Wkunl

Hoe je VNC Virtual Network Computing gebruiken om een ​​computer op afstand besturen

VNC is een gratis remote control software pakket. Met VNC kun je de desktop van een remote machine te zien en te controleren met uw lokale muis en toetsenbord, net zoals je zou doen zitten in de voorkant van die computer. VNC is:

 * Gratis voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik, met volledige broncode beschikbaar is, * Nuttig in administratie, technische ondersteuning, onderwijs, en voor vele andere doeleinden, * Cross-platform, beschikbaar voor Windows en Unix, met een Java-client opgenomen, * Compatibel met standaard VNC-software, die voldoen aan RFB-protocol specificaties. 

Met TightVNC, kunt u:

 * Snijden uw uitgaven en bespaar je tijd aan reizen, * Helpt uw ​​vrienden en familie om problemen met hun computers op afstand oplossen, * Zorg ervoor dat er niets mis is gebeurt op uw computer wanneer u weg bent. 

Opmerking: Deze instructies zijn specifiek voor Windows-besturingssysteem die ook een ingebouwde voorziening Extern bureaublad. Als u toegang tot Windows-computers moet u in staat zijn om gewoon gebruik Remote Desktop. VNC is nuttiger in een Linux / Unix-omgeving.

Stappen

Hoe je VNC Virtual Network Computing gebruiken om een ​​computer op afstand besturen. Installeer VNC op alle machines die u van plan bent om op afstand toegang te krijgen.
Hoe je VNC Virtual Network Computing gebruiken om een ​​computer op afstand besturen. Installeer VNC op alle machines die u van plan bent om op afstand toegang te krijgen.
 1. 1
  Bezoek RealVNC om een kopie van het VNC-software te verkrijgen. Het is gratis voor persoonlijk gebruik.
 2. 2
  Installeer VNC op alle machines die u van plan bent om op afstand toegang te krijgen.
 3. 3
  Kies "service mode" tijdens de installatie. Dit laat VNC te draaien als een Windows-service, die resource-beheer van voordelen biedt.
 4. 4
  Bevestigen dat VNC actief is op alle machines. Als de service wordt uitgevoerd, wordt er een pictogram in het systeemvak met de letters worden "VNC."
 5. 5
  Om toegang te krijgen tot een andere machine vanaf uw huidige locatie, klikt u op Start> Alle programma's> realvnc> VNC viewer 4> run VNC viewer. Een klein invoerveld verschijnt. Typ het IP-adres van de bekende externe computer en klik op OK. U bent nu succesvol verbonden.

Tips

 • Terwijl VNC is vooral een hulpmiddel voor de productiviteit, het kan ook worden gebruikt om een ​​aantal leuke trucs spelen op nietsvermoedende gebruikers. Als u thuis of onder vrienden, probeer het nemen over de desktop van een gebruiker zonder hun medeweten en kijken naar de volgende chaos. Zij zullen zich afvragen waarom hun muisaanwijzer heeft opeens een eigen mening heeft. Voor extra hilariteit, probeer beginnend Kladblok of iets dergelijks en typen in cryptische "boodschappen van gene zijde." Onnodig te zeggen, niet stiekem te installeren VNC op de computer van je baas of supervisor voor deze doeleinden. Hij of zij zal niet worden geamuseerd, en je zult jezelf waarschijnlijk te vinden met een plotse overmaat aan vrije tijd.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat uw netwerk veilig is voor het installeren van VNC. Als het netwerk kwetsbaar is er een risico van indringers directe onbevoegde toegang tot de machines op het netwerk. Als dit zich voordoet, zal de indringers hebben de mogelijkheid om een ​​groot deel van de schade aan te richten. Als uw netwerk wordt aangesloten op het internet, zorg ervoor dat er een firewall in gebruik is, en dat goede beveiligingsprocedures in acht worden genomen.
 • Een gat in de beveiliging in RealVNC kunnen worden gebruikt om in te loggen zonder wachtwoord. Zorg ervoor dat u de laatste versie.