Wkunl

Hoe je publieke domein materialen vinden

Publieke domein materialen zijn die zeldzame werken die niet zijn auteursrechtelijk beschermd en dus niet in gebruik is beperkt op geen enkele manier. Deze publieke domein werken kunnen in andere publicaties zoals Google of Wikipedia worden opgenomen. Hier is een aantal bronnen zou men een openbare bron domein vinden.

Stappen

Hoe je publieke domein materialen vinden. Begrijp de fundamentele bronnen die het publieke domein materialen bestaan.
Hoe je publieke domein materialen vinden. Begrijp de fundamentele bronnen die het publieke domein materialen bestaan.
 1. 1
  Begrijp de fundamentele bronnen die het publieke domein materialen bestaan. Enkele typische bronnen omvatten oude gepubliceerd materiaal, US publicaties Overheid en materialen expliciet gedoneerd aan het publieke domein.
 2. 2
  Kijk voor materialen gepubliceerd in de Europa vóór 1923. Enkele goede voorbeelden van het publieke domein boeken die kunnen worden omgezet in how-to artikelen:
 3. 3
  Onderzoek boeken die werden gepubliceerd tussen 1923 en 1 januari 1964. 90% van de boeken in deze periode zijn niet auteursrechtelijk beschermd, aangezien hun rechthebbenden niet te verlengen hun auteursrecht. Lees de auteursrechten vernieuwing databank voor details.
 4. 4
  Verkrijgen Amerikaanse federale overheid gepubliceerde documenten die zijn meestal openbaar domein, tenzij anders aangegeven. Enkele goede voorbeelden die sommige bevatten how-to gerelateerde info:
 5. 5
  Kijk door een aantal van de meer populaire websites met het publieke domein. Merk op dat niet al het materiaal op deze sites zijn publieke domein: