floppy. Controleer of de diskette is geformatteerd voor Mac of pc op het etiket. Indien nodig, in MS Windows, gaat u naar Deze computer, klik met de rechtermuisknop op het diskettestation, klik op "Format...", etc. Vervolgens voert u het gedownloade harde-schijf floppy installatie-image. Een CD-image vereist software voor het branden.
 • Als u zich ongemakkelijk invullen van een van de stappen te voelen, neem uw computer naar een specialist.

Waarschuwingen

 • Een Low-Level formaat zal alles en nog wat op uw harde schijf te wissen. Het doet dit omdat het wist de hele schijf, en niet alleen de File Allocation Table (FAT) dat is de directory voor de harde schijf. Zijn soort gelijkaardig een telefoonboek. Als je dingen verwijderen of doe een indeling in Windows of DOS, die bekend staat als een hoog-niveau-indeling, het vertelt het FAT dat er niets is er niet meer, maar laat de gegevens op de schijf. Een Low-Level-formaat of delete vertelt het FAT dat er niets daar en dan herschrijft de sectoren op de harde schijf waar het bestand was. Hierdoor is er geen mogelijke manier om je data terug te krijgen nadat dit proces is voltooid.
 • Vergeet niet te schrijven beschermen de diskette na het schrijven met behulp van het tabblad glijden, want elk virus dat is woonachtig in de bootsector van de harde schijf zelf kan kopiëren.