Wkunl

Hoe je het netwerkverkeer te controleren

Monitoren netwerkverkeer is niet alleen voor grote bedrijven, het is iets kleinere netwerken kan zo goed doen. De controle van uw kleine bedrijf of familie netwerkverkeer heeft veel voordelen en kan verrassende resultaten onthullen. Het beste is om een ​​basiskennis van netwerken en protocollen hebben voordat u begint met uw netwerkverkeer te monitoren.

Stappen

Hoe je het netwerkverkeer te controleren. Installeer de wireshark en WinPcap.
Hoe je het netwerkverkeer te controleren. Installeer de wireshark en WinPcap.
 1. 1
  Download het programma wireshark, voorheen etherisch, op http:/ / www.wireshark.org/. Dit is de meest populaire programma wordt gebruikt door netwerken professionals over de hele wereld. Je kan zelfs worden gecertificeerd als een officiële Wireshark Certified Network Analyst.
 2. 2
  Installeer de wireshark en WinPcap. WinPcap wordt gebruikt om te helpen vangen netwerkpakketten.
 3. 3
  Open wireshark. Klik op het menu 'Capture' en klik op 'Interfaces'. Een klein venster met al uw netwerk interfaces zullen verschijnen. Als u alle netwerkverkeer te gebruiken, zult u beginnen te zien pakketjes komende inch
 4. 4
  Klik op de "start" knop om de opname te netwerkverkeer te starten.
 5. 5
  Stop controle verkeer. Ga naar het menu "Capture" opnieuw en klik op "Stop." Stoppen van het verkeer zal toestaan ​​om het beter te kunnen analyseren. Echter, kunt u laat het programma voort te zetten controle verkeer, terwijl je door de pakketten.
 6. 6
  Onderzoeken gegevens elk pakket's. Elke lijn vertegenwoordigt een pakket en zijn er 6 kolommen die informatie te verstrekken.
  • Het nummer van de kolom geeft de volgorde van het pakket wanneer u de opname netwerkverkeer te starten. Dit is om u te voorzien van het aantal referentie, zodat je die kunt u eenvoudig bepaald pakket te identificeren.
  • Het is de tijd in seconden, tot 6 decimalen, toen het pakket werd ontvangen nadat u begonnen om netwerkverkeer op te nemen.
  • De bron bevat de (IP)-adres van de oorsprong van het pakket Internet Protocol.
  • De bestemming IP platen waar een bepaald pakket gaat.
  • Het protocol van het pakket gebruikt. De meest voorkomende zijn TCP, UDP en HTTP.
  • Info omvat wat er met het pakket, of het nu een voortzetting van het verkeer of een erkenning dat een pakket ontvangen werd.
 7. 7
  Analyseer de lijst van pakketten. U kunt veel verschillende dingen te controleren met WireShark.
  • Controleer om te zien of er sprake is van ongewenste pakketten die worden verzonden of ontvangen vanaf uw computer. Daartoe behoren onder meer iemand die je niet wilt op het netwerk of zelfs een programma dat niet moet worden met behulp van het netwerkverkeer.
  • Controleren hoe vaak een programma maakt gebruik van uw netwerk. Bijvoorbeeld, hoe vaak een Windows Update controleren of er updates?
  • Zoek uit wat het programma is de toegang tot al uw netwerkverkeer en verzanden van het netwerk.

Tips

 • Als u wilt worden gecertificeerd voor Wireshark, kijk op het boek: Wireshark Network Analysis: The Official Wireshark Certified Network Analyst Study Guide.

Waarschuwingen

 • Meetnet verkeer kan verwarrend zijn, is het best om een ​​basiskennis van netwerken en protocollen hebben alvorens te beginnen met verkeer te controleren. U bent niet van plan om een ​​professionele netwerkbeheerder recht uit de vleermuis te worden, en het gaat om wat tijd nemen om te leren.