Wkunl

Hoe je website informatie met cmd krijgen

Ondanks de meeste besturingssystemen hebben tegenwoordig grafische user interface en de meeste van de instrumenten worden uitgevoerd met behulp van een, de command line prompt (cmd) is nog steeds een krachtig hulpmiddel. Dit geldt met name als het gaat om het uitvoeren van administratieve taken of geavanceerde netwerken informatie queries. In dit artikel laten we u zien hoe u veel netwerk gerelateerde informatie over een website met behulp van de opdrachtprompt vinden. Voor voorbeelden, zal het artikel worden met behulp van de website van Google.

Stappen

Hoe je website informatie met cmd krijgen. Start de command-line prompt.
Hoe je website informatie met cmd krijgen. Start de command-line prompt.
 1. 1
  Start de command-line prompt. Dit wordt meestal gedaan door een van de volgende methoden:
  • Te gaan naar Start >> Alle programma's >> accessoires >> Opdrachtprompt in Windows Vista / 7. Volgens uw instellingen, in oudere systemen (XP, 2000, enz.), je zou kunnen vinden "Accessoires" direct op "Start"
  • Ga naar >> Run Start en typ cmd in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter.

IP-adres en connectiviteit

 1. 1
  Typ de volgende opdracht op de opdrachtregel, vervangt google com met de website die u wilt om de informatie te krijgen voor.:
  • ping google.com
 2. 2
  Zoek het IP-adres van de website (meer precies, de server) op de eerste regel, waar het zegt "pingen website_address_you_entered [x xxx.] [X met 32 bytes gegevens:"
 3. 3
  Let op de verbinding tussen je computer en de server van de lijn waar het zegt: "Pakketten: verzonden = X, ontvangen = X, Lost = X (X% verlies)," waar alle Xs zal worden vervangen door cijfers. Dit geeft u een idee van hoeveel procent van de pakketten naar de server gaan verloren.

Route-informatie

 1. 1
  Typ de volgende opdracht op de opdrachtregel, vervangt google com met de website of server die u wilt routing informatie voor.:
  • tracert google.com
 2. 2
  Let op de lijst van hop langs de route pad van de pakketten van het apparaat naar de server. Dit geeft je een idee van hoeveel routers / hops het pakket moet afleggen alvorens de server, uitgaande van uw machine.
 3. 3
  Gebruik de pathping hulpprogramma's voor informatie over het netwerk latency en netwerk verlies op tussenliggende hops tussen een bron en bestemming vinden. Pathping stuurt meerdere echoaanvraagberichten elke router tussen bron en bestemming over een periode van tijd en resultaten berekend op basis van de terug van elke router pakketten dan. Typ het volgende op de opdrachtregel:
  • pathping google.com

DNS-informatie

 1. 1
  Typ het volgende op de opdrachtregel, vervangt google com met de website of server je DNS informatie wilt voor.:
  • nslookup google.com
 2. 2
  Zoek de DNS-server (eerste regels) en de IP-adressen van de server die u bevraagd over.

Tips

 • Als u gebruik maakt van deze opdracht in een bedrijfsnetwerk of een school netwerk, kunnen sommige van deze commando's niet geven u de resultaten. De meeste instellingen hebben firewalls met instellingen op de diensten van deze tools te ontkennen.
 • Sommige van de commando's hierboven uitgelegd hebben andere opties die nuttig zijn voor het vinden van informatie over uw interne netwerk zou kunnen zijn.